Jönköping...sweeeet!

Nu är det mer än en vecka sen sist. Vad har hänt? Jag har varit i Jönköping i helgen, kom hem till Haninge i måndags. Skönt att va hemma o bli lite ompysslad. Och få god mat, i måndags fick jag mammas underbara köttfärssås. Ingen gör köttfärssås som hon!

Jönköping var najs! Åkte dit i fredags efter mitt första handledarmöte (vilket kändes bra). Kom dit vid halv 6 ungefär. Cathrine mötte mig vid bussen sen gick vi hem till henne och åt lax/broccolipaj *supergod*. Sen piffade vi till oss lite för att gå på afterwork o dricka vin. Vinet var äckligt så jag övergick raskt till cider. Vi satt o snacka i flera timmar o blev lite lagom fulla. Efter ett tag kom ett gäng killar o börja snacka med oss. När de fick höra att vi kom från Stockholm blev vi helt plötsligt såååå dryga. Måste säga att jag är så sjukt trött på detta, att bli utdömd som dryg och otrevlig bara för att jag kommer därifrån. Vem är det som är dryg egentligen som bara dömer folk utan att ens lära känna de? Jag blev nog lite hetsig i mina försök att slå in lite vett i skallen på de...de såg lite skamsna ut när de gick haha! Men jag har för fan aldrig tyckt att jag är bättre än nån bara för att jag är född i Stockholm. Jag har för fan bott i Haninge hela livet!! Ska jag ljuga o säga att jag är från Ödeshög eller nån annan håla?

Aja, sen dansade vi lite, det var kuligt! Men eftersom vi hade en tuff shoppingdag framför oss på lördagen så gick vi hem vid 01. På lördagen bar det först av mot ett shoppingcenter. Där inhandlades ett par jeans och en schal på bikbok till mig och två schalar till Cathrine. Sen gick vi runt o ooade och aahade över alla fina julprydnader o grejer. Köpte även ett par sjukt mysiga duntofflor på HM att ha här hemma. Det är satkallt på golvet hos mamma o pappa.
Sen kom vi till den kritiska punkten i shoppandet. Cathrine skulle in på Ikea och köpa en duk och en lampa till köket. En sak är säker, när jag väl får en unge ska jag a l d r i g gå på Ikea en lördag efter löning. Hur faan tänker man då? Och Cathrine är inte den som impulsköper något sådär, nej det ska beskådas och tänkas i minst en halvtimme innan man slår till. Detta drog ner mitt humör en aning men det steg igen när vi kom ut och köpte en korv och åt satsumas. Därefter åkte vi ner till stan för att köpa en väska som Cathrine spanat in (observera att även denna skulle provas i sisådär en halvtimme). Det var en dyr väska i skinn i modell gammal postväska. Under tiden hittade jag en weekendbag som jag insåg att jag nog behövde. Fattiga men nöjda gick vi vidare till ett supermysigt cafe´som hade levande pianomusik.  Killen som spelade såg synskadad ut och jag fick tvångstankar om att putta honom av pianopallen. Åt ett asgott wienerbröd och drack chaite. Vi satt även och spånade på namn till våra fynd och bestämde att hennes väska fick heta Clarence och min Gullan.

På kvällen gjorde Chris en slags tortillalasagne som var jättegod. Tyvärr hamnade en stor del av den på den nyinköpta vita bordsduken. Men det var ingen som började gråta för det. Efteråt vankades äppelpaj...Mmmm! Sen tittade vi på Wonderboys och åt chips. Filmen var sådär och chipsen också...eller de första var goda sen blev det väldigt äckligt. På söndagen gick vi en promenad i snålblåsten runt Munksjön innan det var dags för mig att sätta mig på den alltid lika trevliga swebuss express.


GRATTIS LOLLO

Idag vill jag gratulera min vän Lollo som fyller 23 år! Har letat, letat och letat som fan efter en bild på henne men kunde inte hitta en enda. Vilket är väldigt konstigt eftersom jag har väldigt många bilder på Lollo, men de måste allihop vara på datorn hemma och i mina fotoalbum som är kvar hemma. Detta känns som ett stort nederlag, men här är iaf en mental bild av vad jag skulle vilja ge dig idag! STORT grattis!!

image107image108 Ser smarrigt ut va?


I mitt letande hittade jag väldigt många gamla bilder som jag inte sett på länge, bland annat den här:


image109

Förutom mitt skumma ansiktsuttryck så undrar jag: HUR I HELVETE KUNDE JAG KLIPPA AV MIG MITT LÅNGA HÅR? Till alla som fanns i min närhet: HUR I HELVETE KUNDE NI LÅTA DET SKE?? *gråter*
Kommer ta typ 2 år till innan det har uppnått samma längd igen...Och jag har precis börjat bli kompis med mitt hårmaterial, och insett fördelarna med tjockt hår...


Pakethållare och persikosprit

I fredags hade jag en mycket rolig kväll! Mötte upp Kristin i stan o begav oss till Evelin för lite förfest. Väl där drack vi en massa drinkar (persikospriten från Kroatien kom väl till pass) och störde oss på idoldeltagarna. Mycket trevligt. Efter ett tag dök även Charlotta och Klara upp.

image100
Klara och Evelin

image102
Charlotta

image103
Kusin och Klara

image104
Evelin fick äran att stå bakom kameran

Vid 23-tiden begav vi oss in mot stan för att gå på nostalgiskt 90-talsdisco. Eftersom bara 3 av oss hade cyklar fick vi klämma ihop oss. Något jag inte hade nåt emot för det är ju hysteriskt kul att åka på pakethållaren, särskilt när man har ett gäng drinkar i kroppen. Jag ringde syster under tiden för att skrika BUTELJ och hon blev lite orolig över att jag inte hade någon cykelhjälm...Halvvägs blev vi stoppade av polisen som undrade om vi var på väg till krogen. Njaaa....jo...sa vi och då tyckte de att vi skulle lägga pengar på det istället för att få böter för skjutsning. När vi kom in på Blue heaven blev vi lite rädda när vi insåg att 98% av gästerna var 18-åringar eller 40+. Vi gick efter en kvart. Upp på cyklarna igen och full fart mot Flamman. När vi kom dit tyckte vi att det var skumt att det inte var någon kö så Charlotta gick fram för att reka lite o fick veta att det hade varit tjejsittning där inne o att det stod typ 200 tjejer där inne på dansgolvet. Det kändes inte jättehett och eftersom alla utom jag är duktiga läkarstudenter som behöver plugga valde vi att kasta in handduken och åka hem. Jag fick skjuts heeeeela vägen från stan hem till mig av supersnälla Klara som bor i Tannefors. Det var så roligt att åka pakethållare och snacka skit! Hade dock ingen känsel i baken när jag kom in. Jag satte mig på vetegrisen och drack varm choklad. Det var gott.

image101
Nästan lika kul som att åka kundvagn

image106

Igår blev jag väckt kvart i 11 av Eva som undrade om jag ville hänga med på en promenad i Vidingsjö. Trots en lätt baksmälla tyckte jag det lät som en bra ide´så vi åkte ut och gick MILSPÅRET! Helt sjukt att jag orkade. Jag var visserligen väldigt trött när jag kom hem. Det tog ungefär 2 timmar att gå runt. Men det var väldigt skönt väder, friskt och soligt. På kvällen var jag hos Anna och tittade på Blades of glory och åt lösgodis. Den var rolig. Eftersom båda var väldigt trötta skjutsade Anna hem mig vid halv 11. Idag har jag tittat på TV, bakat bröd och nu ska jag sätta mig o kolla igenom alla kort som ska in på framkallning.

Tantliga vanor

Usch bläääää...har suttit med en hemtenta sen i lördags som visserligen bara tog lite mer än 2 dagar att skriva klart *duktiga mig* men jag kan ändå i slappna av eftersom den jävla uppsatsen hänger som ett stort svart moln över mig. Det är så sjukt svårt att hitta ett bra material att skriva om...har mailat Bordil med lite nya ideér men hon har inte svarat på 2 dagar!! Stressen växer...måste lämna in synops på tisdag o då ska man ju typ veta exakt va man ska skriva om. Blä! Hur ska jag kunna koncentrera mig på det när det finns så mycket fina höstmotiv som bara väntar på att bli fotograferade? Har en hel drös med bilder på datorn som ja ska skicka in för framkallning.

I helgen blir det iaf party kanske både fredag o lördag (om ja pallar, som tant är man ju inte lika tålig som var var i ungdomens ljusa dar). Får väl supa bort mina bekymmer o ta itu med de på måndag igen. *yey*

Igår va jag ute på promenad med min bosniska compadre o hennes kids. Jättesöta e dom! Jag fick en glass. Fast jag ville egentligen inte ha men hon tjatade så mycket så jag vågade inte säga nej sen. Jag har ganska stark integritet. Hon bjöd även in mig på middag nästa vecka. Helena tror att hon försöker köpa min vänskap.

Om en halvtimme börjar Nanny. JAAAA, jag tycker fortfarande att det är hysteriskt kul trots att man sett alla avsnitt tusen gånger. Niles är min idol! Som tant är det väldigt viktigt att ha sina dagliga rutiner. Min dag ser vanligtvis ut på följande vis: Uppvakningsögonblicket sker någonstans mellan klockan 8 och 10. Frukost bestående av en tallrik fil med varierande innehåll, en kopp te, 2 mackor och en kiwi. Lunch intas klockan 13.02 när Christer i p3 börjar. Väldigt trevligt lunchsällskap. Halv 4 är det mellis framför tvn med Nanny! Det blir vanligtvis te o nåt som finns hemma typ nyponsoppa, grapefrukt o nåt brödliknande...iband något onyttigt. Middagen serveras åter framför tvn halv 7 när Americas funniest homevideos börjar.

God, I have no life!

No Jönköping

Anne vet redan om detta men till er andra vill jag bara säga att jag har ätit en clementin. Den var god. Precis som en clementin ska vara, lättskalad, saftig och lagom syrlig.

Just nu skulle jag egentligen vara ganska full i Jönköping. Skulle hälsa på Cathrine latrin men insåg att det skulle bli väldigt stressigt att hinna göra en bra tenta till nästa fredag om hela helgen försvann så vi har skjutit upp det två veckor. Nästa helg skulle egentligen Elli komma hit men hon fick förhinder så det får vi oxå skjuta upp. Har planerat in utgång med Kusin och hoppas Anna o Lina kan följa med oxå (?).

Igår var jag på pilates så idag har jag lite träningsverk i rumpan. Jag hoppas att ingen missade Mia och Klara i onsdags för det var det roligaste avsnittet hittils! Höll på att dö av garv när hon imiterade en rumpnisse på efterfesten.

Äckligaste reklamen är för tillfället den med de sjungande tårna. *ryser*

Imorrn måste jag tvätta håret. Ska nog göra en inpackning oxå. Sen ska jag läsa en bok om bildanalys, vilket min tenta kommer handla om. Tror jag har hittat en riktigt bra bok. På söndag ska jag börja skriva. 10 sidor ska presteras till fredag. Men det blir nog inga problem.

Idag har jag köpt ett par röda skor och en lila t-shirtklänning. Jag ska nog inte ha de på mig samtidigt. Nu har hösten verkligen kommit, höll på att frysa ihjäl när jag gick till bussen, frös så mycket att jag hoppade på sightseeingbussen till Tornby. Jag lyckas alltid sätta mig precis under högtalaren så man bli alldeles döv när de skriker ut hållsplatserna.


Jag saknar min lilla syster. Följande lines är till dig:
- Är det mycket brudar där på Baldakino?
- Schupp, massor...
- Är det någon av de som brukar ha gummistövlar och melittapåse på huvvet..?

Hahaha! När du kommer ska vi kolla vintage...eller secondhand som det heter på ren svenska.


Myshelg

Den här helgen har Anna varit här. Det har varit mycket trevligt. Vi har tittat på mycket film, shoppat, gått i Vidingsjö och som vanligt ätit massa popcorn. Det är ju litegranna det vi gör när vi ses. Att inte äta popcorn skulle vara som att något vore mycket, mycket fel. Jag fick min efterlängtade mp3-spelare som Anna så snällt inhandlat på personalrabatt. Den här ska jag verkligen behandla med respekt och vårda ömt, inga drinkar eller köttfärssås ska få rinna över den.

image98
Är det bara jag som tycker att vi ä sjukt lika i ansiktet på den här bilden?

image99
Lite ostbågar blev det också. Anna lärde mig ett trick hur man kan göra en jättelång ostbåge. Lista ut det om ni kan!

Jag köpte en jacka i storlek L i lördags. Anledning: Det var den minsta som fanns. Men den såg inte såå stor ut, och man kan ju alltid ha på sig en tjock tröja under. Eller käka en jävla massa fett som Helena föreslog. Som om jag inte redan gör det. Idag har jag varit o fikat hos polinskij kvinskij. Fast hon är nog inte polska, tror hon är bosnisk eftersom hon pratar bosniska. Jag gick dit för att jag lovat henne att visa hur man bokar tvättstugan med den nya elektroniska tavlan och då bjöd hon på te o äppelkaka. Blev lite rädd först när hon kom in med ett fat med nåt vitt klegg på för det är ju fruktansvärt jobbigt att behöva äta upp nåt som är äckligt. Men den var hur god som helst. Hennes ena dotter på typ 3 bast tyckte att jag såg ut som Barbie och att jag skulle börja jobba på hennes dagis. Undrar hur polska Barbiesar ser ut...

Igår åt jag middag hos Kusin. Det bjöds på jättegod lax/avokadopaj (vill ha receptet) och smarrig chokladkaka till efterrätt. När jag skulle bege mig hemåt tog Kusin fram en kasse med kläder som hon tänkt ge bort som jag fick gå lös på! Åh vad jag älskar sånt! Fick två jättefina gröna toppar, ett par skitsnygga jeans, en kjol, en brun festtopp o en mysig stickad tröja. När jag kommer hem nästa gång ska jag dessutom få en blå kavaj av syster. Dessvärre kan man inte direkt påstå att jag behöver något av detta, men behov har å andra sidan ingenting med konsumtion att göra. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa i ljuset av min nya sänglampa (egentligen är det en skrivbordslampa men det är väl snarare funktionen som bestämmer namnet). Godnatt!


Antifacebook

Mitt hat mot facebook växer sig starkare för varje minut....sitter och försöker göra en multimodal analys på någon av mina vänner sidor...inte lätt...hela designen på facebook är ju totalt ologisk och ful och jag fattar inte att hela konceptet riktar sig till lite äldre unga. Poke her? Throw a sheep?? Vafan e de lixom? Kräkreflexerna är väldigt nära att sätta igång...

Ansiktsbok

Jag är lite arg för att vi tvingas göra en facebook-sida i skolan. Jag är militant antifacebook och vill verkligen inte lära mig. Har ju tillräckligt att hinna med bloggen. Så ni som jag lagt till på min oerhört informativa sida behöver inte engagera er för mycket för jag kommer lägga ner skiten efter seminariet i övermorgon! Så det så!
Idag hade vi butchen som behandlade mig och Anna som högstadieelever i våras bara för att vi råkade prata om inte det som föreläsningen handlade om. Men hon var snällare idag, fast hon sa att hon kände igen mig men hon kom nog inte ihåg varför.

I fredags var Kusin här och åt middag, den alltid lika underbara laxsoppan och vitlöksbröd. Till efterrätt åt vi daimglass (mm), texaspecanglass (mmm) och mangosorbet (mmmmmmm) och drack te. Jag tvingade i Kusin en kopp chaite. Tror hon uppskattade den. Vi tittade på Idol och kom fram till att vi inte ville ha med Knut, även fast det låter sjukt kul när Gynning säger hans namn. Sen tittade vi på Heartbreak Hotel. Det var roligt.

I lördags var jag turist i Norrköping hos Lina. Det var kulturnatt men det märktes inte mycket av. Först åt vi jättegod middag hos Lina bestående av tandoorikyckling. Se drack vi drinkar och vin. Och blev fulla. Jon som oxå var med åkte in till stan i förväg för att kolla på nåt band. Jag och Lina som inte uppskattar syntmusik stannade hemma eftersom vi ansåg att vi inte uppnått rätt alkoholhalt än.


image91
Den här drinken var grymt god! Gjord på typ kokosmjölk, ananasjuice, sprit o sprite! Mmm!

image92
Lina visar prov på den kvinnliga simultankapaciteten!

image93
Så hääär glada var vi!

image94
Jon kom till sist över att Lina strukit sönder hans bästa skjorta! Det tog bara fem timmar.

image95
Siamesiska trillingar?

image96
Lina shakade loss på Palace!

Ett plus till den söta pojken som förgyllde kvällen med att göra "raketen" med mig (den som man gör på julgransplundringar, inget snuskigt!!).
Ett minus till samma kille som två dagar senare kommer på att han inte kan träffa mig igen eftersom han "träffar någon och det börjar bli ganska seriöst så det passar sig inte tyvärr". ÖPÖH? Vad är det som får killar att bete sig på detta irrationella sätt? Om man träffar någon ger man väl inte ut sitt nr till nån annan? Suck...för att citera fucking åmål: "jag ska bli celibat".......eller näe...det blir ju så tråkigt då...

Aja, nu sitter jag iaf här och försöker förstå mig på facebook...imorrn ska jag visst göra en multimodal analys på någons sida. Hm...det blir...kul...Förra veckan konstaterades även att min intervjuteknik suger. Intervjuade Kusin om hennes internetvanor och det blev en...kort intervju...men jag la bara till en mening i efterhand=) Kristin, don´t worry, det var inget särskilt, inget du inte kan stå för hehe...

Nu ska jag laga min supergoda kycklinggryta med saffran o kanel!