Dagens ord

Fråga mig inte varför men jag satt och kollade på det där självkänsla-programmet på 3:an, och dagens ord kläcktes av självkänslacoachen: "Plastikoperatören".
Undrar vad svenska akademien skulle säga om det...

Underbar helg

Den här helgen har varit så himla skön. Var ledig i fredags och ingen skola att tänka på under hela helgen. I fredags var jag ute i Tornby och skulle handla mat. Av nån anledning gick jag även in på Ikanohuset...och det råkade vara rea på bikbok. Jag hittade en massa asfina kläder som jag spanat på tidigare men som samvetet och ekonomin sagt nej till. Men jag provade en del och allt satt jättebra så då var jag ju bara tvungen att köpa det...Blev 800 kr fattigare men då fick jag väldigt mycket för pengarna: En blå kortärmad kofta, en tröja/klänning, 3 toppar och ett par mjukisbrallor. Allt som allt fick jag över 1000 kr rabatt, bra jobbat Linda! På kvällen kom Anna hit och jag fick mina efterlängtade fajitas som jag blev lovad i våras! Dom var mycket goda! Sen kollade vi på idol och åt popcorn och dietorelle. Anna sorterade även min dvd-samling. Att sortera är det bästa hon vet och som hon själv uttryckte det fick hon nästan en liten orgasm av det...

image88
Anna stoppade myyycket mat i sina tortillas.

image89
Hon tog tabberas på allt utom löken och cremefraichen...

image90
Här visar hon upp sina absoluta favoritfilmer...väl?

I lördags åkte jag tillbaka till Tornby eftersom jag köpte så mycket kläder att jag inte orkade bära hem nån mat i fredags. Sen på kvällen var jag på knytisfika hos Kristin tillsammans med Charlotta och Evelin från hennes klass. Mtcket trevligt och gott! Det bjöds på smarrig morotstårta, chokladrutor och typ chokladkakor. För att kompsensera för detta svulleri så gick jag en promenad vid ån med Eva på söndagen. Sen gick vi hem till henne o fikade och där anslöt Kristin. Efter det åkte vi ut till Vidingsjö friluftsområde och gick en liten sväng. Det var väldigt skönt att få lite frisk luft.

Idag har jag börjat metodkursen, sååå tråkigt! men är väl ett nödvändigt ont. Om 5 veckor ska jag veta exakt vad ja ska skriva om och vilken metod och teori jag ska använda mig av. Tjohej!

I fredags hände även något förskräckligt! Skulle göra lite fint i badrummet o skura den inte jättetrevliga toan. Då lossnar själva borsten från pinnen! Jag försöker desperat trycka fast borsten igen men då åker den längre in och fastnar. Då fick jag panik och gjorde vad jag alltid gör i liknande situationer, nämligen ringer hem till mamma och pappa! Men den enda som var hemma var helena och hon var inte direkt uppmuntrande utan sa nåt i stil med "är du dum eller man kan ju inte trycka fast borsten när den ligger i toan!"...no shit! Insåg att jag fick lösa det hela själv och kom på att jag hade ett gäng stulna engångshandskar under diskbänken så jag drog på mig 3 såna och började gräva. Uuuuuuuuuuuääääääääääckkkkkkkkkkkkliiiiiiiiiiiigt! Men jag fick iaf loss borstjäveln... Men nu måste jag köpa en ny toaborste och de är inte helt billiga! Som student får man ju prioritera sina inköp...

Taldyslexi

Yes nu är dan äntligen slut...och mitt internet funkar igen! Antar att det drabbades av en kortvarig form av mul och klövsjuka mellan tisdag och onsdag...Men nu är allt bra igen, vilket betyder att jag måste blogga. Eller måste och måste. Men det kan ju va trevligt för de som nån gång emellanåt får för sig att läsa min blogg men SOM VÄLDIGT SÄLLAN LYCKAS KLÄMMA UR SIG EN KOMMENTAR! <---------------------------------------------------OBS! PIK!

Jaha, lite seg eftermiddag och kväll har det varit. Kom hem vid kvart i fyra och åt lite rostat bröd och drack te. Gott! Sen städade jag hela lägenheten inklusive den fläckiga mattan som blev nästan som ny igen...eller näe det blev den inte men den är inte jordig längre iaf. Sen åt jag falukorv o mackaroner till middag. Mycket formidabelt stekta om jag får säga det själv! Sen har jag fördrivit tiden men att kolla på Vänner, Idol och lite av Efterlyst men sen kom jag på att mamma har sagt att juag inte får kolla på såna farliga program så då stängde jag av och satte mig här istället. Har pratat med Anne på msn...mycket trevligt. Sen diskade jag och sen var hon försvunnen så nu sitter jag här själv och väntar på att min varma choklad med apelsinsmak ska bli inte så varm så man kan dricka den...Jag har lagt märke till att jag vrider på meningar lite för ofta, helt omedvetet. Tror jag har nån form av taldyslexi. En mening som "Jag trodde inte vi hade sett den för så länge sen" får lixom en lite annan innebörd än "Jag trodde vi hade sett den för inte så länge sen".
Nu har det blivit skinn på min choklad...FAN! Hatar det, det är så äckligt. På mitt fritids fanns det en kille som kallades Markus Fläsk som åt upp skinnet och tyckte det var jättegott, så han fick alla andras skinn oxå! Vidrigt!

Nu är jag iaf ledig i tre underbara dagar! Imorrn ska jag till Tornby och handla lite mat och köpa en ny måttsats i stål på Ikea eftersom jag är så otroligt stark att jag lyckats ha av handtaget på 2 st dl-mått. Dum som jag var köpte jag ett likadant när det första gått sönder. Bara för att det var rött.

Jag saknar min lillasyster! Dumma unge som ska jobba på Skansen hela oktober. Nu ska jag leka lite med photoshop. I helgen ska jag fota h ö s t e n.

Gud älskar dig...not!

Sitter i skolan och stör mig på att det står Gud älskar dig under föregående inlägg...vaffo? Blä! Ska snart ha kursexamination och redovisning av avhandlingsrecension...blä igen. Klockan 15.00 är jag fri! Ända tills kl 13.00 på måndag då nästa kurs drar igång. Mitt internet funkar inte hemma så därför har det varit lite fattigt på bloggfronten.
Imorrn räknar ja med att få fajitas av Anna, ok?

 Åh va ja vill att den här dan ska ta slut...förkyld e ja oxå! Igår blev det korsdrag när jag öppnade ytterdörren för fönstret va öppet. Det resulterade i att en stycke blomkruka föll ner på min inte längre så vita matta och gick sönder...kul kul...precis va ja behövde. Måste verkligen städa imorrn. Fy va äcklig min lya e!

TV-kväll ensam

Idag har jag skrivit klart en fråga till på tentan. Ska göra den svåraste imorrn. De ska bli kul. Not.
Ikväll har varit en bra TV-kväll. Skulle ju egentligen festat med Anna o Lina, vilket förstås hade varit mycket roligare men är man sjuk o har en tenta hängande över sig så...
Iaf, måste ju bara ösa ut min glädje över att svt börjat sända en av mina favvobarndomsserier genom tiderna, Barnens Detektivbyrå. Den var ganska läskig på den tiden. Och så minns jag att jag blev fruktansvärt arg och upprörd när Vilma gick över på ligisternas sida och blev ihop med den farliga killen. Sen var det ju nystart på Svensson Svensson. Jaaa, jag är en sucker för svenska serier. Älskar allt från En fyra för tre, Pappas flicka, Playa del Sol o va det nu kan vara. Meen, den var ju såklart inte lika bra nu som då. Mest för att Max inte var liten längre. En sjuk grej är att jag har hans autograf. Pinsamt? Ja. Anledning: Anna used to work with him at TM. Sen var det Babben o CO. Sådär. Lite kul. Nu sitter jag och väntar på att Extra Extra ska börja på 3an. Så är det när man är ensam o sjuk.
Har även gjort müsli idag. Den hade tagit slut. Sen har jag sopsorterat för det luktade urkburk i köket. Det kom troligtvis från några gamla mjölkpaket under diskbänken. Så jag kastade ut de och sprayade ungefär 37 gånger med rumsspray. Så nu luktar det helt naturligt ros när man öppnar luckorna.

Idag har jag snytt mig ungefär ettusentretton gånger. Efter varje gång har jag smörjt nosen med Burt´s Bees Hand Salve. Den är jättebra för den innehåller lavendel, rosmarin och eucalyptus som går rakt upp!
Inatt var det nån idiot som ringde på min dörr. Vaknade av att dte lät som att nån försökte ta sig in genom fönstrena och dörren samtidigt. Blev skiträdd och sprang fram till dörren o kollade i kikhålet men självklart var det ingen där. Sen drömde jag att Booba kom och gav mig en nyckel så att jag skulle kunna gömma mig i en annan lägenhet. För vad vet jag inte.
Nu ska jag bada fotbad. Jag längtar tills på måndag när jag har lämnat in tentan. På tisdag ska jag på bio med Kristin. Har fått gratisbiljetter till den säkerligen intelligensbefriade Supersugen. Men kan vara trevligt att förgylla vardagen med.
Jag har fått ett överfallsalarm av Staffan. Vågar dock inte prova det själv för tänk om jag inte lyckas stänga av det. Då blir nog mina grannar lite arga. Iaf de närmaste. Det är sjukt för det enda, DET ENDA som jag nånsin hör från de ovanpå är när jag ska sova så är det en som kissar. Det hörs verkligen och det är sjukt äckligt. Blä!


Gnissel



































Tomrummet här ovan representerar det långa inlägget jag skrev igår men som den här skitbloggen bara bajsade bort!

125-årsfest

Igår var det partaj vill jag lova! Anna, Malin, Carro, Vicky och Frida firade sina kommande och redan fyllda 25årsdagar. Det var mycket trevligt. Ca 70-80 pers festade loss i en skolmatsal i Björkhagen.
En bild säger mer än tusen ord, vilket passar mig bra eftersom jag är lite bakis och inte orkar skriva så mycket.

image72
De glada 25åringarna: Malin, Frida, Anna, Vicky och Carro.

image74
Jag och Sandra

image75
David ställde upp på en idolbild

image76
Sandra i sin fina madickenklänning

image77
Anna

image78
Efter middagen var de dags att dansa av sig den goda efterrätten varpå Anna bytte ut sina klackskor mot mer fotriktiga gympadojjor.

image80
Anna rockar loss på dansgolvet tillsammans med mamma Lena.

image81
Även pappa Johannes tog sig en svängom.

image82
Så häääär många delicatobollar blev kvar! Enligt Anna måste man ha intensivt sex i 3 timmar för att förbränna en enda. Undrar vem som tog hem de här.

image84
Sandra styr upp Carros frisyr litegrann.

image85

En mycket lyckad kväll. Jag och Sandra diskuterade tantfaktorer. Vi ligger nog ganska lika. Hon använder en tantkärra när hon handlar, dock inte en rutig vilket medförde minuspoäng på tantskalan. Men pluspoäng för att hon använder sin mormors gamla kjolar och blusar.

Nu ska vi snart iväg på Kristinas 18årsuppvaktning. Känner mig inte helpepp men de blir nog trevligt. Kanske hinner en liten powernap innan. Imorrn måste jag börja läsa den satans avhandlingen.

Rubrik, typ

OJ! Vilken otroligt produktiv dag detta har varit! Gick upp klockan 8 (bara en sån sak). Käkade lite fil, sen bakade jag ut bröddegen som ja snorde ihop igårkväll som stått o jäst i kylen över natten. Sen sorterade jag tvätthögar. Sen ringde det på dörren klockan 09.13 och då blev jag rädd för det blir jag alltid när det ringer på dörren eftersom jag är övertygad om att Booba ska komma och mörda mig. Tittade i kikhålet och där stod en liten tant med turkost förkläde. Min första tanke var att hon hade nån skum sjukdom och skulle försöka få mig att donera pengar till hennes hemorojjderoperation eller nåt. Men sen insåg jag det antagligen inte var särskilt troligt så då öppnade jag och hon ville bara tala om att tvättstugan var ledig nu. Vilken söt liten tant! Sen sa hon - Ja, jag sa till min syster att jag ska gå och titta ifall flickebarnet är vaken. Då var jag tvungen att impa lite på gumman och påpekade att jag faktiskt höll på att baka bröd. Då blev hon väldigt intresserad av vad jag bakade så ja fick beskriva mina smarriga frukostbröd in i minsta detalj. Yes, I´m a tant.
Aja, sen drack ja te o provsmakade brödet innan ja gick in i tvättstugan. Sen satte jag mig o pluggade. Sprang mellan tvättstugan och köksbordet ungefär 15 ggr. Sen har jag tvättat håret och nu måste jag börja packa lite. Åker hem till Stockholm imorrn efter skolan. På lördag är det FEST! Har ingen aning om vad ja ska ha på mig. Ta nåt skitsnyggt bara, sa helena. Sure!

I helgen va mamma o pappa här. Det var trevligt. Vi var och shoppade mycket. Mat på maxi, lite prylar på Ikea, ett par sjukt snygga gummistövlar så nu önskar jag bara att det ska regna. På kvällarna tittade vi på postkodmiljonären eftersom Sara va med. Hon kammade ihop 50 000! Blev lite ledsen att jag inte fick vara en livlina. Det roligaste var när Robban som var hennes Ring en vän-livlina svarade ett alternativ som inte ens fanns med. Haha! Tyckte hon iaf kunde ha nämnt mig när hon väl sa att hon hade varit i Thailand och typ kanske hållit upp en liten bild på mig eller så...det vore väl inte för mycket begärt?



image70
Snygga va?

image71
Den här sjukt goda och sanslöst onyttiga mintchokladtårtan har jag bakat själv!

Jag spillde röd drink på min vita Nytt& Konstigt-tröja och då råkade jag pipa lite så pappa påstod att jag har samma uttryck när ja spiller på tröjan som om jag skulle hugga av mig foten. Det var lite orättvist sagt tycker jag. han skulle bara veta hur jag skulle vråla då.

Nu måste jag styra upp lite grejjor här...tjo!

Förresten, Anna! Jag har köpt en dvd-hylla så om du vill kan du få komma och sortera mina filmer i bokstavsordning=) Jaa, det är sant! Så snäll är jag!


Kroatien

Här kommer en fullständig redogörelse för min och Helenas Kroatienvistelse. Enjoy!


Dag 1.

Efter att ha sovit sjukt dåligt i ungefär 2 timmar var det dags att gå upp vid 03 för att bege sig ut till Arlanda. Snälla pappa avbröt sin skönhetssömn för att köra oss till centralen. Det började tjuta om mig när ja skulle igenom säkerhetskontrollen. Jag börjar stamma om att det kanske är mina skor (man har väl sett sällskapsresan lite för många ggr) men det var klockan. Varför känner man sig alltid så skyldig när man ska gå igenom såna kontroller? Väl på planet hamnade vi framför två toktjattrande tjejer varav den ena skryter om sina enorma språkkunskaper: spanska, engelska, svenska och norska! För det första är svenska och norska samma språk och de räknas inte, inte heller engelska eftersom man förväntas kunna det innan man går ut 9an typ...då återstår spanska...det lilla man hörde henne demonstrera på planet skulle nog inte räknas till flytande spanska direkt.

Anländer till hotellet vid 11-tiden men får inte vårt rum förrän 15 så lite tjuriga, hungriga och trötta tar vi våra badgrejer o traskar mot stranden...som visar sig bestå av knöliga klippor. Jag glömmer såklart min bikini så jag får gå tillbaka och hämta den. Vilket var ett äventyr bara det efter som jag har noll lokalsinne och IG i orientering. Helena visar på kartan hur jag ska gå men jag tittar på fel sida och går följaktligen vilse. Frågar två kvinnor efter receptionen men eftersom de är italienskor kan de inte ett skit engelska. Men den ena tycker sig höra en viss likhet mellan "the reception" och "la rezeption" och pekar ut vägen. Efter 45 minuter återvänder jag till Helena som börjat bli lite orolig över att storasyster har blivit uppäten av en insekt på vägen. Vi badade lite sen provianterade vi på Konzum, lite sprit, chips, popcorn och kakor är bra föda. Kakorna var faktiskt "rika på fibrer".


image42

image43

image44
Vårt eminenta skafferi.

Dag 2.

Höga vågor gör att jag fick en näradöden-upplevelse när jag försökte ta mig upp på klipporna efter badet och spolades ut igen, sen upp på de sylvassa klipporna ett antal gånger. Detta resulterade i mindre vackra blåmärken och groteska rivmärken på rumpan och skrapsår i händerna. Helena fick sin Calippo som hon tjatat om i 2 veckor. Jag åt en Magnum för att trösta mig efter den läskiga förmiddagen. Lagade middag i lägenheten bestående av pasta med pesto, kidbeybönor, avokado (som var sjukt dyr) och tomat. Gott!


image46

image47

Jaja, den här bilden är åt fel håll men photoshop bajsar o ja pallar inte hålla på.

Dag 3.

Vågorna är inte lika höga som gårdagens så jag vågar mig ut i böljan den blå igen, dock med viss tveksamhet. Något disigt väder gjorde att vi bestämde oss för att dra in till Pula på eftermiddagen. Åka kollektivtrafik utomlands är alltid lika intressant men vi träffar på 2 svenskar som guidar oss åt rätt håll. Jag som bestämt mig för att inte handla så mycket kom sen hem med massa lavendelgrejer, en tavla och sjukt adorable tekoppar med rosenmönster. Besökte amfiteatern som starkt påminde om Colosseum. Middagen avnjöts på en mysig restaurant på torget. Sen åkte vi tillbaka till hotellet och käkade efterrätt på den lokala restauranten vid havet. 


image48

image49

image51

image50
De som inte känner mig kanske tror att det är öl i bägaren.

image52
Jaja, ni fattar varför den här bilden e så...


Dag 4.

Jättefint väder hela dagen ledde till två solbrända Eriksson sisters. Många dopp i böljan den blå. Träffade veckans partykompisar och allmänna sociala kontakt, två gladiatorer vid namn Kim och Jaime. Alias Atlas och Plexus. Fixade mat själva igen, dock böt vi ut avokadon mot minimajs. Här gällde det att spara pengar.


image53
Helena kollar om de finns några läskiga djur i vattnet. Det fanns det. Och gräs och annat läskigt oxå.

image54

Dag 5.

Båtutflykt i den kroatiska skärgården! Sjukt irriterande italienare med röster vars decibelnivå översteg den svenskt accepterade bredde ut sig över båten. Den vackra fjorden visade sig vara inte så fantastisk som vi fått intrycket av. Åker båt en lång stund innan vi lägger till i Vrsar och ska äntligen få mat (jag har varit hungrig i flera timmar). Men alla får inte plats att äta mat samtidigt på båten så vi får vackert stiga av och vänta tills de andra ätit klart. Vi går och badar i närheten av en camping och köper en glass för att stilla den värsta hungern. Tillbaka på båten får vi varsin tallrik med en halvdassig köttbit, några tomater, en skum gråaktig pizzasallad och vitt bröd. Helena som sagt till om vegetariskt alternativ får samma delikata sallad som jag men köttet har bytts ut mot 3 torra svettiga ostbitar. Jag är i alla fall glad att jag inte tog någon fisk, den var nämligen helstekt med huvud o svans kvar. Eww! Brummar vidare mot Rovinj, en helmysig stad där vi springer på våra nya vänner gladiatorerna som burnat dit på moppe. Går runt en sväng innan det är dags att sätta sig på båten igen. Väl hemma tar vi vad som kanske var veckans skönaste dopp! Härligt svalkande efter en hel dag med brännande sol. Helena tappar bort sitt snöre till den helt nya bikinitoppen och blir lite ledsen i ögat.


image55

image56


image57

image58

Dag 6.
Pressade på klipporna tillsammans med Jaime o Kim för att få lämplig färg till kvällens partyoutfit. Partykvällen inleds med förfest på deras balkong. Efter okänt antal drinkar får Helena för sig att göra en tunnbrödsrulle av sin intet ont anande syster och kastar sig över henne med en luftmadrass som vapen. När jag återhämtat mig är det dags att dra in till Medulin som ska vara bästa partystället. Dock är jag och Jaime vrålhungriga eftersom klockan är typ 22 och vi ännu inte fått någon middag. Helena och Kim tycker vi är tråkiga och går och sätter sig och super på ett annat ställe. Vi joinar de efter att ha fått i oss våra pizzor. Därefter är det dags att gå till den hippa klubben som K & J hört talas om. Ingen hade dock talat om för de att medelåldern där inne ligger på 16 år. Men Helena och Jaime rockar loss på dansgolvet ändå. När musiken till slut nått en dansvänlig grad och jag ska ansluta mig så lyckas Helena ramla och vill sedan inte dansa längre. Vi tar en taxi tillbaka till hotellet och gör ett fint försök till efterfest. Jag känner dock av att jag trots allt är 23 år gammal och vill gå och lägga mig. Trevlig partykväll var det iallafall, och tryggare kan man väl knappast bli när man har sällskap av en polis och en dörrvakt!

image59

image60

image61
Titta där uppe är himlen!

image62


Dag 7.

Masar oss ner till havet vid 11-tiden. Känner att det räcker med sol för ett tag nu. Kvällen ägnas åt att packa ihop alla grejer och äta avskedsmiddag. Jag fick min lasagne som jag suktat efter hela veckan och Helena blev nöjd med sin vegetariska pasta. Därefter intogs en sista glass. Jag hade bestämt mig för att ta en bananasplit sista kvällen. Den var ok bortsett från att det inte var nån chokladsås i och jordgubbsglass istället för choklad.


Här kommer lite bilder som bara var fina!

image63

image64

image65
Sista måltiden.

image66

image67

image68

image69


Dag 8.

Mycket nöjda med veckan återvänder vi till Sverige. Jättesnälla Kim & Jaime ger oss skjuts till centralen. Där missar vi precis ett pendeltåg och Helena får en måsskit på resväskan. Linda skrattar. Det luktar piss och vi äter bulle från pressbyrån. Hem ljuva hem.