Kroatien

Här kommer en fullständig redogörelse för min och Helenas Kroatienvistelse. Enjoy!


Dag 1.

Efter att ha sovit sjukt dåligt i ungefär 2 timmar var det dags att gå upp vid 03 för att bege sig ut till Arlanda. Snälla pappa avbröt sin skönhetssömn för att köra oss till centralen. Det började tjuta om mig när ja skulle igenom säkerhetskontrollen. Jag börjar stamma om att det kanske är mina skor (man har väl sett sällskapsresan lite för många ggr) men det var klockan. Varför känner man sig alltid så skyldig när man ska gå igenom såna kontroller? Väl på planet hamnade vi framför två toktjattrande tjejer varav den ena skryter om sina enorma språkkunskaper: spanska, engelska, svenska och norska! För det första är svenska och norska samma språk och de räknas inte, inte heller engelska eftersom man förväntas kunna det innan man går ut 9an typ...då återstår spanska...det lilla man hörde henne demonstrera på planet skulle nog inte räknas till flytande spanska direkt.

Anländer till hotellet vid 11-tiden men får inte vårt rum förrän 15 så lite tjuriga, hungriga och trötta tar vi våra badgrejer o traskar mot stranden...som visar sig bestå av knöliga klippor. Jag glömmer såklart min bikini så jag får gå tillbaka och hämta den. Vilket var ett äventyr bara det efter som jag har noll lokalsinne och IG i orientering. Helena visar på kartan hur jag ska gå men jag tittar på fel sida och går följaktligen vilse. Frågar två kvinnor efter receptionen men eftersom de är italienskor kan de inte ett skit engelska. Men den ena tycker sig höra en viss likhet mellan "the reception" och "la rezeption" och pekar ut vägen. Efter 45 minuter återvänder jag till Helena som börjat bli lite orolig över att storasyster har blivit uppäten av en insekt på vägen. Vi badade lite sen provianterade vi på Konzum, lite sprit, chips, popcorn och kakor är bra föda. Kakorna var faktiskt "rika på fibrer".


image42

image43

image44
Vårt eminenta skafferi.

Dag 2.

Höga vågor gör att jag fick en näradöden-upplevelse när jag försökte ta mig upp på klipporna efter badet och spolades ut igen, sen upp på de sylvassa klipporna ett antal gånger. Detta resulterade i mindre vackra blåmärken och groteska rivmärken på rumpan och skrapsår i händerna. Helena fick sin Calippo som hon tjatat om i 2 veckor. Jag åt en Magnum för att trösta mig efter den läskiga förmiddagen. Lagade middag i lägenheten bestående av pasta med pesto, kidbeybönor, avokado (som var sjukt dyr) och tomat. Gott!


image46

image47

Jaja, den här bilden är åt fel håll men photoshop bajsar o ja pallar inte hålla på.

Dag 3.

Vågorna är inte lika höga som gårdagens så jag vågar mig ut i böljan den blå igen, dock med viss tveksamhet. Något disigt väder gjorde att vi bestämde oss för att dra in till Pula på eftermiddagen. Åka kollektivtrafik utomlands är alltid lika intressant men vi träffar på 2 svenskar som guidar oss åt rätt håll. Jag som bestämt mig för att inte handla så mycket kom sen hem med massa lavendelgrejer, en tavla och sjukt adorable tekoppar med rosenmönster. Besökte amfiteatern som starkt påminde om Colosseum. Middagen avnjöts på en mysig restaurant på torget. Sen åkte vi tillbaka till hotellet och käkade efterrätt på den lokala restauranten vid havet. 


image48

image49

image51

image50
De som inte känner mig kanske tror att det är öl i bägaren.

image52
Jaja, ni fattar varför den här bilden e så...


Dag 4.

Jättefint väder hela dagen ledde till två solbrända Eriksson sisters. Många dopp i böljan den blå. Träffade veckans partykompisar och allmänna sociala kontakt, två gladiatorer vid namn Kim och Jaime. Alias Atlas och Plexus. Fixade mat själva igen, dock böt vi ut avokadon mot minimajs. Här gällde det att spara pengar.


image53
Helena kollar om de finns några läskiga djur i vattnet. Det fanns det. Och gräs och annat läskigt oxå.

image54

Dag 5.

Båtutflykt i den kroatiska skärgården! Sjukt irriterande italienare med röster vars decibelnivå översteg den svenskt accepterade bredde ut sig över båten. Den vackra fjorden visade sig vara inte så fantastisk som vi fått intrycket av. Åker båt en lång stund innan vi lägger till i Vrsar och ska äntligen få mat (jag har varit hungrig i flera timmar). Men alla får inte plats att äta mat samtidigt på båten så vi får vackert stiga av och vänta tills de andra ätit klart. Vi går och badar i närheten av en camping och köper en glass för att stilla den värsta hungern. Tillbaka på båten får vi varsin tallrik med en halvdassig köttbit, några tomater, en skum gråaktig pizzasallad och vitt bröd. Helena som sagt till om vegetariskt alternativ får samma delikata sallad som jag men köttet har bytts ut mot 3 torra svettiga ostbitar. Jag är i alla fall glad att jag inte tog någon fisk, den var nämligen helstekt med huvud o svans kvar. Eww! Brummar vidare mot Rovinj, en helmysig stad där vi springer på våra nya vänner gladiatorerna som burnat dit på moppe. Går runt en sväng innan det är dags att sätta sig på båten igen. Väl hemma tar vi vad som kanske var veckans skönaste dopp! Härligt svalkande efter en hel dag med brännande sol. Helena tappar bort sitt snöre till den helt nya bikinitoppen och blir lite ledsen i ögat.


image55

image56


image57

image58

Dag 6.
Pressade på klipporna tillsammans med Jaime o Kim för att få lämplig färg till kvällens partyoutfit. Partykvällen inleds med förfest på deras balkong. Efter okänt antal drinkar får Helena för sig att göra en tunnbrödsrulle av sin intet ont anande syster och kastar sig över henne med en luftmadrass som vapen. När jag återhämtat mig är det dags att dra in till Medulin som ska vara bästa partystället. Dock är jag och Jaime vrålhungriga eftersom klockan är typ 22 och vi ännu inte fått någon middag. Helena och Kim tycker vi är tråkiga och går och sätter sig och super på ett annat ställe. Vi joinar de efter att ha fått i oss våra pizzor. Därefter är det dags att gå till den hippa klubben som K & J hört talas om. Ingen hade dock talat om för de att medelåldern där inne ligger på 16 år. Men Helena och Jaime rockar loss på dansgolvet ändå. När musiken till slut nått en dansvänlig grad och jag ska ansluta mig så lyckas Helena ramla och vill sedan inte dansa längre. Vi tar en taxi tillbaka till hotellet och gör ett fint försök till efterfest. Jag känner dock av att jag trots allt är 23 år gammal och vill gå och lägga mig. Trevlig partykväll var det iallafall, och tryggare kan man väl knappast bli när man har sällskap av en polis och en dörrvakt!

image59

image60

image61
Titta där uppe är himlen!

image62


Dag 7.

Masar oss ner till havet vid 11-tiden. Känner att det räcker med sol för ett tag nu. Kvällen ägnas åt att packa ihop alla grejer och äta avskedsmiddag. Jag fick min lasagne som jag suktat efter hela veckan och Helena blev nöjd med sin vegetariska pasta. Därefter intogs en sista glass. Jag hade bestämt mig för att ta en bananasplit sista kvällen. Den var ok bortsett från att det inte var nån chokladsås i och jordgubbsglass istället för choklad.


Här kommer lite bilder som bara var fina!

image63

image64

image65
Sista måltiden.

image66

image67

image68

image69


Dag 8.

Mycket nöjda med veckan återvänder vi till Sverige. Jättesnälla Kim & Jaime ger oss skjuts till centralen. Där missar vi precis ett pendeltåg och Helena får en måsskit på resväskan. Linda skrattar. Det luktar piss och vi äter bulle från pressbyrån. Hem ljuva hem.


Kommentarer
Postat av: Anna

Låter ju fantastiskt! Men inte kan du väl mena att du tröttnat på att parta vid 23-års ålder Linda? Jag som hopades på en riktig utekväll snart!

Postat av: Tania

Oh. saknar landet, staden. Min pappa är från Pula. Vi åker dit varje sommar i stort sett! Visst är det helt fantastiskt? vattnet är så klart... haha vad fånigjag låter nu. Men var tvungen skriva några rader. jag vill tillbaka!!

2007-09-06 @ 12:16:35
URL: http://taniasincic.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback