Gamla Linköping

Så här fint var det i Gamla Linköping i söndags. Det är så tråkigt med inlägg utan bilder.

image262

image263

Ett par jeans till övers

Idag har jag först haft föreläsning om de tidiga högkulturerna. Sen gick jag och Sofia till Ming och åt lunch (sorry Anna, jag har väntat för länge). Jag blev lite besviken över att jag inte orkade äta så mycket som jag ville. De hade dessutom höjt lunchbuffe´-priset från 75 till 83 kr. Det gillas inte. Men de hade en kycklinggryta med röd curry som jah helt missat förut och den var gudomligt god. Sen gick vi hem till Sofia för att hon skulle byta tröja och jag behövde gå på toa. Sen åkte vi till Tornby. Där köpte jag ett vitt baslinne och 5 galgar. Sofia handlade mappar och papplådor till sina böcker. Sen åkte vi pensionärsbussen till stan. Sofia gick hem för att plugga till sin tenta på lördag och jag gick till Gränden för att kolla efter ett rött brottarlinne. Det fanns inget så det blev ett blått istället. Jag köpte även ett par jeans som jag redan hade hemma fast i fel storlek. Jag köpte de förra våren o gillar de verkligen men de är lite för stora, men nu hittade jag de i rätt storlek för 199 spänn! Frågan är vad jag ska göra med de nu...nån som vill ha? De är gråaktiga i stl M, stuprör. Kostade 600 i nypris...Känns inte alls bittert. Ungefär hälften av alla mina kläder som är köpta på bikbok har jag sedan hittat på rea. Sånt suger!

Snart ska jag åka och simma. Jag är inte alls sugen på att hoppa i det kalla vattnet. Men belöningen är att sitta i ångbastun sen, lovely!

Min högra hand känns inte som den ska. Jag misstänker att den blivit överansträngd av mitt pianospelande. Kusin konstaterade att den faktiskt var svullen. Men varken hon eller Sandra ustötte särskilt mycket sympati, trots att jag tydligt visade hur ont dte gjorde. Kristin fick till exempel fylla i min medlemsansökan till Artistry, eftersom jag hade för ont för att kunna skriva.

Fick ett sos-meddelande av Helena igår. Där stod att teet var slut i burkarna hemma och att jag måste styra upp det. Jag avslöjade att jag gömt en burk med jordgubbste i skåpet så då var den värsta krisen över. Men jag ska se vad jag kan avvara o ta med det hem. Det ska bli asskönt att åka hem nästa vecka och vara hemma utan att behöva stressa över uppsatsen.

Dagens bästa: Billie the vision and the dancers

dagens aktiviteter

Idag har jag:


Nästan fixat klart det lilla på min uppsats som skulle ändras
Läst om grottmålningar
Diskat flera gånger (till och med kvällsdisken som annars brukar få stå över natten)
Fikat hos min granne (delicatochokladtårta)
Sopsorterat
Handlat mjölk
Spelat piano
Målat nagelack (rött)
Slängt två torra blommor
Blivit telefonintervjuad om mina universitetsstudier
Ätit 3 chokladtryfflar (så nu mår ja illa)
Anmält mig till vårens pilates


Du måste lära dig att jobba!

På allmän begäran kommer här en uppdatering av den senaste tidens händelser.  Förra veckan började Konstvetenskapen. Den verkar bra. Har skaffat ett häng bestående av Sofia och en kille som jag inte kommer ihåg vad han hette. Resten av klassen känns inte som jag kommer engagera mig i så mycket. Det är bland annat två tanter som heter Gerd och Lillian! Hahaha! I fredags handlade föreläsningen om grottmålningar. Det var lite tråkigt. Blir nog roligare ju längre fram man kommer.

Nu fick jag plötsligt en lukt av kladdkaka i näsan. Vad gott det skulle vara! Men nej, nu börjar ju min nyttiga vecka!

I helgen har jag haft besök av Sandra och Svea. Det har varit intensivt men jätteroligt. De kom i fredags eftermiddag. Svea rusade in i lägenheten och vrålade "Vad fiiiinnt du har det! Kom och kolla mamma vad fiiint det är! Och vilket fint piano!!". När Sandra packat ur bilen fikade vi innan vi åkte in till stan och letade efter en jacka åt Sandra och benvärmare åt Svea. Jag hittade en T-shirt på rea, 50 spänn!  Till middag gjorde vi tacos, det var sjukt gott eftersom vi alla var så hungriga. På lördagen var vi på Fenomenmagasinet i Gamla Linköping. För de som inte är härifrån kan jag säga att det är ungefär som Tom Tits. 

image247

image248

image249

image251
Svea testar cykeln

image252

image253
Som sanna popstjärnor steg vi ur planet

image256
Lägg märke till min perfelta balans

image257

image258

image259
Nemo fanns på plats

image260
Sandra ritade fina mönster

image254 
Efter en sån här dag blir man rätt trött.

Efter Fenomenmagasinet gick vi till Handelsboden för att köpa planscher. De tog inte kort för tillfället och jag hade inga kontanter så tyvärr kunde jag inte köpa några. När jag försökte förklara för Svea att jag inte kunde köpa de eftersom jag inte hade några pengar sa hon "Du måste lära dig att jobba!". Sandra blev jättearg! hehe...
På kvällen kom Kristin förbi och Sandra hade med en maskin som analyserar hur huden mår, så hon analyserade mig och Kristin. Det var hemskt att sätta in huvudet i den, man såg inte klok ut. Helt lila och prickig. Hon kom fram till att vi båda hade torr hud. Köpte lite bra hudvårdprodukter av henne också.

När de åkt hem på söndagen åkte jag tillbaka till Gamla Linköping och köpte planscherna. Det blev jättefint i köket. Efter det åkte jag till Per och fikade och spelade Guitarhero med Kristin, Per och en kompis till honom. Det gick väldigt dåligt för mig.

image261

Nu ska jag gå och fika hos min granne, sen ska jag åka till Willys och köpa skitbilligt bröd. Skönt att dagens föreläsning blev framflyttad. Då hann  jag sova ut, göra hårinpackning och blogga.


p3 guld

PS: Helena, du får inte säga till mamma att jag snodde toapapper igen. Hon blev så arg förra gången, och med tanke på den annalkande födelsedagen vore det inte bra om det kom till hennes kännedom...

Jag sitter och tittar på p3 guld-galan. Det är trevligt med galor. Lars Winnerbäck fick pris för årets manligaste artist. Det var bra. Fast jag hade inte blivit ledsen om Salem al Fakir hade vunnit. Honom ska jag gifta mig med. Men det vet han inte om än. Men jag planerar att tala om det för honom i god tid före bröllopet.

Kan ju ta tillfället i akt och bjuda in mina vänner på födelsedagsfika hos mamma o pappa den 8e februari.
Önskelista:


  • En nymfparakit
  • En triangel
  • Kents senaste CD (David, du kanske kan bränna den åt mig?=))
  • En lägenhet i Haninge
  • En apelsin
  • En utlandsresa till valfritt land (dock ej Danmark, för där har jag redan varit)

Ni kanske kan prata med varann så ni inte köper samma sak, det vore ju lite tokigt om jag skulle få två lägenheter till exempel, eller ännu värre, två apelsiner!


Bedövad

I morse var jag hos tandläkaren och lagade ett hål. Det gjorde nästan inte ont alls, men det sved ordentligt i plånboken. Särskilt med tanke på att jag ska tillbaka och laga två hål till, vilket jag fick veta idag. Men jag fick även en rosa resetandborste och en toarulle...eller fick, den senare stal jag det ska erkännas. Nu sitter jag här och har ingen känsel i högra ansiktet. Det är läskigt. Dricker massa te för jag inbillar mig att det hjälper. Det är sjukt grått o trist ute. Vill inte gå ut igen men jag har fått ett paket att hämta och jag är så nyfiken att jag nog inte kan hålla mig. Även fast jag vet vad det inneåller (hudvård från yvesrocher). Har pillat litegranna med uppsatsen...men det var så tråkigt att jag la ner det. Tar det sen. Borde nog dammsuga. Men det är oxå tråkigt. Har ett litet berg med disk oxå som jag tror försvinner av sig självt om jag bara ignorerar det tillräckligt länge.

Det surrar konstigt från hallampan när den är tänd. Undrar vad det beror på. Bäst att släcka den. Vad mörkt det blev. Hm...den vill inte tändas igen. Åhh typiskt. Jag som inte når upp för att byta glödlampan. Det var Staffan som satte upp lampan. Han fick stå på en pall ovanpå en stol. Det var läskigt. Anna bytte själva glödlampan förut. Kan nog inte vänta tills hon kommer nästa gång dock.

Nu ska jag se om de finns någon lunch hemma. Nudlar...*yey*

Oh happy day

I tisdags var det opponering. Det gick jättebra! Har dock fått vänta ända till idag med att få betyget, men den som väntar på nåt gott...får till slut VG!!! Så himla härligt känns det! Inte så mycket som behövde ändras heller vilket är asskönt. Vill ju bara lägga det bakom mig nu o koncentrera mig på nästa kurs som börjar på måndag. Lyckades knipa 4 av böckerna på bibblan. Det var böcker för flera tusen kr o de vägde typ 8 kg. Tungt som satan att bära hem.

När jag kom hem åt jag lunch, sen gick jag iväg för att handla. Köpte årets första semla för att fira. När jag kom hem gjorde jag en stor kopp te och satte mig ner för att avnjuta den efterlängtade bakelsen. Kände på en gång att den inte luktade riktigt OK. Tog en tugga för o testa o då kunde jag ganska snabbt konstatera att det var grädden det var fel på. Antagligen gammal. Snacka om besvikelse!! Men jag skrapade bort grädden och åt själva bullen. Var lite torrt men det gick. Det värsta var ju att jag köpte en sån där 2-pack så jag hade ytterligare en semla i kylen. Men den slängde jag dan därpå för den luktade verkligen urkburk!

Nu ska jag bara njuta av att vara ledig några dagar till! Inte ens morgondagens tandläkarbesök kan tynga ner mig!

Kulturtant

Jag har varit en dålig bloggare senaste tiden, det erkänner jag. Det beror på att jag varit en mycket upptagen person (haha). Har lämnat in uppsatsen, vilket kändes asskönt men är inte så nöjd med själva uppsatsen. Men men, nu är det gjort! Ska opponera på tisdag på Patriks Facebook-uppsats. Den är 50 sidor. Sånt tycker jag är kul.

Här kommer lite bilder från Annas tjejmiddag förra lördagen. Det var mycket trevligt och gott!

image238

image239
Så här blev bildkvaliten när jag kom på att jag hade kameran inställd på kvällsläge...

image241
Malin

image242
Carro

image243
Vicky och jag tittar på nåt väldigt roligt

image244
Anna öppnar min present...

image245
...en gästbok som jag fick äran att inviga!
image246
Elin tog igen sig i gungstolen en stund.

Anna, jag vill ha "receptet" på maten! Vi kan göra de när du kommer hit!

Efter inlämnad uppsats har jag de senaste dagarna ägnat mig åt mina favorittantsysslor: Baka bröd, städa (nåja, roligheten kan diskuteras), rensa i klädkammaren (upptäckte att jag äger ca 15 par strumpbyxor och tajts...måste börja gå i kjol/klänning oftare) omorganisera i köksskåpen och det bästa av allt: SLÄNGA SAKER! Jag vet inte varför men jag blir alldeles glad i själen när nånting tar slut eller går ur datum så jag får slänga det. Det och fylla på saker i burkar är bland det bästa jag vet.

I vår ska jag läsa Konstvetenskap, jag sket i Visuell Kultur eftersom det ingick att skriva en uppsats *kräks*. Så var det med det. Men jag tror det blir jättekul. Lina ska oxå gå när hon har tid så vi ska leka kulturtanter tillsammans!
Igårkväll var det bara tråkigt. Jag scannade noter och försökte äta upp knäcken som var kvar. Den tar nog aldrig slut så om nån känner för att hjälpa mig är det bara att hojta till. Det enda roliga som hände var att jag fick ett sms av David där det stod : Usch! Jag åker pendeltåg, det är alldeles förskräckligt!
Haha, det var mkt kul! Som sagt, du skulle satt dig på X2000 istället! Mycket trevligare.

Idag hittade jag en död (gudskelov) silverfisk i en ljuslykta! Asså hur bär de små jävlarna sig åt egentligen? Huuga!
Nu ska jag laga middag; lax med avokadocouscous o harrykuverts. Det är gott. Sen ska jag titta på TV o äta mangosorbet. Förresten, om nån känner för att komma o hälsa på mig så är nästa vecka en bra tid. Är ledig ons-söndag (förutom ett satans tanläkarbesök på fredagmorgon). Bara att höra av er!

Affärskvinnan Linda

Idag fick jag en julklapp av min granne. Ett linne med ansikten på som faktiskt var riktigt fint. Då gav jag henne ett halsband som jag använt bara en gång och kommit på att jag inte tycker om längre. Men jag vet att hon tycker om det. Då gav hon mig 90 kr som betalning. Halsbandet kostade bara 59 så jag var snäll nog och lämnade tillbaka 40 kr. Det kallar jag en bra affär! Dessutom fick jag ett fat med hembakade lowcaloriekakor!

Hermans

I onsdags var jag ute och åt på Hermans med tjejerna. Det var så otroligt gott att jag höll på att äta ihjäl mig. Vi tog lyxmenyn för 175 kr där allt ingår; vegetarisk buffe´, dricka, efterrätt och te/kaffe. De hade den godaste hummusen jag nånsin ätit och deras bröd är gudomligt gott! Eftersom jag älskar kanterna så gjorde jag en liten fuling och vände på brödet och skar från fel håll. Efter att vi proppat i oss så mycket mat vi orkade äta var det dags för efterrätten...det fanns lite för mycket att välja mellan. Mitt naturliga val borde vara den belgiska chokladtårtan men eftersom jag ätit den förut så visste jag att man knappt orkar hälften, så kag tog en hallonpaj med vaniljsås istället. Dessutom räknade jag lite kallt med att de andra som tog tårtan inte skulle orka allt *mouhaha* Vilket de inte gjorde heller.

image231
Jenny och Lollo.

image232
Me, myself and Anne.

image233
Min andra portion, är så sjukt ledsen att jag inte orkade äta upp allt.

image235
Lollo äter den smaskiga chokladtårtan

När vi gick hem var jag ju bara tvungen att ta kort på den vackra iskalla stockholmsnatten.
image236
Lite sned horisont och så kom muren med i bild men det är sånt man får ta ibland.
Mycket trevlig kväll måste jag säga.

I torsdags var Anna här och hjälpte mig att styra upp min uppsats. Sen tittade vi på Breakfast at Tiffanys och åt popcorn och glass. Ikväll ska jag till Anna på tjejmiddag. Det har utlovats cheesecake så jag har höga förväntningar på aftonen. Imorrn ska jag åka hem till Linköping. Är så nöjd med att jag lyckats knipa en sistaminutenbiljett på X2000. Då tar det bara 1timme o 40 min. Nu ska ja till bibblan o lämna tillbaka diverse böcker. Så jävla skönt att bli av med dom! Sen ska jag packa!

Gott nytt år

Igår var det som bekant nyår, med allt vad det innebär. Kvällen inleddes med fancy dinner hos Cathrine. När jag anledde var middagsförberedelserna redan i full gång. Jag vet inte varför men jag fick inte hjälpa till. Så jag stod mest och tittade på och kom med glada tillrop och vaktade chipsskålen. Jag tog även på mig rollen som fotograf.

image219

image220
Chris blandade margaritas...det var ganska odrickbara, mest pga saltet på kanten...Catrine påstod att det skulle vara så men jag är ganska säker på att socker hade varit bättre.

image221
Sara

image222
Chris & Cathrine

image223
Middagen bestod av toast med kräftstjärtar, avokado o nån god röra till förrätt. Varmrätten var oxfile´med potatisgratäng och sallad. Till efterrätt pannacotta med mango och ananas. Fint så det förslår! Och jävligt gott!

image224
Det var jättekul att träffa Cissi igen!

image225

image226
Glada gänget! Efter middagen åkte vi på fest i Gubbängen. Tog en jävla tid att hitta, särskilt med Kalle som navigatör. Men vi hann dit innan 12-slaget iaf!

image227

image229
Sofie och Sanna

image230
Christian gör sin bästa funderarmin. Han kom med grova anklagelser mot mig. Bland annat att jag på midsommar för x antal år sedan hade stulit en ketchupflaska av honom och att jag fixat så han bröt nacken när vi gungade gungbräda. Till mitt försvar vill jag säga att jag minsann lämnade tillbaka ketchupen dagen efter (som dessutom var utgånget datum på) och att han överdrev sina skador efter gungturen en aning. Men det måste ha tagit hårt på honom eftersom dessa anklagelser inte kommit förrän nu. Han hämnades dock med att sitta och snärta mig och Sara på armen i ungefär en halvtimme. Smärtsamt!

Nu längtar jag tills om en vecka. Då är uppsatsen inlämnad och klar! *Weeee*