Ont överallt

Nu har jag varit ute o ridit två dar irad....ajaj säger jag bara! Känns att man inte gjort det på 1½ år. Fick rida en ny pålle vid namn Benjamin, en arabkorsning. Mycket trevlig. Precis min stil, mjuk o framåt. Sen hade han ju lite griller i huvvet, trodde att det satt lejon på läktaren så det var säkrast att kuta förbi den fort som fan och helst bocka lite för att skrämma dom! Men så har ju de flesta av mina hästar betett sig. Kimbelle var nog värst. Hon lixom skuttade fram i 190 för att sen upptäcka att det stod ett jätteläskigt hinder i vägen och inte helt sällan tvärnita framför det.

I fredags var jag hos David o Sandra. Först åt jag o David middag, en jättegod pastasås med avokadosar i som jag inte alls försökte fiska upp. Sen kom Sandra o Svea hem o då fick jag en julklapp av Svea. Den var baaaara från henne! Ett par jättesöta strumpisar. Sen spelade vi TV-spel. Jag är verkligen inget TV-spelsfan men det var riktigt kul. Vi spelade Guitarhero och jag sög verkligen. Fick oftast inte spela klart hela låten. Vi spelade även ett sånt där spel där man ska bowla, spela tennis, golf o boxas. Där var jag lite bättre. Jag knockade Sandra två gånger.

image210

image211
David var bra på bowling! Fast Sandra var bättre. Men David va bäst på gitarr...jag var sämst på allt!

image213
Här boxas vi! (här vill jag inflika att min T-shirt är köpt på Ullared för 19,90:-)

image214
Sandra knockade mig

image215
Så här cool såg jag ut i ringen!


På systers fördelsedag fick hon besök av Emelie och Frida. Vi åt snickerstårta som jag inte tycker om. Jag åt bara en liten bit för att göra dom glada. Jag åt desto mer kakor.

image216
När vi äntligen lyckats tända alla 20 ljusen kom Helena och blåste ut de på diskbänken, innan vi ens hunnit bära den till vardagsrummet. Där har mamma o pappa misslyckats med sin uppfostran.

image217
Hon fick jättefint paket o kort.

image218
Tant grå, tant grå och tant grå.

Den här veckan måste jag hårdköra med uppsatsen. Ska maila den till Bordil senast lördag. Har hela diskussionen kvar o lite annat småpill. Men det går nog bra! Idag har jag ätit för mycket paradischoklad. Blev lite äcklad och skulle ta bort det med te och en apelsin. Glömde bort att jag lagt apelsinen i systers säng och råkade sätta mig på den. Resultat: fläckar på systers vita överkast. Reaktion: Helt oväntad, hon varken skrek åt mig, slog mig eller blev sur. Hon sa bara att jag var en klumpeduns och så var saken ur världen. Vad har hänt?
Imorrn e de nyår, Middag hos latrin o sen antagligen fest hos Johan. Blir nog bra. Hoppas det inte är så kallt.

Grattis på födelsedagen Helena!

Idag vill jag gratta min underbara söta lillasyster som fyller 20 år!! Nu kan du köpa ut åt mig!!

image207
Så här söt var hon för typ 18 år sen...Lägg märke till de karaktäristiska Eriksson-toffsarna!

image208

image209
Så här blev resultatet av 20 års hårt leverne.
Puss på dig gumman!

Grattis på födelsedagen Anne!

Idag vill jag gratta min söta vän Anne som fyller hela 23 år! Det ska vi fira med pompa o ståt! (kan nån förklara för mig vad ståt är?)

image204

Hoppas du inte blir arg för att jag lägger upp den här bilden! Puss på dig!

God Jul

Så kom dagen alla väntat på. Jag själv blev förkyld i lördags. Nyser som fan o det enda nöjet med det är att nysa så högt man bara kan! Försöker kurera mig med paradischoklad och torkade aprikoser. Måste sätta snören på alla mina paket. Det är tråkigt. När jag var liten älskade jag att slå in paket. Vet inte vad som hände...

Igår var förberedelserna i full gång.

image197

image198
Det här var egentligen mitt uppdrag men som tur är slapp jag. Man ska väl ha nån nytta av att va krasslig. Pappa ser ändå ut att ha riktigt kul...

image199
Mammas köttbullar..mmm...

image201
Så här blev resultatet i år. Jag fick inte hänga upp glaskulorna...bara såna som var tåliga.

image202
Här sitter några riktiga gamblers med bingolotten i högsta hugg. Jag och Helena fick nog efter att fikat var slut och gick upp.
image203
Som väntat blev det inga vinster.


Nä, orkar inte skriva mer än GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR TILL ALLA JAG KÄNNER!
Imorrn är jag förhoppningsvis bättre och kan lämna en utförlig rapport.

Jullov...typ...

Ja, nu är det julledigt. Eller kommer ju få fixa o trixa en del med uppsatsen. Var på handledning idag och fick väldigt positiv feedback så det kändes skitbra! På fredag åker jag hem. Kommer till centralen 15.00. Helena har lovat att möta mig. I natt vaknade jag av att jag låg med huvudet på golvet och fötterna i sängen. Det är inget jag rekommenderar. Det var mycket obekvämt och idag har jag haft ont i nacken hela dagen. Efter handledningen mötte ja Lina och Jon i stan. Vi gick till Berget och fikade. Eller jag åt en bakad potatis med skagenröra eftersom jag inte ätit nåt sen frukost. Sen drack jag en kopp te. Sen mådde jag sjukt illa.

Jag åkte hem o la mig i soffan. Efter ett tag gick det över. Då åt jag en fin middag bestående av 4 knäck och två koppar te. Sen har jag sorterat tvätt, ska tvätta imorrn. Och packa. Och städa. Och skriva lite på uppsatsen.

Ska inte jobba nånting har jag bestämt. Konsum får packa om köttfärsen utan mig.

JAG SKA SKJUTA HENNE MED VIGÄRET!!!

Idag har jag skrivit vidare på analysen. Går ganska bra förutom att på en av bilderna går det inte att se vad det står, den är hämtad från nätet. Har försökt att förstora bilden men det blir bara sjukt suddigt. Har mailat reklambyrån flera gånger men de vägrar ju svara de jävlarna! Hoppas på svar imorrn för på onsdag ska jag på handledning.

Har köpt en jättebra julskiva med Elvis=) Så nu kanske vi slipper haninge musikskolas julcd från 2000 på julafton.

Igår var kusin och eveline här o fikade. Det är så kul när tre femtedelar av de inbjudna bangar! Men vi fick desto mer att äta. Lussebullar, mjuk pepparkaka, ischoklad och glögg! Gott!

image193

image194

image195
Den här lussebullen blev verkligen totalmobbad.  Kusin påstod att man kunde se vilka bullar hon hade gjort och vilka jag hade gjort. Den här skulle ju då vara ett verk av mig. Tyvärr måste jag nog ge henne rätt...
Skitful!

image196
Idag fick jag veta effekten av att ta för mycket diskmedel.

Nu längtar jag hem väldigt mycket. Kanske borde boka en biljett...lär väl få sitta på en fullsmockad buss. Fast gillar nästan buss bättre än tåg, förutom att det tar längre tid. Men på bussen kan man sitta lite mer för sig själv. Har ju en förmåga att hamna brevid konstiga typer. Ska nog börja med min packlista. Måste minimera klädantalet. Har alltid med mig för mycket hem.

Jag måste vara antingen sjukt barnslig eller bara jättenostalgisk av mig för två kvällar i rad har jag legat och lyssnat på Kalabalik hos morfar prosten. Så jävla bra! Älskar Antons psykbryt när farmor har ringt lite för många gånger och frågat hur Sara Olivia mår: JAG SKA SKJUTA HENNE MED VIGÄRET SÅ KAN DU INTE RINGA MER OCH FRÅGA HUR HON MÅR!!! Jaa, jag är väl lite barnslig men det står jag för.

Läste mitt inlägg om min och systers Kroatienresa. Minns inte att vi hade så kul! Längtar tillbaka till värmen. Fast den här vintern har än så länge varit väldigt snäll mot mig. Kanske för att det knappt varit nån vinter och kanske för att jag nästan inte har behövt gå utanför dörren de senaste veckorna.


herregud, syster!

Angående det förrförra inlägget där jag beskrev hur jag blev påhoppad på bussen och ombedd att titta efter ifall killen ifråga hade nåt skit i ögat fick jag en kommentar som gör att jag undrar om Helena känner mig överhuvudtaget!! Tror du på riktigt att jag skulle pilla i nån annan människas öga? Som jag inte känner? Det som hände var att jag gjorde min räddaste min och pep fram nää fy fan va äckligt! Då gick han vidare till nån annan och sa hej du är normal, kan du kolla om jag har nåt i ögat?

Jag tycker att jag är lite duktig iallafall...min uppsats är nu uppe i 20 sidor...har skrivit ungefär lite mer än 6 sidor analys. Bara 9 sidor klvar då med andra ord. *yey* Är sjukt trött på skiten nu. Ska ha näst sista handledningen på onsdag och bör väl ha skrivit klart analysen i grova drag då. Men det blir nog bra, har en annons och tre filmer kvar att analysera. Sen får jag fylla på med sånt jag inte tagit med...har tagit en liten paus nu för lunch (ärtsoppa med knckebröd och en apelisin), bloggande och tedrickande (grönt fruktte). Ska titta på reprisen av En spricka i kristallen om två timmar. Sen får jag väl fortsätta skriva tills tv-kvällen börjar. Jag längtar hem litegranna...till min familj och mina vänner. På fredag åker jag. Har iofs mycket att göra tills dess så det går nog fort. Mest skriva förstås.

Imorrn kommer Lina, Kristin, Eveline och Charlotta (och Anna?) hit på adventsfika. Ska bli mysigt med lite folk i lägenheten. Annars är det ju mest jag och fiskarna. Och de beter jag mig väldigt aggressivt mot så jag tror egentligen inte att de trivs här.

Nä, nu får jag sätta lite fart här!

Familjen Eriksson i Southpark-version

image191

Lindamos med välstekt bacon

Idag har jag varit med om två mycket otrevliga bussresor. Bussresa ett var på väg till mitt pilatespass. Halvvägs kliver det på en man med mycket stor omkrets. Han påminde starkt om Påsen i trasdockorna, fast lite större och brunare. Sjävklart väljer han att sätta sig brevid mig. Och tro inte att han sätter sig lite snett på kanten som man brukar göra om det är trångt på bussen. Nejdå, han sätter sig på hela sin plats och halva min, så jag blir tvungen att trycka mig mot fönstret. Fick även pressa ihop benen för att de inte skulle ligga emot hans. Det var en väldigt oangenäm resa. Hade nästan träningsverk i benen efter det. Jag satt och tokstirrade ut genom fönstret.

image190

På vägen hem är bussen iallafall halvtom. Efter ett tag kommer det på en kille, kanske 15 år och går fram till mig och trycker upp sitt öga i mitt ansikte och ber mig titta efter "ifall han har något i ögat". Uäck! Vafan e det för fel på folk?

Jag skulle önska att jag hade lite längre ben. Inte för att det är snyggt men för att det vore praktiskt. Man skulle komma längre med färre steg lixom. Och så skulle man ju nå upp till saker högst upp i skåpen.

Idag har jag börjat med min analys. Har skrivit om Happy Meal och Cola Light. Ska skriva hela dagen imorrn oxå. Kändes som jag skulle bli sjuk idag på dan...men pepprade i mig c-vitamin och grönt te så det gick över. Idag körde syster halkbanan. Hoppas det gick bra! Hoppas det var kul att hänga upponer.

Julgröten

Det sjungs en sång i natt om ljus i vintertid
Hysterisk julefrid
rår med kalla ögon över taken
Fröken svår somna in och ta sig loss
Men tusen tomtebloss
håller Fröken Svår lika vaken
som den glada tomten vid adventsljusstaken

God jul, fru Hjärter Dam och Fröken Svår
Gott Nytt År till all er sorg och era sår
Begåvade små barn i stadens kör
sjunger tindrande servilt så alla hör

De sjunger sånger om ett ljus i vintertid
medan mammon i sin svid,
drillar dig besatt tills du står naken

Det går en gudason på stan med tunga fjät.
Han trösta och förlät,
men nu så står han själv mitt upp i gråten
En sömnig sil söver i säng fru Hjärter Dam,
utan puss och kram,
utan ambition att bli förlåten;
en uppgiven gest bland världens bråten

En stressad mamma som har skinkan full av jul,
blir rädd att släkten kanske inte har så kul
En kärnfamilj med huset prytt med marsipan
Kan väl inte längta bort på doppar dan?
Familj Vanilj vill fira julen snäll och söt
men en bittermandel göms i deras gröt!

Det går en ängel omkring på stan med tunga fjät
Medans mammon fet och tät,
lutar sig tillbaks mätt och belåten

Det går en sägen om att önska sig nånting
Pengar far omkring
Vad gör mammon om nån utgjuter sig galla
Det sjungs en sång inatt om ljus i vintertid
En barnakör tar vid
I glitter- vakuum kan man hoppas tro och tralla
att jesus återvänder snart en gång för alla.

Men om jesus dog för våra synders skull
så lär han va bra död i denna mull
Fru Hjärter Dam står stel och sjunken ner i dyn
och hon hoppas på ett stjärnfall ifrån skyn

Inte för att hon vill önska sig nånting
Nej, hon önskar ingenting
men hon vill se att det som glittrar mest ska falla

(Vem vill inte det?)

Lussebak med Kusin

Igår bakade jag och kristin lussebullar och kokade knäck. Knäcken tog skitlång tid att koka men blev såå god! Lussebullarna har jag dock inte smakat än. Vi höll på till sena kvällen, sen skrev snälla kusin ner noterna till två Amelie-låtar jag inte hade.

image187

image189

image188

Imorrn ska jag till tandläkaren. Har inte varit där på kanske 2 år så det bådar inte gott. Jag förbereder mig genom att äta knäck. Hört att det ska vara bra för tänderna. Idag har jag inte heller pluggat så mycket som jag borde. Har läst lite Barthes...ska skriva klart det imorrn plus metod. Måste börja med analysen senast torsdag! Bör prestera 15 sidor analys till nästa onsdag. Det ska bli kul! Vet ju vad helgen kommer innehålla om man säger så! Men nu börjar det närma sig slutet iallafall! Längtar så mycket tills den är inlämnad. Fick antagningsbeskedet igår oxå, kom in på Visuell kultur!! Weee!


Idag har jag gjort müsli. La i lite andra grejer än vad jag brukar, vetekross, russin och sesamfrön...Blir gott till frukosten imorrn!


Superhelg

Den här helgen har varit riktigt grejtans! Cathrine kom hit i fredags kväll. Då var vi bara hemma o hade myskväll. Åt fisksoppa med vitlöksbröd o drack vin. Sen tittade vi på Idolfinalen och hade kakorgie. Det var gott. På lördagen tog vi en lång sovmorgon innan vi begav oss mot stan. Cathrine köpte en jacka och en blus...jag köpte en jacka, en kofta och två latteglas. Sen åkte vi hem och drack glögg och åt saffranslängd och pepparkakor. Glöggen smakade skit tyckte jag. Cathrine tyckte den var ok. Till middag gjorde vi köttfärssås med spagetti. Den blev riktigt god. Sedan var det dax för the big event för helgen, Lars Winnerbäcks konsert!! Turneavslutning i Sporthallen. Den var som vanligt kanonbra! Men både jag och Anna (som oxå var med) hade velat höra fler gamla låtar. Den nya plattan är lite för islands/folkmusik/fiolinspirerad. Även om det finns en del bra låtar! Som vanligt avslutade han med Kom Änglar. Något annat hade varit uteslutet! Han körd även en väldigt fin lugn version av Elden, med bara piano till.

image183
Gammal bild, visserligen men ändå!

Jag och Anna sjöng med för full hals. Cathrine som inte lyssnat så mkt på honom sjöng med när hon kunde. Anna visade även prov på sin fenomenala busvisslingsförmåga. Efterår gick vi ut på nåt öl/fjortishak. Vi hade trevligt även om omgivningen var lite sisådär. Snåla studenter som vi är (jag o Latrin) tog vi bussen hem vid 01.

På söndagen sov vi ut igen. Sedan åkte vi ut till Gamla Linköping och gick på julmarknaden. Riktigt mysigt var det och skönt väder! jag köpte en present till Annas bebis och en jultomte till mig själv. Sedan fikade vi. Jag åt nästan en hel räkmacka och drack varm choklad (tack, Cathrine).

image184

image185

Vid tre var det julkonsert med Kristins kör i St. Larskyrkan. Den var riktigt bra! Grymt duktig kör, Chorus Lin. Cathrine bidrog  även med nio riksdaler till kollekten!
Sedan var det dags för Cathrine att åka hem. Jag spenderade kvällen i soffan och tittade på the life of david gale. Riktigt bra! Tände ljus nr 2 i adventsljusstaken. 2 more to go!

image186

Globen Horse Show

Jaaa, jag vet lite sent att blogga om Globen en vecka efteråt men har inte haft bilderna förrän nu. Inte för att de är särskilt bra, satt lite långt ifrån, men det blir ju roligare inlägg med bilder.

image171
Först var vi hemma hos Anna o Stefan o drack glögg och åt tacos till middag. Jättegott!

image172

Självklart köpte vi popcorn, och Anna äter ju för två...Det är totalt uteslutet att vi skulle dela på en kartong!

image173
Bashkirhästar me stalledrängar

image174
Horseball va riktigt coolt, om jag inte var så bollrädd skulle de va kul o prova!

image176

image177
Kändishoppningen bestod bland annat av Caroline af Ugglas...som bekant inte min favorit. Hennes hoppstil liknande hennes vanliga sätt att röra sig...hade hellre sett den vanliga maskeradhoppningen....det här var lite töntigt!

image178
Rickard Herrey vann inte heller stilhoppningen

image179
Thomas Eriksson o hans fyrspann...han körde även åttaspann vilket var coolt!

image180
kommer inte ihåg va snubben hette men han hade sjukt bra pli på sina hästar!

image181
prisutdelning i Prins Carl-Philips pris

image182
Snögubbar o skridskor

På det hela en mycket trevlig kväll, 5 timmar lång föreställning med paus. Fick akut hästabstinens sedan och åkte ut till stallet på tisdagen...hälsade på de gamla kusarna. Donego och Edmonton hade de tagit bort. men de va riktigt gamla, fanns där när jag började. Bokade in mig på en dressyrkurs på jullovet. Ska bli sjuk kul! Kommer väl ha satans träningsverk efteråt bara...


Förlåt

Förlåt Eveline, att jag stavat ditt namn utan e på slutet. Det är bara det att du ser ut att heta Eveline utan e...men hädanefter ska du få ett e på slutet!

Julrumpa...bak...

Igår var det full fart hemma hos familjen Eriksson. Det var dags för årets traditionella julbak med familjen Ernsell. Som vanligt började vi med pepparkakorna. En hel del deg försvann även ner i magen. Jag bakade mest stjärnor och hjärtan men även några grisjävlar som fick rumpan intryckt när jag skulle plocka upp de! Fyra satser chokladkola och en knäck gjorde vi också! Den kolan är så sjukt god!

image166
Kristina kämpar med sina lövtunna pigs

image167
Jag är ganska fotogen

image168

image170
Knäcken och kolan puttrar på spisen

Mamma har förbjudit mig att lägga upp några bilder på henne på bloggen. Sen drack vi skitstark äcklig glögg. Till middag köpte vio pizzor som jag fick äran att ge mig ut i regnet och hämta eftersom jag var den enda med körkort som inte druckit. Ikväll ska ja och Anna på Globen Horse Show. Det ska bli såå kul! Le grande finale! Först ska jag plugga lite (haha) och sen ska jag åka till Anna o äta tidig middag. Rapport kommer imorrn!