Lägg ägg!

Den här påsken har jag ätit sjukt lite godis och det känns så himla bra! Ska sluta köpa lösgodis för jag blir bara äcklad efter några stycken. Såklart fick jag ett påskägg av mamma (hon kommer nog aldrig sluta köpa påskägg till oss) som tyvärr innehöll mest såna där äckliga påskgodisar. Undrar om det finns nån enda människa förutom pappa som tycker att dom är goda? Är dom biligare att tillverka eftersom alla affärer fylls med såna där vidriga sockriga ägg i olika färger? Jag gillar dock anton bergs marsipanägg.

Helgen har spenderats hemma i söderby hos föräldrar och syster. I torsdags hade vi tjejmiddag hos Malin, det var mycket trevligt. Asgod mat, efterrätt och gott vin. Men jag blev väldigt rädd när samtalet gled över till barnafödsel och diverse skräckscenarier målades upp. Jag kommer inte våga skaffa barn förrän utvecklingen har gått så långt att vi människor kan börja lägga ägg. Varför kan vi inte vara som typ fåglarna? Vore ju helt underbart att klutta ut ett litet fint ägg o sen ligga och värpa lite på det i några veckor...får man tråkigt kan man ju måla det i fina färger. Man kan ju även lägga det i en fin äggkopp så det blir som ett litet hus till ägget. Undrar hur länge det dröjer innan detta blir möjligt. Hoppas innan jag fyller 35.

På fredagen var jag bara hemma med familjen och åt påskmiddag. Sen åt vi asgod cheesecake och tittade på en film. Vad den nu hette. Den utvalde, hette den. Den var jätteläskig, men så är jag ju extremt lättskrämd. I lördags var jag och Helena och tittade på Linas lägenhet som jag förhoppningsvis ska få bo i ett år. Den var jättefin, skulle passa mig så perfekt. Bara att hoppas på att hon kommer in...håller alla mina tummar. På kvällen hade Helena och jag systerkväll och åt upp resten av cheesecaken och en påse popcorn samtidigt som vi kollade på Darling och Infamous om Capote. Helt sjuk man det där...Darling var väl inget mästerverk men den berörde mig ändå för jag tyckte så sjukt synd om Bernad. Får så ont i hjärtat av ensamma människor.

I söndags pluggade jag lite på dagen och på kvällen åkte jag till Maria i Älvsjö. Det var så kul att träffa henne och hennes familj som jag inte sett på säkert 3 år. När jag skulle köra hem lyckades jag missa att svänga av mot Nynäshamn så jag blev tvungen att köra mot stan. Fick lite smått panik och svor mycket högt. Fick köra via Gullmars och där är jag inte direkt van vid att köra men jag tycker jag styrde upp det hela riktigt fint! Kanske blev en del inte helt godkända svängar men som tur var var det inte så mycket trafik. Väl hemma tvingade jag upp stackars syster ur sin skönhetssömn eftersom jag glömt nyckeln. *förlåt*

I måndags träffade jag min kompis Ellie från Uppsala. Det var kul eftersom vi inte setts sen i somras. Vi gick lite i affärer och fikade. Sen åkte jag X2000 tillbaka till Linköping och det var så skönt att komma fram snabbt.

Nu vill jag bara säga till alla som ännu inte varit och hälsat på mig, ni har ingefär 2 månader på er. De som inte har kommit inom den tidsperioden kommer kidnappas och tvingas följa med och flyttstäda i juni. Valet är ert!

Idag har jag pluggat med Isak och Sofia. Vi spelade även lite bilrallyspel...jag är egentligen inte en dålig förlorare men jag blir sur när det går dåligt för mig. På torsdag ska vi tenta renässans, barock och rokoko. Jag siktar bara på ett G. Nu ska jag diska och lyssna på ljudbok. Godnatt!

Söndermarken

Min älskling har ett hjärta av snö

Så skört och vasst som skaren

Och det smälter lika lätt som isen i drinken

i glaset som hon lämnat i baren

Vintern ligger hård över sjön
Ljuset varar bara några timmar
Jag ser ut över den vita snön
Där månen och stjärnorna glimmar

Hennes gröna ögon gör mig matt
Hon säger: Ta aldrig någonting förgivet

Och vi pratar om vart vi ska just inatt
Men jag antar att vi pratar om livet

Min älskling har ett hjärta av snö
Som nysnön yr när det blåser
Som ett täcke som far och sliter och rycker
Och vrider mig i neuroser

På sommaren pratar hon om höst
Hon ser molnen som väntar bakom skogen
Sen talar hon med annan röst
Om att alltid vara konsten trogen

Inatt vill hon falla fritt
Vi tar en runda till och jag bjuder
Min älskling har ett hjärta av snö, och så vitt
Som renaste, lenaste puder

Nu vill hon falla fritt

Den här låten är så bra och Söndermarken är en grym skiva!


Snoppy

Jag har kommit på en jätterolig ide´. Jag har länge stört mig på att alla sköna underkläder och sovkläder från HM är prydda med antingen Snobben eller Hello Kitty.  Igår fick jag iden att man kan köpa helt vita kläder och så köper man textilfärg och skriver nåt själv...Till exempel kan man skriva Snoppy istället för Snoopy...det är ju jättekul, särskilt om man ritar dit en lite snoppy också...

...herregud, min humor har verkligen sjunkit så lågt den kan komma...

Nu ska jag lyssna på Winnerbäck och vänta på att mitt hår ska torka så jag kan åka in till stan. Jag ska skänka två skitfula väskor och 3 skärp till kretsboden. 

Rolig reklam

Två reklamer just nu som jag alltid skrattar åt så tårarna rinner är den för telia med lillbrorsan som sjunger cara mia (så söt) och den för tele2 med hunden som beatboxar och voffsar. Hahaha!

Idag har jag lagat mitt tredje och sista hål. Fick även en resetandborste den här gången med...en lila tog jag nu. Jag har 2 rosa, en illgrön och en lila. Dom är fina. Hoppas jag får användning för dom snart.

Annars går jag mest och hoppas på att Lina ska få svar från sina ansökningar till australien så jag får veta om ja får hennes lägenhet. *hoppashoppashoppas* Ska iaf få komma o titta på den i påsk.

I brist på annat kan jag redogöra för vad jag gjort idag:
Åt frukost framför tvn o tittade på nyhetsmorgon.
Stökade runt i lägenheten till ungefär 11
Satt vid datorn en stund
Åt en äggmacka och en grapefrukt till lunch.
Bokade tvättid
Läste ut min bok
Lyssnat på Bad Cash Quartet (som jag och Anne hade en liten nostalgitripp till i lördags)
Diskat
Sorterat mina sköljmedel enligt färgskalan (tänkte först göra efter hur gott dom luktar)
Läst cosmopolitan
Avslutat min prenumeration av cosmo
Betalat räkningar
Vart hos tandläkaren
Fått ett skärsår i fingret
Ätit middag med ingen känsel i munnen
Tittat på Roomservice och Morgonsoffan. Det senare var riktigt kul, även fast jag har något emot petra Mede. Men Johan Glans är ju alltid bra och inslaget Benjamin med Björn Gustavsson var kanon. Tror dock inte att han lyckades sälja in skateboarding som sport hos mig.
Pluggat? Näe....inte idag heller...

Tråkigt inlägg. OBS! Läs inte!

Idag hände nånting otrevligt och läskigt. När jag var på väg hem från bussen skulle jag gå om en gubbe. När jag är nästan bakom honom saktar han ner och när jag passerat börjar han flåsa och stöna och sa nåt i stil med "spännande"...jag hörde inte riktigt men jag blev så rädd att jag halvsprang hela vägen hem. Varför händer såna här saker alltid mig? Det kan inte bara bero på att jag "ser och lägger märke till saker". Jag vågade mig dock ut igen till kvällen och nu har jag precis kommit hem från simhallen. Det var riktigt trevligt där ikväll om man bortser från golvet som alltid är så fruktansvärt snuskigt. Men det var lite folk i bassängen, det var skönt för då kan man simma i sin egen takt. Jag simmar inte så fort.

I helgen var Anne här. Vi hade mycket kul. I fredags tog vi det lugnt och gjorde lasagne till middag. Sen tittade vi på TV och satt och snackade skit. På lördagen var vi på Johan Hagelbäcks russinutställning på museet. Den var rolig, min favorit var russinen på rockkonsert! Sen gick vi och köpte hårfärg till mig eftersom Anne skulle vara så snäll och slinga mig lite. Så det satte vi igång med när vi kom hem. Det tog en väldans tid, jag fick aktivitetsbehov och började hoppa lite på stolen. Det fick jag inte för Anne. Då försökte jag dansa med axlarna i takt till musiken, men det fick jag inte heller eftersom huvudet rörde sig då oxå. Sen skulle jag äntligen få tvätta ur färgen och se resultatet. Problemet var bara att färgen inte tog...över huvudtaget. Eller så valde vi helt fel färg men det syntes verkligen ingen skillnad alls efter. Då blev jag lite sur och ältade det till klockan 11 på kvällen.

Vi tittade på andra chansen i melodifestivalen tillsammans med Lina. Eftersom det var internationella kvinnodagen så hejade vi på alla tjejer, utom Suzzie Tapper (jag hejade i smyg inte på Carola heller).

På söndagen gick vi en promenad längs med ån, sen gjorde vi microscones och tittade på da vinci-koden. Till middag skulle vi göra en fetaostpaj men eftersom vi började så sent så hann den inte bli klar innan Anne skulle åka hem. Så jag fick äta den själv när jag kom hem efter att ha lämnat av henne. Synd för den var god.

Det här blev ett tråkigt inlägg. Jag är en tråkig person. Godnatt!

Grodfobi

Jag har sett en röd groda på TV. Jag kommer inte kunna somna ikväll.

Slapparhelg

Nu har det gått en vecka sen senaste inlägget och det beror på att jag haft besök i princip hela tiden. Först var mamma här tis-tors förra veckan, sen kom Anna på lördagsmorgonen och åkte hem igår kväll. Så man kan knappast klandra en stackars flicka att hon inte hunnit skriva om alla sina äventyr ynder tiden?

När mamma var här gick det mesta av tiden åt till att kuta runt i stans alla affärer för att inhandla födelsedagspresent åt pappa och gardiner och annat trevligt åt mig. Mamma hjälpte mig även att sätta upp gardinerna eftersom jag inte kan sådana husliga saker. Hon sydde även i tre knappar som lossnat. Observera HON, inte jag.

Helgen började med att jag åkte till stationen för att möta upp Anna som kom med tåget. Innan det hann jag även med att få en kram av en tant som jag hjälpte bära ner sin tantkärra för trapporna. Hon hade tagit hissen upp men hamnat på fel perrong...varför hon inte tog hissen ner igen är något jag fortfarande grubblar på. Hon hade lila hatt, lila halsduk och lila näsa. Anna och jag gick först på bokrean. Jag köpte en konstbok och en brödbok. Nu ska jag baka massa nya brödsorter. Sen köpte vi semlor, hyrde film och åkte hem. Vi tittade på This is England och När mörkret faller. De var väldigt bra båda två. På kvällen gjorde vi tacopaj. Den är så sjukt god! Sen tittade vi på melodifestivalen (Björn Gustavsson, behöver jag säga något mer?) och åt morötter, gurkor och chips med dip. Mums! Sen kände vi oss väldigt fulla i magen. Annas mage antog enorma proportioner...det kan även haft att göra med att det faktiskt ligger en liten människa i den. På söndagen tog vi det om möjligt ännu lugnare. Vi tog en liten promenad på förmiddagen och tittade på ännu en film, Sideways på eftermiddagen. Till den gjorde vi RIKTIGA popcorn i min nyinköpta röda popcornkastrull. Dom blev riktigt goda. Anna hjälpte mig även att sy i resterande knappar som mamma inte hunnit. Jag sydde en halv knapp. Mammas kommentar : Men hur hon har kunnat bli en sån fullständig analfabet när det gäller att sy, det förstår inte jag! haha, hon är rolig min mamma. Hon säger så roliga saker ibland. En gång när jag råkat köpa för mycket te sa hon: Men vi kan inte härbärgera allt det här teet.

Idag har vi varit på studiebesök på Grafikcentrum Krogen Amerika. Det var ganska kul. Det var häftigt att va inne i ett hus från 1704, men hon som höll i besöket pratade till oss som om det hon sa var extremt svårt att förstå. Man kände sig en aning dumförklarad. Vi fick även prova på att rista i en kopparplåt. Jag försökte göra ett notsystem. Det blev extremt fult så jag valde att inte trycka den. Efteråt gick jag och några i klassen till Linds och fikade. Sen gick jag och köpte en världsatlas eftersom jag kommit på att jag inte har någon sådan.

På fredag kommer Anne hit och det ska bli jättekul. Hon behövde varken hotas eller mutas för att komma. Det var bra tycker jag. Imorrn har jag först föreläsning och sen måste jag åka hem och plugga. Vill inte lämna allt till tentan. hade tänkt åka hem och jobba lite men tar nog det efter påsk sen. Måste ju spara ihop lite till sen kommande Ullaredseran!! Det här blev ett ganska tråkigt och långt inlägg, men det bjuder jag på!