Mot Linköping vi styr vår kosa

Imorrn åker ja o Piffy till Linkan för att avlägsna alla dammråttor och annat guck från min lägenhet. Det ska bli kul om man bortser från själva städningen. Vi ska lyssna på fulskivor i bilen som  GES och Ace of Base. Efter städningen ska vi först hälsa på Lejla en sista gång och sen ska vi till stan en sväng och äta Bosseglass. Det blir nog tre kulor. Kommer verkligen sakna världens godaste glass.

Redogörelse med bilder kommer en annan dag. Godnatt.

PS: alla som vill är hjärtligt välkomna hem till mig för att äta glass, hela frysen är typ full eftersom vi haft fryshaveri på konsum. jag har allt från marsglass och dumleglass till ben&jerrys.

Midsommar

Midsommarafton spenderades fram till klockan 15 på Konsum. Därefter styrde jag upp lyan lite innan Anne, Pierre och Cissi anlände. Vi lagade en supersmarrig laxpaj och åt jordgubbar och glass till efterrätt. Det var väldigt gott. Inget sensationellt hände men vi hade väldigt trevligt. Cissi tog även en kopp te bara för att göra mig glad. Det var snällt av henne.








Här skulle vi se lite mysiga ut med våra koppar men anne sa att vi såg läskiga ut. Det ser ut som att jag bara har 4 fingrar på höger hand. Men jag har 5 som man brukar.
Tack för en trevlig kväll!

Igår var den värsta kärringjäveln av alla inne o handla, Kim. Hon är totalt fucked up i skallen. Orkar inte ens dra hela historien, men det slutade med att jag gick därifrån och höll på att explodera.

Nu ska jag fika med min familj. Jag har tagit hem asgoda wienerbröd från affären.

snabb-bloggning

sitter på jobbet o måste bara snabbt vräka ur mig det mest väsentliga som hänt innan konsum stänger. har nämligen inget internet än.
jag har jobbat 3 dar
en tant har bajsat på sig i butiken (jag var som tur var ledig den dan)
jag fick vg på min tenta om surrealismen
imorrn är de midsommarfirande me anne, pierre och eventuellt cissi
jag har just midsommarhandlat. det blev ganska tungt. tur att ja bor nära som fan.
det börjar bli ordning och reda i lyan
nu ska de stänga
jag kom bara hit för att ta nyckeln. det är sånt man utsätts för när man bor galet nära jobbet.

Flyttad

Nu är jag flyttad. Eller evakuerad som Piffy sa. Det känns väldigt bra och lägenheten är såå fin! Mamma o Piffy höll på att smälla av över min mängd av köksprylar. Jag får lite ångest över att jag ska göra om allt efter nästa sommar, men det ska vi inte tänka på. Tänk positivt! Jag kommer trivas ihjäl mig här känner jag!

Imorrn börjar jag jobba. Känns lite motvilligt men jag ska väl inte klaga, kan ju gå till jobbet 1 minut innan ja börjar typ. Och är ledig på tisdag, då ska jag fortsätta packa upp kartonger.

Är så trött så ja pallar inte skriva mer än så, men det kommer lite bilder sen när allt är på plats.

Suuuupertack till Anne som hjälpte till och bar alla tunga möbler och höll mig sällskap när jag rumsterade om i köket. Det var guld värt!

PS. Jag har ett badkar.

Gudmor

Först vill jag bara basunera ut att jag blivit gudmor åt Annas son Samuel! Något jag är väldigt glad och stolt över!
Så här söt var han förra onsdagen när jag var och hälsade på de.



Det har inte blivit så mycket bloggande på sista tiden. Det är för att jag har haft fullt upp med att packa och socialisera mig hemma i haninge. I torsdags tog kristina studenten. Blev inget fotande där för min del, men det var en mycket trevlig tillställning. Särskilt när jag blev igenkänd av en gäst som "jobbade inte du i kassan på konsum". Men annars så var det kul. Väldigt god mat och efterrätt och lite roliga fyllespel. Jag var sjukt dålig på kapten kid. måste nog öva mig lite i sommar tror ja. I lördags var jag hos Jenny på kvällen. Vi satt ute i hennes trädgård och åt jordgubbar o melon. Smaskens! Sen gick vi in och tittade på Den gröna milen. Jag kom hem i söndags och sen dess har jag bara packat. Eller igår var jag och Isak o lämnade in våra hemtentor. Vi gick till o från skolan så det blev en redig promenad. Jag passade även på att shoppa lite i Gamla Linköping.

Mitt packande går stadigt framåt. Det är väldigt rörigt och kartonger överallt eftersom jag inte klarar av att packa strukturerat så jag tar lite här och där. Mitt mål är att vardagsrummet och klädkammaren ska va klara ikväll. Jag har även lyckats få ihop en påse till Kretsboden med 2 byxor, 2 jackor, 2 sminkväskor, ett halsband och en väska.

Jag är väldigt trött. Jag sov så dåligt inatt för jag vaknade och hade asont i magen. Tror jag åt för mycket glass igår. Ska nog ta en nap. Innan ja packar vidare. so long!

Grattis Cathrine

Idag fyller min underbara vän Cathrine 24 år! Tyvärr befinner vi oss i olika städer för tillfället, så jag kan inte fira henne på ett lämpligt sätt. Här kommer därför en fotokavalkad som visar allt roligt jag haft med henne. Vi börjar med tågluffen genom södra Europa 2004.

image318
Tror det här var i Madrid.

image319
Cathrine däckade på hostelet i Barcelona

image320
I Brindisi, väntar på tåget till Rom.

image321
Cathrine provar fiskelyckan, drog upp en riktig baddare som ni ser!

image322
När man luffat runt några veckor antar ens fötter en något otrevlig odör. Därför bör man tvätta dessa innan man sätter sig på tåget.

image323
Ja, vi blev avmålade så vi finns nu att beskåda för  allmänheten på Galleri Tågluff.

image324
Här åker vi cykeltaxi på Gotland 2005. Det var livat vill jag säga!

image325
Här är vi på kryssning...tror de va 2005.

Cathrine är verkligen en helt underbar vän som man aldrig har tråkigt med. Vi har känt varann sen sexan ungefär och gått i samma klass i gymnasiet, ridit och tävlat ihop i flera år....och nu ska hon åka ifrån mig!! Buhäää! Hon drar till Nya Zeeland det lilla aset...men tro ínte att du går säker bara för att du flyr, nähä! Jag och Sara har ju faktiskt ganska seriösa planer på att hälsa på...väl? Sara?

Hoppas du får en toppendag, gumman! Puss o kram

Önskas köpa

Jag kom på att jag kan använda bloggen som min egen privata annonssida. Finns det nån i Linköping eller Stockholm som vill sälja ett sånt här skrivbord till mig som inte har fått en spricka på baksidan för att nån klant har skruvat fel? Annars får mamma följa med o shoppa ett när hon kommer ner nästa fredag.Ni kan ju tänka lite på henne också...
image326
Snart ska jag in till stan och ta farväl av min kusin som jag antagligen inte kommer se på ett bra tag nu. Hon åker ju till Mora över sommaren redan på lördag. Sen kommer jag ju inte tillbaka till hösten, eftersom JAG SKA FLYTTA om nu någon skulle ha missat det. Ikväll ska jag åka hem till Haninge. Ska bli skönt att slippa sitta i den här lägenheten när det är så fint väder!

Sömnlös

Igårkväll kunde jag inte sova. Fastän jag var jättetrött. Då började jag göra alla de där klassiska grejerna man kan göra för att bli sömnig. Först gjorde jag skuggfigurer på väggen. Jag gjorde ett rådjur som försökte äta upp mitt hår. Sen kom jag på att jag var hungrig så då gick jag upp och åt en macka och drack ett glas mjölk. Sen började jag inventera alla mina tepåsar som ligger i en stor cylindervas. Först la jag de i högar efter sort och sedan räknade jag alla. Så här blev resultatet:

Från Twinings
Passionfruit, mango & orange 1
Four red fruits 1
Lemon 1
Lady Grey 12
Indian Chai 7
Cherry 4
Blackcurrant 1

Från Lipton
Indian Spice 18
Blackcurrant 14
Vanilj 15
Earl Grey 4
Raspberry 9
Strawberry 1

Från Pickwick
Strawberry 15
Forestfruit 14

Från Coop
Earl Grey 3

Från Friggs
Rött te med kanel 11
Kvällsro örtte 20
Grönt te med citron/ingefära 13

Från Amway
Darjeling 7

Jag har även 21 burkar med löste. Om någon vill ha en lista på dess innehåll kan ni höra av er så publicerar jag en sådan lista också. Jag kan även betygsätta de olika smakerna. Efter inventeringen kunde jag konstatera att smaken Orange Jaipur från Lipton var slut. Men jag ska nog inte köpa nåt nytt förrän jag har flyttat. När jag var klar la jag tillbaka de i vasen.

image314

I förrgår när ja skulle cykla o möta Kusin var det en gubbe som gnäggade åt mig. Det var verkligen ett hästgnägg. Jag visste inte om jag skulle svara med ett mu eller om jag förväntades gnägga tillbaka så jag var tyst. Jag förstår inte hur jag kan dra till mig alla knäppisar. Det är verkligen ett mysterium. Men jag blir iallafall inte lika rädd längre, som den gången jag blev typ anfallen av knarkar-åke på plattan. Då blev jag så rädd så jag skrek, till mina vänners stora förtjusning. Sist jag var hemma såg jag nalletanten på gullmarsplan. Hon såg ut som vanligt. Hon hade ljusröda byxor och en röd dunjacka. De matchade nallens rosagråa ton ganska bra. Jag blev nästan lite glad av att se henne för det var ju nån som snackade om att hon hade blivit av med nallen.

Nu ska jag cykla iväg o handla, får se om det blir nåt gnäggande på vägen. So long!

PS: jag är klar med tentan. 4½ sida surrealism. Jag är bäst! Jag tror jag ska bli expert på surrealismen för den är så cool!

image315
Den här bilden är från den äckligaste filmen jag nånsin sett, Den andalusiska hunden av Luis Buñuel och Salvador Dalí. Kvinnan får sitt öga uppskuret av ett rakblad.

image316
Den här pipan av Magritte är en favorit. Titeln, "Det här är inte en pipa" säger väl allt!