Lördag, söndag, måndag

I lördags var det kul vill jag lova! Runt halv 7 var det mycket varmt och välbefolkat i min lägenhet. Först bjöd jag på en välkomstdrink innehållande av hallonvigor (från kroatien), lite grapefruktvodka, fruktsoda och en skvätt tranbärsjuice. Sedan åt vi middag bestående av kycklinggryta (med sås för dom som tog i början, och utan sås för dom som tog i slutet) o pasta. Sedan spelade vi Jag har aldrig som jag fick i present av Anna och Frida. Vi fick bland annat veta att alla nån gång hade stulit pengar av sina föräldrar (i varierande summor) och att Frida var en mästare på repliken "Det är inte dig det är fel på, det är mig". Vi ägnade oss även lite halvt åt schlagern men den var ju så sjukt dålig, men som vanligt så kompenserade Björn Gustavsson för det. Vi åt även after eight-tårta som jag nog nu kan kalla min paradrätt för jag tror inte att nån tycker den är äcklig. Tyvärr var det bara jag och Lina som var tillräckligt alerta för att fortsätta kvällen på krogen, men det var så kul ändå! 

image281
Anna gör sin sexigaste min

image282
Anna, Lina och Kristin

image283
Jag och Sofias syster Anna

image284
Frida hade aldrig ätit så goda chips

image285
Lina visar hur vig hon är

image286
Min trevliga klasskompis Sofia

image287
Av Kristin fick jag ett uppblåsbart fotbad, men som ni ser kan det även fungera som en dekorativ huvudbonad.

image288
Three is a crowd

Vill tacka alla för att ni kom, det var jättekul! Och Lina, Anna & Frida: Ni vet vad som gäller den 18 april!!

Igår var jag bakis hela dan. Idag har jag ägnat mig åt mina favosittantsysslor: baka och tvätta. Jag har även varit och simmat. Det är fasligt vad mycket saker som är otrevliga i simhallen:
Golvet i duschen
Att få kallsupar
När en gubbe lägger sig bakom en o stirrar in i ens skrev när man simmar på rygg
När någon simmar emot en så det blir tsunamiartade vågor (som i sin tur resulterar i ännu fler kallsupar)
Hårstrån i bassängen
Plåster i bassängen
Folk som duschar med badkläderna på
Folk som simmar med trosor under baddräkten
Att det kostar 460 kr för 12 gånger
Att jag är så dålig på att simma

Annars så är det en mycket trevlig motionsaktivitet.

Nu håller jag på och viker all tvätt. Det är något av det tråkigaste jag vet. Speciellt med tanke på att jag alltid tvättar 6-8 maskiner. Imorrn kommer min mamma hit. Det ska bli kul. Hon ska hjälpa mig att sy fast knappar i lite kläder, eller som hon uttrycker det: visa mig hur man gör så jag kan göra det själv i fortsättningen. Hon borde veta bättre. Att jag hade VG i syslöjd är en gåta. Sist jag var hemma satt syster och mamma o diskuterade nån slags jacka/tröja som syster skulle sy. Då frågade jag om hon inte kunde sy en åt mig också. För jag kan väl inte sy en sån själv? frågar jag. NÄE, det går inte, säger mamma då. Så varför hon går omkring och helt seriöst tror att jag ska sy fast ett gäng knappar själv...det vet jag inte...

Imorn börjar delkurs 2 på konsten...ska bli intressant för jag har inga höga förväntningar på den lärare vi ska ha. Har inte hört nåt bra om henne. Men jag är helt openminded...

Uppdatera...

För guds skull människor, uppdatera era bloggar! Det växer ju mossa på dom snart!

Konsttenta

Idag har jag skrivit första konsttentan. Jag hade inte pluggat så mycket men tentan såg ut ungefär som vi hade förväntat oss så jag räknar lite kallt med att bli godkänd. Blev lite ledsen att jag jag inte fick glänsa med mina kunskaper om olika kollonner. Men istället fick jag visa prov på min teckningsförmåga genom att rita både en gotisk kyrka och en grekisk amfora. Bengt kommer nog ha kul när han rättar. Jag var klar efter 1½ timme, då åkte jag till stan o köpte två glas på Indiska och hämtade ett paket på pressbyrån. Han som jobbar där är lite läskig. Han frågade om jag hette Kalle Johansson.

I eftermiddag har jag bakat en efterrätt till imorrn kväll, då kommer nästan alla jag känner i Linköping hit på middag. Sen ska vi gå ut. Kommer nog bli kalasroligt! Hoppas jag lyckas med maten bara...annars får vi väl rosta bröd och koka nudlar eller nåt.

Jag har hittat en sida på nätet som säljer affischer och det finns så mycket snyggt där att jag skulle kunna slösa bort hela studiemedlet om jag bara hade plats att sätta upp de nånstans. Men jag har gjort en liten fuling, har sparat en massa bilder som jag ska skriva ut själv. Det tråkiga är att man inte kan skriva ut så stort för då blir det för dålig upplösning.

Vill ha!!
image278
image279
image280
Alla från www.allposters.com

Nu ska jag glasera kakan! Rapport om imorgon kväll kommer sedan...


Ghing, ghing, ghingis khan

I fredags var jag ute med Lina och Jon. Först var vi hos Jon en stund, sen begav vi oss till HG i Ryd. Vi fick stå i kö i typ en halvtimme och det var inte nådigt. Hade ingen känsel i tårna sen. Men var jävligt glad att jag inte tagit kjol. I kön var det en kille som började sjunga på Mora träsk "Vi kommer till ett träsk, vi kan inte gå runt det" o jag ville ju inte vara sämre så jag stämde upp i skönsången. Sen sjöng vi alla möjliga barnlåtar, mestadels från barnprogram som Joelbitar, Trasdockorna, Ika i rutan mm...Jag och Lina gick även och sjöng på Ghingis Khan hela kvällen och gjorde nån dans som enligt Lina hette islamdansen...Den gick i princip ut på att klappa sig på huvvet samtidigt som man hoppade upp o ner. Sen dansade vi hela kvällen tills de stängde. Vi drack även en av de godaste drinkarna jag nånsin druckit, Banana skids. Smakade verkligen exakt som godisen.

Igår var vi hemma hos mig och lagade mat och tittade på melodifestivalen. Vi gjorde färs- och böngryta med pasta. Jag bakade även Paulins bröd, så jävla gott blev det. Till efterrätt åt vi glass, citron/laktrits och mangorippel. När melodifestivalen (som jag inte ens orkar kommentera) var slut tittade vi på Se upp för dårarna. Den är ganska kul. Vi har även börjat planera för en ny Ullaredresa! Den här gången tänkte vi åka bil, så man slipper kånka alla tunga kassar sen. Anna, ska du me? Vet att du vill...

I helgen har jag även inte pluggat. Bra gjort av mig. Tentan på fredag kommer gå galant!

Crappy Valentine

Folk får säga vafan dom vill, men alla hjärtans dag är inget kul när man e singel...Särskilt inte när man tvingas gå till tandläkaren o punga ut med 785 spänn för en liten lagning och en illgrön resetandborste. Och, för att referera till Annas inlägg, det var inte ens kul på högstadiet. För inte faan fick man nån rosjävel då heller. Men, jag fick iallafall ett jättefint kort av min familj (läs mamma) idag. Hade velat ha godishjärtan, dom har man ju lite glädje av även om man får käka upp dom själv.

Den här dagen har varit väldigt intensiv för mig som annars inte brukar ha mer än en aktivitet per dag. På förmiddagen hade vi föreläsning om den romanska konsten, på eftermiddagen om estetik, sen bar det av direkt till tandläkaren, sen hem o byta om och åka till pilatesen. När jag kom hem därifrån vid kvart i åtta va ja så sjukt hungrig. Till middag åt jag en knäckemacka och två varmkorvar. Sen drack jag te och åt två pepparkakor och två chokladdoppade tunnbrödsbitar. Dom var goda!

Nu är jag bara trött så jag ska gå och lägga mig. Måste tvätta håret imorrnbitti. Vi ska på exkursion till domkyrkan imorrn. Det ska bli kul. På B-kursen får man åka till Berlin, vi får åka och titta på domkyrkan. Det är hett!

Min tandläkare bedövar nåt så in i helvete. Det är iofs bra så man slipper få ont, men det är inte så kul när känseln försvinner ända upp i näsan. Min gamla tandläkare har tydligen dött. Cissi hade också henne och vi brukade alltid förfasa oss över att hon inte använde handskar.

Vila i frid, Dalia Kreibom.

Superbra födelsedagshelg

Den här helgen har verkligen varit toppen! Tycker om när födelsedagsfirandet blir utdraget. Igår var alla (nästan) mina underbara vänner här och firade. Jag bjöd på blåbärs/hallonpaj, after eight-tårta och lite smått o gott. Tror minsann mina bakverk gjorde succe´ för det fanns inte en smula kvar när de gått. Jag fick jättemånga fina presenter. Det var nästan så jag skämdes. Jag fick Kent-skiva (obränd), champagneglas, en triangel (!), ett spel, ett twisterbadlakan, schampo från Sandras butik, te, en röd burk, apelsinchokladcrisp och en gungpryl som min blivande fågel ska sitta på när han bajsar. Här kommer lite foton från igår.

image268
Lampan är verkligen i precis rätt höjd för att störa fotona

image269
Riktigt kafferep var det

image270
Anna med mage och Sandra utan mage. Eller hon har ju en mage, fast den är inte lika framträdande som Annas. Jag fick förresten känna på bebisen igår, det var läskigt och spännande.

image271
Svea som var allergisk mot mina kreationer fick glass och var nöjd med det.

image272
Mina grannar kommer hata mig.

Tack alla söta vänner för att ni gjorde min födelsedag så trevlig!

Idag har jag varit kulturell och gått o tittat på Andy Warhol-utställningen på Moderna. Den var cool. En stor plexiglasskiva ramlade ner i golvet. Om nån hade fått den i huvudet så hade den nog dött. Sen var det en korkad brud som blev rakt på den, trots att en vakt stod på kvä och försökte plocka upp den. Innan vi gick in på utställningen så kände både syster och jag att vi behövde stärka oss med något, så vi åt en kanelbulle som var sjukt god och drack te som inte var sjukt gott. Jag köpte en fotobok och ett vykort.

Efter det begav vi oss mot Karlavägen för att träffa Korven som ja inte sett på kanske 2 år. Hon har öppnat en butik där och säljer väskor och smycken, Sparkling Chrystals heter den. Värd ett besök kan jag tillägga för det fanns massa fint. Fick en väska och en ring för halva priset. Mycket trevligt. Men den bästa var självklart att träffa Korven! Hon var precis sig lik, lika galen och rolig som vanligt! Vi hade väldigt roligt och stannade kvar där tills hon skulle stänga butiken. Helena köpte också en fin väska.

image273
Maria bakom disken

image274
Många snygga väskor fanns det

image275

image276
Min snygga ring

image277
Min fräcka väska som jag döpt till Korven. Observera att jag har Miltonpåslakan.

Efter avslutat besök åkte jag och Helena till Slussen o mötte upp mamma o pappa. Sen gick vi till Hermans och åt middag. Som vanligt var det sjukt gott och som vanligt kunde ja inte äta så mycket som jag ville. Jag åt hallonpaj till efterrätt. Sen blev mamma lite stressad eftersom hon ville hinna hem till melodifestivalen. Vi satt och pinade oss igenom alla låtar, men fick lön för mödan när vi fick se både Morgan Pålson, Melodifestivalen för nybörjare och Björn Gustavsson, allas vår älsklingspojke. Måste bara ställa frågan: Hur FAAN kunde den där Suzzie Tapper gå vidare till andra chansen? Aldrig sett nån tråkigare och gråare människa. Men där ljög Sune. Det här hyllplanet passar ju inte till Sunes bokhylla för den heter ju Conny. Eller jaa...jag ljög, för en människa som var tråkigare var vår gamla mattelärare på Fria, hon såg ut som en död fisk.

Nu tror jag att jag har skrivit klart för den här gången. Det blev ganska långt. Imorrn ska jag först träffa Korven igen, sen ska jag åka hem till Linköping igen. Nästa vecka måste jag fan se till att börja plugga ordentligt.

Eller jag kom på några av dagens höjdarkommentarer som ja måste citera:

Pappa på väg från Herrmans: Birka Princess har inte lagt ut än...eller är det där ankomstanläggningen?

Mamma berättar om sin barndom: Och då hade jag inga kompisar så då fick jag en undulat som hette Pelle. Men varken jag eller morfar tyckte den var så rolig för morfar fick alltid fjädrar i såsen.

Och den tokgiriga tjejen på bussen: Det ligger en krona där. Pekar på golvet vid mina fötter.
Jag: Öhh, ja vill du ha den eller?
Tjejen: Ja om inte du ska ha den så. Flinar stort.

Jaa, jag säger då det! Godnatt på er! Imorrn ska jag åka till Eko och handla tandkräm för 5 kr st. Det är sånt som gör livet värt att leva.

födelsedag

Denna födelsedag har varit mycket trevlig. Kom hem vid halv 5 o när ja klev innanför dörren stod mamma o Helena där o sjöng och syster hade bakat en tårta och satt upp ballonger! Så söööt! Tack för det fina blogginlägget!

image267

Nästan alla jag känner har kommit ihåg min födelsedag! Roligt var att min gamla vän Korven hörde av sig!
Imorrn kommer mina hemmavarande vänner på fika. Det ska bli trevligt. Jag ska baka o stå i. Tänkte åka förbi Konsum o avkräva en tårta. Får se hur det går...

Grisen Olle

Jag har just hittat en berättelse som jag och min goda vän Anne knåpade ihop en dag när vi hade tråkigt. Jag tror vi var lite mentalt störda vid tillfället.

Grisen Olle

Av Linda och Anne

Kapitel 1.

Grisen Olle satt på en parkbänk och tittade ner på sina fötter. Han hade lort mellan klövarna, vilket inte var så konstigt, han var ju en gris. Plötsligt träffades han i huvet av en fågelskit. Den var vit o brun, som fågelskitar brukar vara. Dessutom luktade den konstigt, den luktade liksom bajs. Olle petade lite i bajset med den vänstra framklöven. Sedan torkade han av sig på parkbänken och tänkte:

- Egentligen borde inte såna få flyga fritt, dom skiter ju på folk. Jag tror jag tar och går hem till Limit Berra.


Kapitel 2.

När Olle kom hem till Limit Berra blev han väldigt förvånad, för Limit Berra han gick omkring i tjejkläder.

- Vafan gör du? sa Olle upprört.

- Vaddå? sa Limit Berra.

- Ja, du har ju såna där tjeeejkläder på dig...Varför det för?

- Jo, sa Limit Berra. Jag tänkte prova på att vara transa ett tag. Vad tycker du om det??

- DITT JÄVLA ÄCKEL, skrek Olle och kastade en amöba på Limit Berras ena sockeplast.

För han hade ju homofobi och tyckte att Limit Berra var riktigt äcklig.

-Nu går jag hem och äter en chokladboll! skrek Olle och smällde igen dörren efter sig.


Kapitel 3.

När Olle kom  hem till sin lägenhet fann han sin inneboende, en schizofren tvåbent giraff vid namn Greger, sittandes på vardagsrumsgolvet.

- Varför sitter du där för? sa Olle.

- Näe...

- Men vad är det? Du gråter ju!

- Jag har fått HIV.

- Jaha, då får du inte bo här längre. Det är bäst att du flyttar nu, du kan smitta. Hej då!

Sedan gick Olle in i köket för att ta sig sin chokladboll. Två chocker på samma dag, det var bara för mycket. Och nu kom den tredje. Det enda som fanns kvar i kylskåpet var en skalad selleriplanta.

- Fy fan!! Nu har den där jävla aidsade giraffen ätit upp mina chokladbollar också. Jag blir så lack på allting!

Plötsligt ringde telefonen...


Kapitel 4.

RING RING!!

- Ja vad är det? svarade Olle surt i telefonen.

- Min pappa slår mig, svarade en lite snyftande flickröst i andra änden.

- Jaha, och vafan tycker du att jag ska göra åt det då?

- Men i skolan sa dom att man kunde ringa till BRIS om man ville prata om sina problem.

- Du ska ringa till BRIS, inte GRIS för i helvette ditt jävla miffo!!!

Sen la Olle på luren och gick ut i vardagsrummet. Han tänkte skrika lite på sin aidsade fd. inneboende. Han var fortfarande väldigt upprörd för det där med chokladbollarna. Men Greger hade redan lämnat lägenheten. Det enda som tydde på att han någonsin varit där, var en hög med grönaktigt giraffbajs.

- Ska jag behöva städa efter den jäveln också, sa Olle och suckade uppgivet.



Kapitel 5.

På kvällen kände sig Olle rätt deppig så han gick ut på krogen. Han trodde att han hade gått till ett vanligt ställe, men det skulle senare visa sig att det var en gay-klubb.

- Vad mycket killar det är här, tänkte Olle. Men även några riktigt läckra puddingar. Olle satte sig i baren och tog några öl. Efter några timmar hade han  blivit något berusad. Så berusad att han knappt kunde stå på klövarna. Dessutom hade han tappat synen på ena ögat. Då kom det fram en riktig superpuma till honom och sa:

- Tjena snygging, har du lust att hänga med hem?

- Javisst för fan, sa Olle sluddrigt.

Dom gick därifrån, Olle något vinglig. Vad Olle inte visste var att superpuman inte var någon mindre än hans kompis Limit Berra, som ville ge igen för att Olle kallat honom äckel.


Kapitel 6.

I detta kapitel befinner sig Olle och Limit Berra hemma hos Limit Berra. Men eftersom vi inte känner för att beskriva gris-gaysex så får ni själva fantisera om ni nu vill det era perversa jävlar!


Kapitel 7.

Morgonen efter tänkte Olle:

" Fy fan, här ser det ju typ ut som hemma hos Limit Berra. Samma säng, samma tapeter, samma matta på golvet, samma foto på mig och Limit Berra. Åh, herregud!!! Jag spyr!" Och så spydde han. En stor platt pizza på golvet. Den luktade. Spya luktade den. Väldigt mycket spya.

- E ru helt dum i huvet? skrek Olle.

- Jaa...sa Limit Berra.

- Fattar du vad som händer om det här kommer ut?

- Jaa, sa Limit Berra på sitt nya gayiga vis. Men det här är en hemlighet mellan dig och mig.


Kapitel 8.

När Olle släpade sig hem från Limit Berra den förmiddagen hade han mycket att tänka på. Jag ska aldrig mer mobba nån för att han är gay. Det kan sluta med att vi har sex och det vill jag ju inte.


Das Rövende


What was I thinking?

...ja, vad tänkte jag egentligen när jag köpte dessa:

image264
Så jävla fula och sjukt obekväma. Har typ använt de tre gånger...en gång på krogen var jag dock så smart att ta med gympadojor att gå hem i. Geek! Jag tror det var ett förvirrat ögonblick av pengaöverflöd när jag fick min första lön från Konsum som gjorde att jag pungade ut 300 spänn eller så på de...Lollo, du var med, varför stoppade du mig inte? Fast du köpte ju nåt liknande i ormskinnsimitation, sen provgick vi de i Söderby...haha!

Något som jag stört mig sjukt mycket på de senaste veckorna är att Christer har bytt sändningstid. Det förstör liksom mina lunchvanor. I 1½ års tid har han nämligen varit mitt lunchsällskap. Nu får jag istället sitta och pina mig igenom lunchen tillsammans med Denise Merdol i Mitt P3. Hon är fan det värsta som nånsin drabbat sr. Fattar inte hur hon fått jobbet...Hon stakar sig hela tiden, låter allmänt not radio material och kan inte uttala en enda låttitel rätt. Kentlåten heter Columbus, inte Colombos!! Tur att hon bara ska sitta 3 månader.

När jag ändå håller på o gnäller kan jag väl passa på att säga att den sämsta rubrik jag nånsin sett på en tidningsartikel gick att läsa i gårdagens Extra Östergötland: "Veterinär brast när hund hostade". Låter typ som att han gick av på mitten när hunden hostade, när han i själva verket struntat i att undersöka den stackars jyckens luftvägar.

Ikväll börjar Hjälp igen! Underbart är att Filippa Bark ska va med! I veckan fick jag besked från csn om hur mycket pengar jag hittils är skyldiga dom...73 325 kr. Jippi! Undrar om de kan tänka sig att efterskänka de där sista 25 kronorna så det bara blir 73 300. Det känns mer jämnt och fint.

Igår skulle jag plugga men istället tvättade jag och omorganiserade min klädkammare. Det blev så fint. Har lagt mina T-shirts i färgordning (sorry Anna, jag vet att du älskar att sortera men jag tänkte att nog även du har en gräns, men om så icke är fallet så är du hjärtligt välkommen att sortera mina underkläder). Jag gick även och pantade en tomback. Eller rättare sagt, jag sprang till bussen med backen i famnen! Det ni! Såg nog inte klok ut.
Nu nr jag läser vad jag skrivit så låter det som om jag tvättade klädkammaren. Det gjorde jag inte. Det var kläder jag tvättade.

Till sist måste jag bara visa upp min nya tunika som helt enkelt skrek Linda efter mig. Jag var TVUNGEN att köpa den!
image266