Bebis på väg

Jag är så sjukt nervös just nu. Annas vatten gick idag så nu är bebisen på utgång (ja, man kan ju inte gärna säga ingång). Jag går här och biter på naglarna och beter mig allmänt stressat. Och det är inte ens jag som ska föda ju. Men så är det väl när ens bästa vän ska få barn! Fick en vision imorse om att jag skulle få ett sms idag där det stod att hon fått en flicka på 3,2 kg. Anna lovade att försöka leva upp till den visionen. Men jag förlåter henne nog även om det inte blir så! Nu väntar jag bara på att få nåt besked över huvudtaget.

Idag har vi suttit hos Isak och pluggat. Det har gått över förväntan då alla var sjukt omotiverade. Vi började med en McDonalds-lunch som jag inte blev mätt på. Tur att jag hade med mig två satsumas oxå. Efter ett tag spårade vi ur lite när vi började hitta på historier om en extremt kort tjej i vår klass. Isak kallade henne för galning eftersom hon hade satt sig på hans plats en gång när han inte var där. Jag ville ju inte vara sämre så jag fyllde i med att hon säkert stal små lamm från Valla som hon sen ströp hemma i lägenheten. Sofia tyckte vi var störda.

Operabesöket



Henrik Dorsin är så jävla bra! Hade glömt bort det här klippet....

Annas födelsedagskalas

Igår begav sig Lina och jag till Mantorp för att fira Annas 25-årsdag. När vi är nästan framme ringer Anna och säger att vi får börja festen utan henne eftersom hon måste åka till sjukhuset med sin brutna hand som antagit en blå ton. Vi blir alltså insläppta i Annas nya lägenhet och får gå husesyn själva. Men det gick ju bra det med. Medan vi väntade festade vi loss på chips och dip och cocacola. Efter lite mer än en timme kom Anna och hennes syster Kristin tillbaka. Då kunde kalaset börja på riktigt. Efter ett tag anlände även lite fler gäster.

image299
Så här glad blev Anna när hon fick hugga in på den smarriga tårtan som Arvid bakat.

image300
Så här glad blev hon när hon fick en Kentposter.

image301
Vad vore en fest utan partyhattar?? Hanna, jag, Lina och Anna!

image302
Anna hittade dock snabbt ett annat användningsområde för hattarna....

image303
...vilket snabbt anammades av Kristin.
Även Arvid gick omkring hela kvällen med hatten på något helt annat ställe än huvudet.

Det var en mycket trevlig kväll! Vi spelade Den glade mytomanen som jag och Lina köpt till Anna. Det var så roligt att jag blev tvungen att köpa ett till mig själv idag. Hanna fick bland annat lära sig att asiater inte räknas som ett folkslag.

image304
Anna fick även sig själv i form av en docka. Det vill jag oxå ha!

Idag har jag köpt en hålslagare och en häftapparat. Nu ska det bli ordning på mina MKV-papper minsann. Just nu ligger de...ja lite överallt kan man väl säga. Ikväll ska jag till Sofia och äta middag och sedan gå ut. Det blir nog en höjdarkväll tror jag!

Stackars Bonzo

När jag berättade för mamma om mitt lilla lekparksbesök så kom nya fakta fram kring Bonzos lerpölsbad. Jag har alltid trott att det var jag som tappade honom, men nu fick jag veta att det var min för dagen utsedda lekkompis som kastade i honom! Tror det var sonen till nån av mammas vänner som utförde denna illasinnade handling. Det var en lång kväll, sa mamma.

image297
Se så ledsen han ser ut....han har fortfarande inte hämtat sig efter typ 20 år!

Grattis Anna

Idag fyller Annagalenpanna 25 år! Stort grattis på den stora dan!

Så här snygg är hon när hon äter fajitas...får mig osökt att tänka på ett visst tillfälle när jag blev mobbad för hur jag höll ciderflaskan när vi va ute efter winnerbäckkonserten...

image295

Hur som helst så hoppas jag att du får en skitabra födelsedag med lagom blodsockernivå och inte så mycket kli under bandaget. Vi ses imorgon! Kraaaaam!

Who wants to be normal anyway?

Idag sa Isak att jag är ganska normal Sedan började jag gallskrika för att jag kliade mig på ryggen med en iskall hand. Då tog han tillbaka det han just sagt.

Helena! Jo, jag vet visst vad en växelkurs är. Det är en sån man går på för att lära sig växla, tillexempelt med bilen. Så det så!!

Idag gick jag, Sofia och Isak hem från skolan i det fina vädret! Asskönt. På vägen passerade vi en lekplats där jag som barn var med om en väldigt traumatisk upplevelse. Jag tappade nämligen min högt älskade mjukishund Bonzo i en lerpöl....han blev aldrig sig lik efter det, trots mammas ihärdiga tvättande.

Nu ska jag iväg på pilates. Veckans andra hurtighet. Igår var jag i simhallen o simmade i nästan 25 minuter. Det här med ungar som följer med sina föräldrar in i "fel" omklädningsrum...hur länge är det egentligen lämpligt att man gör det? Igår var det en kille som var minst 8 år som va med sin mamma....Går inte gränsen där nånstans? Jag kände mig iaf inte helt bekväm. Vid närmare eftertanke var han nog 9.

Hela bibeln som ljudbok

Jaa, hela bibeln som ljudbok kan man tydligen få enligt nedanstående annons...vore nåt det när man inte kan sova. Undrar vem som fått äran att läsa in den. Om det var nån med östgötsk dialekt så är det nästan så att jag skulle lyssna på den frivilligt.

Jag kom just på att jag inte dödat en enda blomma på säkert ett halvår...medalj till mig! Fast en ser rätt slokande ut så jag ska nog låta mamma adoptera den ett tag så kanske den blir fin lagon tills jag flyttar.

Mina missions för helgen, att plugga och att springa har skjutits upp på obestämd framtid. Men böckerna som jag köpte ser åtminstone jävligt snygga ut o bokhyllan.

Imorrn om en vecka ska Annas bebis komma. Fast jag har kommit överens om att hon ska knipa igen till helgen iaf så jag kan åka hem. Fast på lördag ska jag ju iofs gå ut och hitta ett ragg åt Sofia. Vi får lösa det där på nåt sätt...

Nu ska jag sova! Fast jag ska nog läsa lite först. Jag håller på med "Kan innehålla nötter" av John o´Farrell. Den är rätt kul...parallellt håller jag på med "365 dagar med Nalle Puh" som jag fick av helena förrförra julen. Den är som en karamell som man kan suga på hur länge som helst. Den är inte en sammanhängande berättelse utan varje sida består av ett litet citat, små guldkorn som är helt underbara. Tex:

... och Ugglan berättade för Kängu en historia full av långa ord som Encyklopedi och Rhododendron och Kängu hörde inte alls på.

eller....

...man kan inte låta bli att högakta en, som kan stava till Tisdag, även om han inte stavar det rätt; men att kunna stava är inte det viktigaste.

Absolutely lovely! Godnatt!

Solig helg

Det har verkligen varit en underbar helg om man ser till vädret. Idag har jag utfört operation "flytta skrivare". Det kanske kan låta som en tämligen enkelt uppdrag men det var det inte ska jag säga. Har stört mig en längre tid på att man för att kunna se displayen varit tvungen att sticka in huvudet under skrivbordet och lysa med en ficklampa i en viss vinkel. När batteriet sedan tog slut i ficklampan kände jag att jag var tvungen att göra nåt åt det. Så jag flyttade upp den på hurtsen bredvid skrivbordet. För att göra det var jag tvungen att dra ut hela skrivbordet och då hittade jag såklart ett gäng dammtussar (och ett lypsyl) som jag var tvungen att dammsuga upp.

På eftermiddagen åkte jag in till stan och tog en glass på Bosses med Sofia. Hade bestämt mig för att prova helt nya smaker, men när de inte hade pistache så blev jag sur och tog en lakritskula som alltid och en lemoncake. Så jag provade iaf en ny, den var god men lakritsen är ju outstanding. Vi satt vid statyn på stora torget och njöt av solen. Det var jättehärligt.

Till middag gjorde jag potatiskroketter och nån slags köttbit med tzatziki. Det blev jättegott, brukar nästan aldrig köpa vanliga köttbitar. Gårdagens bakfix resulterade förresten i två stora runda limpor. De bev ganska goda, men lite tråkiga eftersom de inte innehöll nåt roligare än mjöl.

Den här veckan har jag hela 4 föreläsningar. Det är inte ofta det är så intensivt. haha!

Min skrivare funkar inte.

Hitmakers

Man skulle kunna tro att jag är en mycket upptagen person eftersom jag inte har bloggat på länge. Men tyvärr beror det nog mest på latehet...eller inspirationsbrist kanske...så här kommer en liten uppdatering.

Förra helgen var Sara "Tikkis" Lindgren Tikkanen här. Vi hade jätteroligt. På fredagen var vi bara hemma och tog det lugnt, tittade på film. Vi såg Den lilla sjöjungfrun och Linas kvällsbok. Sjöjungfrun är nog min favoritdisneyfilm. Älskar måsen Måsart och hans roliga namn på människosaker: "En randig, bullig snutplat"....eller en "dinkelhoppare". På lördagen gick vi på stan och shoppade. Jag köpte en sjukt snygg klocka. På kvällen var vi på inflyttningsfest. Det var trevligt men lite dålig beblandning mellan gästerna. Sen gick vi ut på Flamman och dansade av oss lite. Jag kommer inte ihåg om det var bra eller dålig musik. Men  jag fick även åka pakethållare bakom en kille som såg ut som Jared Leto. Fast det var inte han. Men det var roligt...och kallt. När vi kom hem vid halv 4 åt vi rostat bröd och drack te. På söndagen tog vi det oxå lugnt. Vi (jag) diskade helgens berg och packade iordning lite för hemfärd.
Lite bilder från festen...blev inte så många...

image293
Sara, jag och Kristin

image294
Kristin utmanar  Anders på guitarhero

I måndags jobbade jag i Älvsjö. Jag gjorde egentligen inte så mycket. Satt nästan inget i kassan eftersom det var en ny tjej som börjat så fick hon sitta. Annars gick jag mest och frontade och påbörjade en inventering av lösgodiset. På tisdagen fick jag iaf vara i Vendelsö. Jobbade kväll, bara 5 timmar men det kändes så himla segt. Då satt jag iofs i kassan hela tiden. Jag slapp träffa Olle också.

I onsdags var jag hos Lina och skrev på kontraktet för lägenheten. Den 14 juni flyttar jag in! Ska bli så kul!

Igår var det tänkt att jag, Anna och Frida skulle åka till Ullared. Jaa, David jag inser att du antagligen aldrig kommer förlåta mig för detta men jag ska åka dit igen. Hoppas vi kan fortsätta vara vänner ändå. Hur som helst så lyckades Anna bryta handen kvällen innan så vi beslöt att skjuta på det en månad. Frida ville inte köra och jag kände inte för att köra hela vägen själv efter att ha sovit kasst. Dessutom hade det nog inte varit så kul för Anna att gå runt där o ha ont i handen. Så det var inte så mkt att göra åt det. Anna, säg till om du behöver hjälp med något (förutom att injicera insulin).

Idag har jag mest tagit det lugnt. Eller jag har ju städat hela dagen när jag tänker efter. Plockat undan massa prylar, dammsugit, diskat och handlat. Jag har även hämtat ett stort fett paket från adlibris innehållande endast 2 böcker men med den gemensamma vikten på 6 kg. Fy fasen va tungt det var, vingligt blev det att cykla hem oxå.

Jag har upptäckt ett mycket kul program. Jag tillhör den kategorin av människor som älskar att se när folk gör bort sig i Idol och liknande program. Därför är Hitmakers ett riktigt guldkorn för mig. En hel programserie med bara auditions. Satt o såg en repris idag och herregud va jag skrattade. Snubben som hämtade mycket inspiration från E-type och Matrix asså....ojojoj!! För att inte tala om discogubben som helt otroligt nog fick nåt slags kontrakt.

Just nu fick jag ett enormt behov av att baka nåt...är det bara jag som får det med jämna mellanrum? Får se vad jag har i skafferiet. Annars, det blir nog en mycket lugn kväll. TV-utbudet suger som vanligt, jag menar Psalmtoppen? Vem fan har kommit på den programide´n?  Vad har de tänkt sig för målgrupp för det? Agda 85 bast? Herregud, säger jag bara.

Imorrn får jag väl sätta igång och plugga lite...har inte läst ett skit på hela kursen. Nu har jag ju iaf böckerna. men blir inte kul att sitta med en trekiloskluns i knät. So long!

Inte min dag

Jag vill bara berätta om hur klumpig jag varit idag. Imorse tappade jag en nästan full schampoflaska i golvet så den gick sönder o allt schampo rann ur...o nu på kvällen lyckades jag ha ner min nya rosa fina tvålpump i golvet så den också gick i tusen (eller iaf 7) bitar. Blev något irriterad på mig själv... Är jag en klumpig människa? Jaa, skulle nog många (läs Helena) svara...bäst jag går och lägger mig så jag inte har sönder nåt mer.

Godnatt

Onsdag, torsdag

Igår var en väldigt rolig kväll. Vi hade middag hemma hos Sofia för att fira hennes 21-årsdag. Förutom jag och Sofia var det hennes kompisar Maria, Markus och Emil. Vi åt tacopaj med alla rätta tillbehör och drack massa rödvin. Allt var väldigt gott. Till efterrätt blev det vienettaglass. Jag tog som vanligt för mycket men jag lyckades klämma i mig allt. Markus åt säkert en halv vienetta själv. Tyvärr finns det inga bilder från kvällen eftersom jag lämnade kameran hemma. Men om ni vill framkalla mentala bilder så tänk er 5 glada människor som sitter runt ett bord och bara blir gladare ju längre kvällen går. Tänk er sedan att en person trampar på ett lock som ligger på golvet så det gör väldigt ont.

Jag vill särskilt rikta ett stort tack till ängeln Isak som inte kunde vara med men som kom och hämtade mig och körde hem mig. Sååå gulligt gjort! Som tack fick han låna min toa och så fick han en kvällssmörgås. Vi satt även och snackade skit om en viss lärare. Jag hade tydligen lyckats få med mig honom i min hata****-klubb. Sen får jag väl be Anne om ursäkt för att jag ringde och väckte henne...men Helena kan nog vara nöjd eftersom hon fick en vacker skönsång av grabbarna.

Idag har jag städat hela lägenheten eftersom jag får fint besök imorgon i form av en Sara Lindgren Tikkanen.

image291
Här är vi på kryssning för några år sen...Kommer väl lite uppdaterade bilder efter heglen. Det ska bli så kul att hon kommer eftersom hon inte varit här ännu.

Ikväll har jag även varit och tränat pilates. Det kändes att jag inte varit där på två veckor. En i gruppen tittar alltid väldigt surt på mig. Jag vet inte om jag har gjort henne nåt. Jag tror inte att jag har sparkat henne iaf...

Jag är ganska bra på att ljuga...upptäckte jag i veckan när de ringde från radiotjänst. Nu ska jag diska lite.

Klart slut-varulvstjut.

Födelsedagsbarn

Idag fyller Sofia 21 år! Grattis grattis grattis!! Ikväll ska det firas med middag hemma hos henne! Blir nog kanonkul!

image290
Det här måste vara det fulaste jag nånsin gjort i photoshop...


Äckelgubbe

Så har det skett igen! Jag har åter drabbats av en äckelgubbe på bussen. Han tvingade mig att flytta min väska trots att det fanns lediga platser runtom. Sedan satte han sig och skrevade som fan så han tryckte sitt ben mot mitt. Det var mycket obehagligt. Han hade även sin armbåge över min arm. Detta med påföljden att jag satt och tryckte mig mot fönstret. Och gubben skrevade ännu mer. Hade han skrevat mer så hade benen böjts bakåt. Ibland vände han sig mot mig. Efter ett tag fick jag för mig att försöka trycka tillbaka hans arm. Så jag satt min armbåge mot hans och höll den där stenhårt så han inte kunde trycka sig mer mot mig. Det fungerade inte. Jag satt och såg extremt sur ut och suckade ljudligt. Han luktade även lite suspekt.

Förutom denna hemska upplevelse har jag även hunnit med att gå på föreläsning, äta lunch och prata med min chef på Konsum. Vill ju helst slippa jobba där i sommar, men får jag inget annat (vilket vore rätt osannolikt eftersom jag ännu inte sökt nåt) så blir det väl till att harva där i år med. Fördelen är ju att det kommer ta ca 30 sekunder att gå dit. Nu ska jag försöka plocka iordning alla kläder som ligger och skräpar och all tvätt som legat i min soffa sen i torsdags. Jag måste även diska och gå och handla- eventuellt orkar jag ta mig ut till maxi o köpa müsli för 10 kr!

Grattis, syster!

Vill först bara gratulera min grymma syster som tog körkort i fredags på första försöket! *yey* Fick vara med på självaste premiärturen när hon kom och hämtade mig vid pendeln i fredags. Jag fick nämligen ett ryck av hemlängtan och bestämde mig för att åka hem. Det var skönt att komma hem, hade troligtvis haft en mycket ensam och tråkig helg i Linköping annars. Igår åkte hela familjen Eriksson till Farsta centrum. Det var aslänge sen vi åkte nånstans allihop sådär. För att göra det hela lite roligare fick mamma och pappa sitta i baksätet. Där satt de som två söta medelålders plus.  I veckan har jag varit lite sjuk, är fortfarande förkyld och drabbades av  spänningshuvudvärk eller nåt liknande nyss. Ska åka tillbaka till Linkan ikväll. Föreläsning imorrn som jag måste gå på eftersom jag skolkade i veckan.

I fredags klippte jag mig och gjorde slingor. Det tog 2½ timme fast de var två stycken som höll på. Men det blev jättefint! Fick även besked om tentan och jag klarade den. Puh! Så himla skönt att slippa göra omtenta. Just nu kan jag knappt bärga mig tills jag får flytta. Inte så att jag längtar bort från Linköping, utan mer att jag längtar hem...öh...det där lät ju begripligt...

Igår gick jag och syster en promenad. På vägen gick vi till Konsum och hälsade på Jenny och köpte glass. Åt lakritspucken, den va god! Olle hade blivit asfet, haha! Jenny påstår att han har en tumör i magen. En fett-tumör möjligtvis...

Tjopp och hej!
PS: det här var ett tråkigt inlägg. jag ber så mycket om ursäkt för detta och hoppas på eder förståelse, har är trots allt lite sjuk...

Skaffat lägenhet

Nu har jag äntligen fått svar om jag får hyra Linas lägenhet, och det får jag!! Hon fick sitt antagningsbesked från australien idag. Känns så himla skönt! Nu kan jag börja planera och så. Flyttar den 15 juni, helgen innan midsommar! Wehooo!

Äntligen blogg

Jag har faktiskt försökt att blogga men skitbloggen har ju vart nedstängd några dar. Förra veckan hade jag tenta. Den gick skitdåligt, helt sjuka frågor hade hon ställt. Mitt ogillande mot henne blev bara värre. Kändes som man hade fokuserat på helt fel saker när man pluggade. Bara hoppas jag får ett G iaf. Nu har vi äntligen Bengt igen, kära gamla bengan som inte står o läser innantill från sina papper, visar halva magen och inte kan svara på några frågor. Underbart!

I lördags var jag på korridorsfest med Kusin och Eveline. Det var mycket kul. Det roligaste var när jag och kristin knåpade ihop en helt sjuk historia om mitt alterego. Den som vill kommer få höra den vid nästa berusningstillfälle. Den som inte vill kommer också få höra den. För att skapa ett intresse för storyn kan jag ge några keywords: cirkus, får, ungern, vernikes area, junior-vm, kokoritsch. Nu finns det nog ingen som inte vill höra den. Vi bestämde oss iaf för att testa den på två stackars killar som satt i soffan. Vi tyckte att vi gjorde det helt klart att historien var påhittad, men ändå så trodde den ena killen på det, ända till jag kom till en viss specifik del. Men det var väldigt roligt. Jag gillar när jag får säga medicinska termer. Sen följde vi med dom till Flamman. Vi hann bara va där i 1½ timme ungefär eftersom man skulle ställa om klockan. Men det räckte, efter att ha dansat hysteriskt till Håkan Hellström och Winnerbäck var jag helt slut.

I söndags var jag bara seg. Igår skulle Sofia och jag gå bio o se Sweeney Todd men det visade sig att den redan slutat gå här. Tråkigt. Vi får väl hyra den sen helt enkelt. Idag har Kristin och Per (jaa, Anna, jag har börjat smygumgås med din syster) varit här och ätit middag. Tacopaj bjöds det på och glass till efterrätt. Det blev väldigt gott, eller som Per uttryckte det: en gastronomisk resa i mexikansk tappning.

Igår hade jag Ebba och Didrik-maraton. Det måste vara den bästa serien som gjorts, med undantag för Bullerbyn. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den. Jag och min kompis Maria satt alltid och kollade på den när vi var små. Avsnittet med dom elaka tjejerna var vår favorit. Helge Skoog som den något tveksamme operasångaren Kaj Hussell är ju helt fantastisk.  

Annars så håller jag på och letar efter det ultimata skrivbordet. Ska göra mig av med mitt nuvarande mastodontbord när jag flyttar. Vill ha ett litet, nätt och vitt.  Igår tittade jag lite på annonser för nymfparakiter på blocket. En var väldigt rolig, någon i Södertälje sålde sina eftersom "farmor inte kan sova på dan när dom visslar". Hahaha! Jag funderar på att kanske skaffa två på en gång, så den inte behöver vara ensam.

Jag har hittat en väldigt intressant symbol på tangentbordet som jag aldrig lagt märke till:
image289

Den där koppen...jag trodde först att om man tryckte på den så skulle det trollas fram en kopp te åt en. Men när jag provade så hände ingenting...man kanske måste ha en magisk trollformel oxå. Nån som vet vad den annars är till för?

Nu gott folk, måste jag faktiskt sova. Imorrn ska jag lära mig om romantiken. Spännande. Godnatt!