En dag kvar på året

Idag har jag o natta varit ute på äventyr med hennes skruttbil berta. vi åkte till systemet på lunchen= vi hade en timme på oss. Bilturen dit tog typ dubbelt så lång tid som den borde för att vi dels inte såg ett skit för att rutorna va så skitiga och spolarvätskan slut+motljus men mestadels pga en jävla gubbe som körde i 30 hela vägen, sedan när hastighetsgränsen blev 30 så saktade han ner till 20. Helt sanslöst och extremt frustrerande! Vi var dock rekordsnabba på systemet och när vi var tillbaks i bilen hade vi 25 min kvar av rasten. Åkte förbi donken och hämtade upp lite mat som vi sedan hade 10 min på oss att käka! Men vi hann!

Imorrn är det alltså middag och fest hos Nathalie och jag vet inte var jag ska ha på mig. Väljer mellan 2 fabulösa klänningar men det lutar nog åt reafyndet från topshop...aja, vi får se!

Nu ska jag ner i tvättstugan. Sen blir det kanske nån film.

PS. Jag vet vad tranchera betyder.
PS2. Jag vet inte hur man stavar tranchera...

Med rätt att beta

Det känns väldigt skönt att de på teaffären i centrum tycker det är helt ok att man betar i en vecka...


Julen

Jaha då ska man försöka sammanfatta julen då. Jobbade julafton till 14 med natta, martina och anders. Insåg att det var första julaftonen ever som jag fick äta frukost själv *snyft*. Men vi åt ju frukost på jobbet sen också så det var lite mysigt. Fick tillomed en morgonklapp av nattalus, en påse te med citrussmak som de står You are my cup of tea på, så sött! Dagen förflöt ganska lugnt men självklart är det nån jävel som ska kuta in 3 min över 2 och "bara" köpa julmust! VAFAN! tycker det är sjukt respektlöst mot oss som jobbar. julafton är väl den sista dagen man vill jobba över på. har man inte lyckats köpa sin jävla must när klockan är 2 på julafton får man faktiskt skylla sig själv. Sådeså! Men jag hann hem till Kalle iaf och glöggmys med familjen. Sedan blev det julbord. Är inget fan av julbord. Det godaste är laxen, rödkålssallad med apelsiner, ägg och kex med mögelost.

Var sen ledig 3½ dag vilket var såå skönt och behövligt. Sov hemma hos päronen 3 nätter, mysigt! På juldagen gick vi promenad i fina vädret, sen spelade vi monopol som syster fick i julklapp. Det gick sjukt dåligt för mig trots att jag lyckades knipa norrmalmstorg... Jag upptäckte även att jag är en hemskt dålig förlorare. Har jag aldrig märkt förut. fast jag "ska visst alltid tävla" som vissa påstår...

3 födelsedagar har också passerat. Anne fyllde den 26, syster den 27 och anna den 28. Graaaaattis till er! På systers födelsedag var det utgång som gällde. Vi började med födelsedagsmiddag hemma. Sen kom Emelie och Frida och de hade med sig jordgubbsvin som vi kalasade på till den goda cheesecaken som mamma gjort. Efter det blev det lite rosa pantern innan vi begav oss ut i natten. Vi gick till Debaser vid medis. Lite för lite folk för att få den där riktiga partykänslan var det men vi hade kul ändå.


Bästaste systern i världen!
Frida hade lite problem med en hårig tröja men det löste Emelie genom att rykta henne lite.Igår började jag jobba igen. Pest! Men bara en dag till sen e man ledig 2 dar! Och på onsdag är det NYÅRSFEST hos Natta. Kommer bli loooligt!

Adventsfika

Gårdagen i bilder:


Fjärde ljuset tänt (var bara tvungen att visa upp min ljuskreation)


Anne tog på si sin allra juligaste min


Én salig röra


Nattalus


Sara gick hem hos småttingarna


Svea skrev så fint i min gästbok så jag var bara tvungen att lägga upp det. Hoppas alla ser att det står att jag är en prinsessa.

Tack alla för att ni tog er tid att komma och hälsa på mig!

Imorrn ere danföredopparedan. Jobbas ska det fram till 19.00. Därefter är det traditionsenligt fika med fam ernsell hemma hos mamma o pappa. Julafton bjuder även den på jobb men bara till 14.10. Känns faktiskt helt ok eftersom jag är ledig i 3½ dagar sedan!! Underbart!

Dagens irritaionsmoment: Att de har avstavat ordet laktosintoleranta på mjölkpaketet på ett icke korrekt sätt: Laktosintole-ranta. Huga!

Nu blire sängen så jag orkar med alla hysteriska människor imorrn. Godnatt!

Mina lakan räddade

Ville bara säga att mangeln är återupplivad. vår fastighetsskötare roffe kom o slet loss mitt lakan och örngottet som var orsaken till stoppet och fastnandet med en hejdundrande våldsamhet! jag stod brevid och kom med glada tillropp och hejaklackssparkar.

Är så sjukt nöjd för att vi ska stänga 14 på julafton så jag hinner hem innan Kalle. Underbart!
I söndags var jag med natta o hennes lillsyster Wilma P Punkt och hennes kompis på skansens julmarknad. Det var mysigt men kallt. småttingarna köpte lite julklappar o brända mandlar. jag fotade och köpte te. vi åt även lunch och sen fick vi fika av emelie som blev helt förstörd över att vi hade betalat för lunchen.

Jag är en person som är väldigt känslig för lukter. Det kan vara till stora besvär på mitt jobb. Olika lukter som kan uppkomma under en dag är:
en stark bris av kycklingflott de dagar Olle är där
en hysterisk rakvattenslukt när "gubben som luktar apmycket rakvatten" är inne
när bajstanten är inne så luktar det....ja, många saker...
en läskig sjukhalstablettmintlukt när kemist-hypokondrikertanten som gör kräkljud och har vantar på sig jämt är inne
gammal gubbe/tant är en ganska frekvent lukt

Nu ska ja föra över pengar till nattalus för diverse saker....

PS: v 4 blire åre för hela slanten wehooooo!! kommer bli grymt! jag blir nästan lite avundsjuk på mig själv för hur kul vi ska ha det!

Fan fan fan

Jaha, nu skulle man va duktig och m a n g l a alla lakan o påslakan o vad händer? Ett extra brett lakanhelvete fastnade såklart i mangeljäveln!!! Sitter som berget. Har försökt få ut den med våld, gick sådär. Tror jag gjort hål i mangelduken...Fan!

Nu lägger jag ner all aktivitet för idag. Är dessutom sjuk. Eller var det igår iaf men kände mig lite risig imorse med så jag beslöt att stanna hemma idag med. Ska försöka få med mamma till maxi för storhandling, min frys är typ tom.

Väskstädning

Har just rensat lite i mina vinterväskor...hällde ut allt innehåll på golvet och fick en nätt liten samling.


Av innehållet att döma verkar det vara ett par saker som är viktiga för mig att ha i väskan. Snorpapper kommer på första plats. Tuggummin/läkerol på andra och på delad tredje plats kommer handkräm och olika läpp-preparat. Annat skruffs som fanns med var pennor, halstabletter, pingvinstång, sötmandlar och en flaska vatten (är osäker på dess ålder). Nu vet jag inte riktigt om jag ska lägga tillbaks allt i väskorna igen, eller om ja ska ha det i nån låda o använda de olika sakerna allteftersom....det är inte lätt att vara jag ibland...

Fotoredovisning

Hade fotoredovisning igår på uppgften frihet, kärlek och gemenskap. Så här blev mina bilder:


Kärlek


Frihet


Gemenskap

Är sådär nöjd med frihetsbilden, gemenskap var den bild som min lärare gillade bäst. Helgen gick alltså mestadels åt till att fotografera. Julbak med familjen ernsell hanns även med. jag fick skäll av syster och annika för att jag inte kavlade tillräckligt tunt. Klagomål angående min sång och mitt visslande uppkom även under dagens lopp. Min vissling brukar annars sprida stor glädje iallafall på jobbet. Dert finns tillochmed de som tycker att jag är en utomordentlig visslare. Ha, där ser man, alla kan inte ha smaken på rätta stället. Imorrn blire jobb, sen simning med malin o natta. sedan middag här hos mig. På fredag kommer anna o plutten hit. Helgen ska ägnas åt febril julklappsjakt och ett förhoppningsvis mycket trevligt besök på skansens julmarknad. har nämligen tänkt få mina bilder till slutprojektet "Traditioner" redan nu. Vore så skönt att ha det gjort!

Det ser förjävligt ut här. Får nog städa lite eftersom jag får besök imorrn. natta ska även sova här så får väl köra lite extra med dammsugarn runt soffan. Jag måste även diska. Hujedamej! Bäst att sätta fart! So long!

Inbjudan

Härmed vill jag bjuda in alla jag känner på adventsfika den sista advent! Runt 15 hade jag tänkt. OSA gärna senast dagen innan klockan 14.25.


Nåt i stil med det här hade jag tänkt mig. Eftersom mina lussebullar fick utstå ganska hård kritik förra året vet jag dock inte om några sådana kommer att finnas att tillgå. Men det kommer garanterat finnas andra smaskigheter!