Müsli som räcker ett tag

Har ikväll gjort ett seriöst försök att genomlida Sommarkrysset med mamma o pappa, det gick bra så länge det fanns fika kvar och inte Caroline af Ugglas syntes i rutan. Klarar bara inte av den bruttan. Måste hon se ut som hon går på månen hela tiden? Helt galet är dock att mamma bodde i hennes föräldrars garage när hon var ung...måste ha varit väldigt trist hemma hos mormor eftersom hon hellre bodde där...

I torsdags var ja inne i stan o käkade middag med gamla tjejligan minus Jenny. Det var väldigt trevligt. Mycket att uppdateras om. Mycket högstadiesnack. Vi åt på Chutney på Götgatan. De hade 4 alternativ på Dagens, under tiden Cissi o Anne beställde hann de två alternativen ja valde mellan ta slut så ja fick ta nån Gado Gado-gryta, va nu de e, men det var väldigt gott. Man fick ta så mycket bröd till man ville och te efteråt. Brödet va ok men luktade smått intressant, och teet var nog inget roligare än Yellow Label (kan man ens kalla det för te?).

image36

Alla har på sig sina bästa "äta middag- poser".

image37

På Cissis begäran kommer här müslireceptet:

6 dl rågflingor
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1 dl linfrön
2 dl solrosfrön
2 dl nötter eller mandlar, hackade
½ dl fruktsocker

Blanda ihop allt i en skål. Strö ut på en långpanna. Duscha lätt med en blomspruta med vatten. Rosta i 10-15 minuter i 200 grader. Låt kallna innan du häller upp i en burk.

Kan rekommendera det till alla andra oxå! Det blir grymt gott.
Idag sa mamma något kul.- Han är ju lite läcker ändå den där Markoolio. Hahaha! Igår spelade jag och Helena barnmonopol. Jag slog på stort och köpte både trollerishowen och dockteatern. Tror inte vi har nåt vanligt monopol. Eller så tyckte väl aldrig mamma o pappa att vi blev tillräckligt stora för att så spela det.

image38

image39

Den här bilden fick jag bara lägga upp för att det såg ut som Helena hade stora bröst. Imorrn börjar ja 8. Det vill jag inte. Måste ju gå upp kl. 07. Fifan. Sen får man dessutom äran att se Olle käka frukost och det är ju som bekant en mindre trevlig morgonritual. Jag har blivit förkyld. Igår var ja hemma från jobbet för ja hade feber, det hade jag inte imorse så jag masade mig iväg vid halv 9. Funderade på att ringa mig sjuk men 1062 kr är ju alltid 1062 kr, så jag cyklade iaf iväg. Ångrade mig nästan på en gång när ja kom dit. Först satt jag i kassan o snorade i 3 timmar. Sen hade min chef kommit på att vi måste torka av alla underhyllor och ta isär de och torka golvet under. Det var ingen höjdare när hjärnan känns som frigolit. Att dessutom höra Jonas fnissande hela tiden gjorde inte saken bättre. Kommer aldrig sluta att förvånas av den killen. Jag tror han har en inbyggd skrattmanick i halsen som gör att han inte kan låta bli att avsluta varje mening med "jahahahaaaa eller hur hihihi". När jag skulle cykla hem fick jag näsblod. Så jag cyklade med en papperstuss i ena näsborren. När jag mötte någon försökte jag diskret låtsas klia mig på näsan.

Imorrn är det 2 veckor till Helena och jag åker till Kroatien. Det ska bli såå skönt. När vi kommer hem är det bara 2 dagar kvar till skolan börjar. Ja åker ner till Linköping den 21 och börjar den 22, med upprop och introduktion o hela köret. Längtar inte direkt.

Nu ska ja läsa alla andras bloggar. Utom Annas för den har jag redan läst. Gonatt på er alla!

Kundjävlar

Nu har jag mycket att blogga om...allt kommer nog inte i rätt ordning men om nån av misstag skulle råka läsa detta (och kanske lyckas skita ur sig en kommentar!!!) så får ni ha överseende!

I fredas va ja o Anne i Nynäshamn. Det var mysigt trots att jag frös ibland. Vi gick runt i da city och besökte skitaffärer a la Galne Gunnar (åh va ja saknar denna affär). Jag köpte ett blockljus som luktar choklad. Sen gick vi upp till kyrkan och tittade på utsikten därifrån!.

image31

image33

Sen blev vi hungriga o gick ner till hamnen för att hitta något ätbart. Eftersom de ställena man helst ville äta på hade såna ockerpriser så fick de bli wooken...vilket va helt ok men väldigt sött. Jag åt dock inte upp allt eftersom man måste få plats med glass oxå! En stor våffla med viol, hjortron och citron/lakriks blev det. Intressant smakkombination men väldigt gott var för sig! Träffade 2 gamla klasskamrater som vi totalignorerade. Sånt e alltid trevlit. Jag måste även berömma mig själv för att jag inte köpte en enda påse te. Till och med jag inser när det är stopp. Sen åkte vi hem till Anne i Ösmo. Det var lite läskigt för tåget tutade två gånger o det lät väldigt högt. Men Anne sa att det alltid gör så. Sist jag satt på ett tåg som tutade så körde det på en kossa. Hos Anne tittade vi på nymfparakiter på nätet. De e så söta! Måste köpa en sån när ja flyttat tillbax hit!

image34En sån här gulleplutt vill ja ha! Den ska heta Mr Bojangles men kallas för Evert. Om den blir ledsen så ja måste köpa en undulatkompis till den ska den heta Al Qaida.
När ja satt på tåget hem från Anne så var det en tant som tyckte att jag hade en sån snygg kasse! Då syftade hon på min genomskinliga plastväska med blommor på som ja köpte på Coop för flera år sen! De va en gumma med smak det!

I söndas va ja på Skansen me mamma o pappa. Själv slapp man pröja inträde eftersom Helena snodde ett personalkort till mig. Vilket gjorde att ja även fick rabatt på teet ja köpte (ja, jag VET!). Vi fick gratis käk av Helena som stod i grillen, sen blev ja bjuden på en glass av mamma så det blev en mycket billig utflykt. Det är rätt fattigt med djur på Skansen...sälarna var roligast.

image35

Nu har ja jobbat i tre dar. Idag har folk varit så jävla otrevliga att ja bara ville skjuta de! Imorse kom en gubbe o köpte en DN. Efter en stund kom han tillbaka o gormade om att ja hade sålt gårdagens nr. Då frågade jag var han hade tagit tidningen. Han pekade på vagnen där jag lagt alla gårdagens tidningar, och när jag snällt försökte förklara att de var gamla som låg där så fräste han - Åh hur fan ska jag kunna veta det? -Jaa kanske för att de typ låg på golvet gubbjävel och alla nya tidningar ligger i tidningestället....sa jag...inte...men tänkte....sen kom de en kvinna o skulle handla på kort o då stod det Fel Pincod. Varpå den väldigt trevliga kvinnan argt säger - Varför står det fel pincod för? - Jaa kanske för att du slog fel kod din dumma jävel!! Vilket hon totalt förnekade och slog fel 2 ggr till...tills hon kom på att näe just det, de var ju fel kod! Ahhhh strypa! Sen alla snåla jävlar. En igår struntade i att köpa ägg eftersom de för 13,50 var slut, de enda som fanns kostade 15 kr! 1,50!!! Hur jävla girig får man bli?
Gah! Måste bara avreagera mig lite! Tur att de finns snälla kunder oxå! Som tanten som alltid kallar en för lilla hjärtat. Gullegumma!

Ikväll har vi spelat Skip-Bo hela familjen. Det var mkt kul för jag vann, nästan 2 ggr. Men andra gången vann Helena. Tror dock att hon fifflade med korten på nåt sätt, Nu börjar syret ta slut här i vår lilla datorskrubb. Dags att sova tror ja! Gonatt!

Här ska de va en rubrik

Idag har jag varit på en stadstur med syster igen. Var väldigt duktig. Köpte nästan inget, bara:
6 st servettringar på Indiska i den bestickserien ja har (de va på rea)
En slags blomkrukeställning (pensionärsvarning, jag vet!)
2 par trosor
En macka med curryägg o avokado o en gigantisk kopp chaite (äta måste man ju)
3 chokladtryfflar i Gamla stan (gick bara inte att motstå)
En jätteful stor plastkasse som ja ska ha mina tvättmedelsburkar i (är man ordningssam så e man och den kostade bara 5 kr)

Var en sväng på Konsum först för ja missa bussen så då gick ja dit för att köpa ett äpple o en banan. Jag blir alltid så hungrig snabbt när ja är i stan i då brukar Helena bli så irriterad på mig. Det var en lyckad visit för jag fick ett par rosa fina pompoms av Olle och en chokladkaka av Anders som egentligen var Jennys. Ibland är de snälla.
Imorrn ska ja hälsa på Anne. Vi ska göra Nynäs osäkert. Ska bli trevligt. På söndag ska ja, mamma o pappa gå på Skansen o se på Helena. Hon jobbar där...på apberget kan man se henne skutta runt lördagar mellan 12-16. Ibland kan man även se henne i Våfflan. Mest där kanske.

Den här sommaren går på tok för fort. Fast förhoppningsvis kommer jag o Helena iväg på en resa till Barcelona i slutet. Skulle va väldigt najs. Måste dock slita i 2 veckor till så man får ihop lite cash.
Måste ta mig ut till stallet nån dag oxå. Helena sa idag att hon är rädd för hästar, hon tycker de är livsfarliga när de "ruggar på nacken". Jag skulle nog också bli rädd om jag såg en häst som ruggade på nacken. Det låter lite läskigt.

Jag vill åka till Ullared o köra en jättestor kundvagn.

Bilder

Nu har pappa lärt mig hur man sätter in minneskortet i datorn så varsågoda! Här kommer lite bilder!
Först några från midsommar:

image18

Cathrine o Chris kirrar barbequen!

image19

Anne med gaffeln i högsta hugg!

image20

Cathrine är alltid väldigt vacker när hon äter.

image21

Chris har skaffat nya glasögon.

Det finns inga bilder på mig eftersom de andra tyckte att jag var för ful för att få vara med på några kort.
Men i tisdags var vi och åkte trampbåt på Djurgårn. Det var mycket trevligt. För att visa hur manliga de är fick Staffan och Chris börja trampa.

image22

De ville även visa prov på sin äventyslystnad och trampade in under en låg brygga.

image23

Vi fick lägga oss på golvet i båten. Chris fick inte plats så han hoppade upp på bryggan och sedan ner i båten igen.
Cathrine blev först väldigt rädd. Sedan när hon insåg att hon fortfarande levde blev hon väldigt glad.

image24

Sedan tyckte vi att det var lugnast att vi trampade ett tag.

image25

Det var roligt tyckte vi!

image26

I fredags kom Anna hit med Bubbel, hennes nya bil! Självklart var vi tvugna att ta en åktur, men först måste man kolla att allt står rätt till med motorn.

image27

Eftersom jag var lite rädd tog jag med mig Helena oxå, ifall att lixom...

image28

image29

Med skräckblandad förtjusning satte även jag mig i denna röda härlighet.

image30

Den brummade väldigt mycket och hade väldigt söta vindrutetorkare.

Nu har mamma o pappa kommit hem från Cypern. De var pepparkakor såklart. De hade varit så snälla och köpt två spritflaskor som jag bett de om...och en STOR chokladkaka. Det främjar inte min nyttiga vecka direkt. För övrigt har det gått åt helvete med den. När Anna var här åt vi två skålar popcorn och två Geishachokladkakor. Vi tittade på Sandor/slash/Ida och Little miss Sunshine. Igår var vi en sväng i Handen. Köpte ett par sandaler, en bikiniöverdel och två schalar. Jag behövde faktiskt två stycken för jag hade ingen vit innan...eller iaf ingen med guldränder i och den blekrosa gick bara inte att motstå!! Annars har jag bara jobbat. Har fått ont i knäna som en gammal kärring. Imorrn ska ja jobba i Vendelsö o de ska bli skönt. Sen blir det Svartlösa i 4 dar sen e de SEMESTER!!

Stadstur med ystersyster

Idag har jag varit ledig, det har varit mycket skönt! Kom hem från Staffan vid 13-tiden. Åt lite lunch med Helena bestående av äggmacka, te, kiwi o en bulle (Helenas hembakta). Sen åkte vi in till la stada. Köpte två fina T-shirtar på Souk (denna underbara hemska affär), en ny almanacka o ett spel (Rappakalja). Tycker det var väldigt duktigt av mig att inte köpa mer än så med tanke på alla reor överallt. Vi har haft en väldigt onyttig dag:
Bulle till lunch
Glass i Kungsträdgården
Godis på Gullmars eftersom vi precis missa en buss
Kladdkaka på kvällen (samtidigt som vi titta på de där programmet på 3:an om 500-kilosmänniskorna)

Efter kladdkakan tog vi iallafall en cykeltur... Skulle tönta mig lite o sträckla ut handen sådär som panschisar och liköpingsbor gör när de ska svänga. Precis när jag gjort det upptäckte jag att det satt ett gäng med fjortiskillar och glodde. Det var lite pinsamt.
Ska försöka ha en nyttig vecka. Det innebär i mitt fall att kanske äta endast en onyttig sak om dagen... Ska jobba ons-lö så då förbrukar man iaf en massa energi. Sen på fredag kommer Anna hit o då lär de nog bli en del popcornsätande. Ska förhoppningsvis få åka i hennes nya bubbla! Kommer bli såå coolt!

Jag har fått en massa post som ska till en annan Linda Eriksson i Linköping på samma gata som jag. Brevbärarna är tydligen lite tröga o tror att 87 och 91 är samma siffror...Det lustiga är att det finns en Linda Eriksson på samma gata som mig här i Haninge också...jaja, kanske inte världens ovanligaste namn men ändå. Det är väldigt irriterande att behöva skicka tillbax en massa post. Särskilt efter att man öppnat den o upptäckt att det inte var till mig. På fredag kommer mamma o pappa hem igen. Vi måste städa hela huset tills dess för det är en smula äckligt. Och så måste jag diska grillgallret sen midsommar. Kan nog slänga de i maskin förresten.

Nu är det banne mig sovdags...kanske kommer ett inlägg imorrn med, om ni har tur!