Hälsningar

Måste nog börja dagens inlägg med diverse hälsningar/ svar på kommentarer:

CATHRINE: Gullegumman som ringde bara för att fråga om jag hade ett piano eftersom de sålde "jättestora o fina" pianon billgt i nån secondhandaffär i Jönköping! Hade de ingen pianopall? Har nog bara plats för ett piano tyvärr...

JAIME/ PLEXUS: Tack för att du skrev att jag inte är en tant! Det värmde! Helena är ju annars av motsatt åsikt. Kul man kunde förgylla din dag=) Har du klippt gräsmattan nu?

ANNAGALENPANNA: Idag ska ja köpa Winnerbäck-biljetter! Weee!

ANNE: Kör hårt på Södertörn!

SARA: Ser fram emot att se din nuna i TV på fredag, hihi!

DAVID: Ses nästa lördag! TUR att du inte hade rakat av dig håret för jag tror inte det hade främjat vårt musikaliska samarbete.


ANNA: Ska bli skitkul nästa lördag!

SYSTERYSTER: Jag har ett sjukt kul klipp på Måns Möller att visa dig från Sthlm Live som vi måste ha totalmissat, för annars skulle jag kommit ihåg det! aajuste....PS: Du är dum!


Aja, om någon nu inte fick nån hälsning så beror inte det på att jag inte tycker om dig (såvida du inte heter Olle eller Hitler). Idag har jag varit mycket produktiv och först haft seminerie i 2 timmar. Sen åkte jag hem och åt min favoritlunch (äggmacka och te). Sen satte jag mig vid köksbordet (eller satt kvar) och PLUGGADE! Har nog inte hänt en enda gång under tiden jag varit här i Linköping. Men iaf så läste jag 25 sidor på engelska i Massmedia and society. DET TOG 3 JÄVLA TIMMAR! vet inte om det betyder att jag är extremt trög eller så, men kul var det inte. Har inte svarat på frågorna till texten heller...

Har insett hur tråkiga mina inlägg blir utan några bilder, men väntar ju som sagt på att få Hälänas bilder från Krottan så sen kommer massa sköna beachbilder o så=)

Men kan ge ett smakprov på mitt senaste fotoprojekt så länge. Var sågoda, får jag presentera "GRAPEFRUKT".
 
image41

Om en halvtimme ska jag äta middag. Jag äter alltid middag halv 7 för då börjar Americas funniest homevideos...Jaa, så tragisk är jag men jag tycker faktiskt det är hysteriskt kul med folk som ramlar och slår sig. Särskilt småbarn! Men tro för all del inte att jag har något emot småbarn, det är bara det att de ser så roliga ut. Det näst roligaste är när folk flyger in i buskarna med cykeln. Haha!

Silverfiskstatus:
Antal döda: 1 st
Antal upphittade i muggarna som hänger på väggen: 1 st

Imorrn ska jag ta sovmorgon! Fyfaan va skönt det ska bli! Aja, see ya!


Jag är en tant

Nu kan vi konstatera att jag helt och hållet har blivit en tant. Nedan följer en lista med  de mest framträdande dragen:

På tre dagar har jag bakat tre gånger
Jag har miljövänliga bärkassar när jag handlar (2 st)
Jag har köpt en orkide´och vet dessutom om att den var billig, endast 69 kr
Jag har tekoppar med rosor på
Jag diskuterar sköljmedel med mamma
Jag insåg själv att min garderobsblomma behövde planteras om (till mitt försvar måste jag få säga att jag inte vet HUR man gör detta, så det får vänta tills mamma kommer hit)
Jag gillar Marianne (de där mintchokladkaramellerna)

Fler anledningar kan säkert listas, be my guest!

Idag har jag varit på Bondens marknad (oops, där kom ytterligare en tantfaktor). Jag köpte en ost och tre burkar honung (naturell, saffran och pepparmint). Jag äter inte så mycket honung. Hoppas jag börjar göra det nu.
Jag behöver verkligen storhandla. Min frys är inte proppfull. För er som inte vet det så står vår bil på verkstan här i Linköping. Jag vill dock bedyra min oskuld i detta. Det var min lilla mamma som glömde bort att det är lättast att köra bil när man är vaken. Stackars mamma! Men ingen skada skedd förutom på vår bil. Den skulle varit klar i fredags o då skulle pappa kommit o hämtat den o samtidigt skulle vi åkt och handlat. Men den var självklart inte klar så jag får vänta en hel vecka till! Och jag kan inte cykla till affärn heller för min cykel har oluftig i däcken o min pump funkar inte. Det är fan inte lätt att vara jag alltså!


Igår storstädade jag i garderoben och i skrivbordslådorna. Det gick väldigt bra. Jag slängde två väskor som jag inte använt på typ tre år...dock tänkte jag spara de för att de "var ju faktiskt fina", men sen skärpte jag till mig. Slängde även en del T-shirts. Och massa gamla räkningar o annat skit. Sånt är lättare, jag har lixom inga känslomässiga bindningar till räkningar från CD-on och Tekniska verken.


Igår skulle jag titta på Bullerbyn. Jag hade sparat den andra dvd´n hela sommaren och nu skulle jag äntligen få titta på den. Självklart va de hackihackihackiskivan. *Grr* Hoppas bara man får byta den fortfarande. Sen tänkte jag att jag skulle kolla på West Side Story. Men jag klarade inte av det. Om jag nu ska se gängbråk på film så vill jag inte att de tuffa grabbsen ska göra hoppsasteg medans de pucklar på varann. Så det slutade med att jag kollade på sällskapsresan. Förlåt, men den ÄR ju faktiskt sjukt rolig, oavsett hur många ggr man sett den.


Jag tror att jag bott ensam lite för länge. Igår kväll så drack jag kolsyrat vatten till maten och helt plötsligt lägger jag av värsta brölrapen! Jag blev så förvånad att jag började skratta åt mig själv. Nästan lite läskigt. Jag menar, det är ju sånt som Sara och Cathrine brukar göra, men inte JAG!! Nästa helg är Sara med i postkodmiljonären, så alla tittar då, både fredag o lördag!

Igår åkte jag panschisbussen hem från Ekholmen. Fick bevittna en mkt intressant konversation mellan två äldre herrar:
- Undrar om det är åska på gång. Det kanske är därför man känner sig så trött. Det är jobbigt att känna så...
- Jaa, det är verkligen jobbigt...
- Ja, det är jobbigt...
(tystnad)
- Men är han invandrare? (syftar på busschauffören)
- Nää, de brukar ju vara lite mörka.
- Jaa....

Vad har vi lärt oss idag då? Jo, att det är dumt att dricka en halvliter chaite innan man ska GÅ till Ekholmen och handla.

Jag har fått post av Aktiv ungdom i Linköping. Det var där jag gick på Pilates i våras. De tyckte att jag skulle göra nåt aktivt i höst också. Det finns mycket att välja på. Jag tror att ett kriterie de har för att man ska få vara lärare hos de är att man heter något konstigt. Man kan tex gå på solosång med Tillie Grundel eller Violetta Andersson, eller prova på Djembe-trummor med Leon Mansson Njandi, eller piano med Irina Mychkovskaia, musikmix med Euclides Cabrera Rosa eller dans med Carmen Neemre (min pilateslärare). Jag ska nog köpa gymkort (haha) och köra pilatespassen där istället. Nää, nu ska ja kolla på Schrek 2. Nån som vill se trean med mig sen?? Imorrn måste jag plugga. Blä.


Tillbaka i Linköping

Nu är sommaren defenitivt över. Orsak: Skolan började idag. Och inte räckte det med upprop o pappersutdelning, nerå vi skulle minsann ha en tvåtimmars föreläsning på direkten om en jävla bajsbok på engelska som jag fick punga ut 325 spänn för. Bordil var lika spattig och förvirrad som vanligt. Fick även veta att hon och Mr Allllright kommer va våra handledare på uppsatsen. Vi ska även ha ett seminarie på engelska med nån finsk professor...Tack vare Jon som inte fattade va han sa ja till när Bodil fråga om det gick bra. Jag har varit på en filosofiföreläsning med en engelsktalande finne förut. Det var inte kul. Eller jo, när vi upptäckte att vår ordbajsande föreläsare som satt på raden brevid oss satt och sov.

Aja, kul att va tillbaka i Linköping annars. Skönt att få rå om sig själv lite. Fick dock börja med att döda en silverfirre som hade fått en panikångestattack i min fruktskål...det låg även typ 5 stycken jättedöda torra silverfiskar där. Kanske de som var orsaken till hans förvirrade språngmarsch.

Hade det kanon i Kroatien, det kommer en fullständig redogörelse för det när syster har bränt ner sina bilder på en skiva så ja kan lägga upp de med.

Sara kom med i heta stolen! Men jag får inte avslöja hur mycket hon vann för då kommer hon döda mig på riktigt. Och det vill jag helst inte...

Ska köpa massa nya skivor från cd-on men de e dumma o vägrar dra av frakten trots att ja loggar in med mecenatkoden. Jag vägrar betala frakt.

Imorrn ska ja baka en massa bröd. Sen ska ja handla lite mat. Eller ja måste nog handla först så ja har nåt att baka med. Sen ska ja åka till stan o köpa det jättedyra lavendeltvättmedlet på Tvilfit. Jag måste även köpa en pianopall. Tror inte jag gör det imorrn. Jag måste rensa alla skrivbordslådor oxå. Och städa i klädkammaren. Och ringa så nån kommer o fixar min vask. När man spolar i den ena så sipprar det upp brunt vatten med klumpar av obestämbar art i den andra. Mindre trevligt.

Inatt vaknade jag av att jag satt upp i sängen och letade efter Helena. När jag insåg att hon inte var där undrade jag vafan jag var nånstans. Sen insåg jag att jag var i Linköping o då somna jag om. Trodde nog att jag var i Kroatien fortfarande.

Jag ska va uppe jättelänge och klinka jättehögt på pianot. Ingen granne har klagat än så länge så...

Imorrn drar vi

Imorrn, eller om exakt 11 timmar och 17 minuter går vårt plan! 09.40 landar vi i Kroatien så vi har hela härliga söndagen framför oss med sol o bad. Har nästan packat klart. Idag kom det in en gräshoppa i Hälänas rum. jag skrek. Av rädsla. Hon skrek. Av förtjusning. Vi är inte riktigt likadana jag och min syster. Ifall de kommer nåra äckliga djur i krottan får hon döda dom.

Snart börjar Ebba & Didrik. Det är mitt bästa barnpropgram. Eller ett av de. De andra är:

Bullerbyn
Björnes magasin (när de fortfarande va den riktiga björne)
Trasdockorna
Barnens detektivbyrå
Pippi
Ika i rutan (fast jag var lite rädd för henne)
Mimmi

jag kanske bloggar mer sen. anna du måste svara på winnerbäckfrågan. fast nu väntar ja nog me o beställa tills ja kommer till linköping.

[vullevällebjää]

Nu har ja suttit o hickat i typ en kvart. Det är ganska jobbigt. Var inne o [veekhslade] pengar till Krottan idag. Lyckades även köpa en höst/vinter-outfit bestående av en klänning, ett par tajts o ett halsband. Mycket vackert. Jag lyckades även inte köpa en byrå på Indiska som ja ville ha, mest för att ja inte pallade bära den hela vägen från stan. Men planerar att tvinga med mamma till farsta o kolla ifall den finns där så man kan ta den i bilen.

Sara ska va med i Postkodmiljonären. Det är helt sjukt roligt och hon är jättenervös och det är helt sjukt roligt. Hon kommer säkert komma upp i heta stolen. Igår när vi va hos latrin satt hon o bara öste ur sig massa konstiga fakta som hon pluggat in från Geni-korten. Jag kände mig mycket dum när ja inte kunde nånting som hon sa.

Blev väldigt arg på Helena igår för att hon vägrade försöka smuggla in mig på Parksommar. *Grrr* Sen kom hon hem full o sa Vullevällebjää (vet inte hur de stavas på franska) typ 50 gånger. Sen pratade och skrattade hon även i sömnen. Det var mycket kul. Jag blev väckt mitt i en dröm om plocksallad, satte mig upp i sängen, drog igång takfläkten o somnade om. 

Jag har träningsverk i ena armen efter att ha burit en matkorg på ica maxi. tung som fan va den.