Pirkkolurven på besök

Ikväll har mamma o pappa våra gamla grannar på besök. Pirkko brukar klippa pappa med jämna mellanrum och idag satt han ute i trädgårn och blev klippt. Vi andra satt och tittade på. Det var oerhört roande kan jag säga. Pirkko är nämligen totalt galen och kläcker ur sig helt hysteriska kommentarer. Håll andan! Blunda! Jamen titta så söt du blev! Andas! Roligast var när hon härma gulletussan.

Nu är ja ledig 3 dagar igen. Skönt! Har gett bort lite tider till Nathalie oxå de närmsta veckorna. Nu har min mobil kolavippen på riktigt. Jag ska få Nattas gamla, den e rosa. Tills vidare få ja nöja mig med syrrans gamla. den funkar iofs den med.

Imorrn måste jag få åka o bada!

Händig

idag har jag använt en hammare.
ville mest bara testa hur det kändes att skriva en sån mening. det kändes rätt coolt.

Semesterveckan lider mot sitt slut

Jaa, nu är det bara en dag kvar på semestern. Det känns förtäskigt! Men tur att jag har en vecka till i augusti oxå! I onsdags var jag i Farsta med anne på dan och undvek solen...det var faktiskt molnigt när vi bestämde oss för att åka. då köpte jag en schal, ett fotoalbum och en kakburk. Anne köpte en jättefin tunika. På kvällen skulle egentligen Maria kommit förbi men hon var tvungen att fixa med affären inför löningshelgen. Men det gjorde inget för David kom istället. Vi drack vin och sen tog vi årets första dopp. Det brukar ju vara varmt i vattnet när man badar på natten men icke sa nicke! Kallt som fan var det. Som tur var hade några grillat där innan o det fanns fortfarande lite glöd kvar så då kunde man värma sig på den. Man fick dock stå i väldigt obekväma ställningar för att få värmen på rätt kroppsdelar. Men det var väldigt mysigt att bada i månskenet. Imorrn ska vi bada på dagen som vanliga människor gör.


Det här bevisar ju iofs inte att vi faktiskt badade men jag har inga kort från själva badandet. Tit¨tar man noga ser man att jag är blöt i håret.

I torsdags hade jag middag med Anna, Malin och Carro. Det var jättetrevligt! Jag fick jättefina inflyttningspresenter, en flaska vin, en burk blåbärshonung, en rosendoftande tvål och en kokbok. Av Samuel fick jag lite kräks på mattan.


Snuttegull!


Mitt kök var tokvarmt så vi fick tränga ihop oss i soffan.


Efterrätten! den vita chokladen ska ju egentligen rivas tunt över hela men den var för varm så det blev klumpar istället. Men det blev gott ändå!

Nu ska jag bege mig hemåt. Har legat och stekt i trädgården hela dan. Börjar bli lite seg...ikväll blir det hermans med anne. blev inget igår med sara för hon blev tvungen att åka tidigare till skåne.

Syster vägrar tandemcykla

En konversation om huruvida vi ska hyra cyklar på Korsika lät ungefär så här:

L: vi kanske kan hyra en tandemcykel!!
H: Jag tandemcyklar inte med dig!!
L: Varför då?
H: Det luktar ju olycka lång väg...dessutom skulle jag få sitta fram o trampa medans du satt bak o typ fikade...

Hon är så bångstyrig min syster...jag tror det skulle gå kanon att tandemcykla.

Har bokat resa

Nu har jag och Piffy bokat en resa till Korsika. Den 16 augusti åker vi! Kommer blir så underbart! Stället vi ska till heter Calvi och verkar jättemysigt!

Igår var Sara hos mig. Vi hade musikalkväll. Först åt vi middag bestående av kyckling med potatis, sallad och tzatziki. Jag lärde Sara hur man gör tzatziki. Hon blev imponerad. Sara är en bra gäst för det första hon gjorde när hon kom var att fråga om hon inte kunde få en kopp te. Aaaww, så gulligt av dig! Jag blir ju så glad när jag får bjuda på te. Rabarberte med vanilj fick hon. Sen kollade vi på Hairspray och Rent. Rent är min absoluta favoritmusikal. Den är så fruktansvärt bra! Vi åt även Ben&Jerrys glass.

Idag har jag varit inne i stan och träffat min kompis Elli. Vi har shoppat. Jag köpte fina sovkläder eftersom jag insåg att de jag har är typ 4 år gamla. Sen fikade vi på HurryCurry med en stor kopp chaite och en aaaasgod morotskaka. Det var nog den godaste jag ätit. Glasyren var galet smaskig, väldigt mycket kardemummasmak i som passade perfekt till chaiteet.

Det är såååå skönt med semester! Min familj sitter och tittar på DN-galan...såå tråkigt. Jag ska betala räkningar. Såå tråkigt. Sen ska vi tydligen fika med nån chokladhallonkaka som mamma gjort. Usch vad svullig jag känner mig. Men det är ju semester. Imorrn kommer Maria aka Korven och inspekterar min lya. Ska bli kul!

Jag har fortfarande inget internet hemma. Asirriterande! På fredag ska jag och Sara äta middag på Herrmans och sen ska vi på bio och se Sex and the city. Kommer bli jättemysigt.

Jag avslutar med att bjuda på en av mina kulinariska dikter från mellanstadiet.

En katt, en ko och en stekpanna
är samma sak
som två rosa elefanter

Semester

Äntligen äntligen äntligen har jag oxå semester! Känns som alla omkring mig har haft semester aslänge, men nu har även jag det! Känns sååå skönt även om jag bara har en vecka nu. Har en i augusti sen oxå. Semestern började med att ja fick kånka hem 3 fulla kassar med varor från Konsum. Älskar att äta gratis=) Sen cyklade ja iväg hem till mamma o pappa. Jag fick en campari och sen åt vi rökt fisk till middag, gott!


Tyckte inte drinken var jättegod men man får ju passa på när päronen bjuder på alkohol.

Igår var jag hos Jenny efter jobbet och åt tacos. Det var smaskigt. Vi satt ute på hennes altan och mumsade. Vi snackade väldigt mycket skit om vissa på jobbet. Det gör vi alltid när vi ses.


Jenny och Joakim

Sen gick vi in och åt lite godis. Jag cyklade hem efter 22 för ja var så sjukt trött. Det är jag nu oxå men jag tänkte försöka hålla mig vaken lite längre eftersom jag ändå får sova ut imorrn. Annars kommer jag bara vakna skittidigt. Imorrn ska jag nog till Handen en sväng och kolla in korvens affär. Sen ska jag äta middag och ha musikalkväll me Sara.


Så här såg Piffy ut för en stund sen. Jag vet inte vad hon sysslar med.

I förrgår råkade jag hälla ut en kopp te över hela soffbordet. Allt blev blött. Allt= min mobil, 2 fjärrkontroller, mattan, duken, min morgonrock och en tidning. Mobilen betedde sig lite underligt ett tag efteråt men nu verkar den ha repat sig. Jag måste försöka behandla mina elektroniska prylar med lite mer respekt...

Apropå respekt, förut så landade det en ambulanshelikopter en bit ifrån vårt hus och det är helt sjukt hur nyfikna folk är. De liksom vallfärdade för att se vad som hänt. En snubbe gick ut med en KAMERA! Hur faan tänker man då? Skulle han vilja att nån kom ut med kamera om han låg på en bår? Sånt äcklar mig så sjukt mycket. Vart tog respekten för människan vägen?

Jag är i övrigt så sjukt glad för jag, Jenny, Nathalie och kanske Kim från jobbet ska gå på Winnerbäck på Zinkensdamm 9 aug. Sen ska vi gå ut och fira Kims födelsedag! Kommer bli grymt, helt otroligt att vi alla var lediga den helgen också!

Nu ska vi fika här anser jag! *teabstinens*

Rapport från semesterveckan följer...

Nedräkningen har börjat

1 timme och 44 minuter kvar till semester...

Pappa på taket

Den här veckan har gått i ett rasslade tempo. I måndags var jag ledig efter 7 dagars jobb. Då passade jag på att träffa min vän David som jag inte sett på länge. Det blev en väldigt rolig dag. Han kom hit vid 3-tiden på eftermiddagen, då drack vi lite saft först för att fylla på vätskeförrådet. Sen gick vi och inhandlade diverse middagsingredienser på Konsum. Sen tog vi en promenad till Jenny för att vattna hennes blommor (Jenny, du behöver verkligen en till vattenkanna). Det var betydligt roligare att göra det när man hade nån att prata med samtidigt. När vi kom hem igen var det dags för middag, lax med potatis och pestogegga ovanpå. Det blev väldigt gott. Efter det kollade vi på filmen från när vi var på Annas landställe 2004, det var jättekul för jag har lyckats att inte se den innan, iallafall inte den redigerade och roliga versionen. David är så duktig på att klippa ihop roliga filmer.

Efter det så gjorde vi ett mycket tappert försök att tömma min frys på glass och jag är väldigt nöjd med resultatet. Två Ben&Jerrys och en GB-kartong åt vi, fast de var ju inte fulla innan såklart. David åt även en marsglass, jag är imponerad. Sen satt vi och pös ett tag innan vi insåg att vi behövde röra oss lite. Det regnade lite men det avskräckte inte oss, jag blev väldigt glad att få använda mina stövlar. Så vi tog ett paraply och begav oss ut på regnpromenad, det var faktiskt väldigt mysigt. Vi gick ner mot Ramsjön och på vägen såg vi in i ett garage. Vi har lite delade åsikter om vad vi faktiskt såg där inne, jag tyckte det var en tant som satt och sydde medan David hävdade att det var en gubbe som satt och gjorde nåt annat. Vi var iaf rörande överens om att det såg väldigt mysigt ut. Jag testade sedan vattentätheten på stövlarna. De visade sig vara 100% täta. Skönt att veta det. Vi blev väldigt badsugna men eftersom vi varken hade badkläder eller någon handduk så beslöt vi att ta det nästa gång. Hoppas det regnar då med!







Sen satt vi uppe och pratade till sena natten så det blev för sent för David att åka hem. Stackars mig som skulle upp och jobba dan efter, jag var rätt seg. Men vad ser jag när jag kommer hem på kvällen? Jo, söta snälla underbara David har både diskat och bäddat soffan och min säng!! Enligt honom själv för att jag såg så knäckt ut när jag gick till jobbet...That really made my day! Blev så otroligt glad!

Idag har jag varit ledig igen, jätteskönt. Jag har tvättat och ätit lunch med mamma. Vi har även varit och hämtat mitt paket från cdon innehållande skivor med Kent, Billie the vision and the dancers, Säkert och Elin Sigvardson. tror ja hade beställt nåt mer men kommer inte ihåg vad det var. Sen åkte vi till handen och satte in min lön på banken. Vi passade även på att besöka Korven som höll på att göra iordning sin nya butik som öppnar på lördag. Kommer bli kanongumman! Är nog lite lättare att kränga grejer här än på östermalm. Sen åkte vi till coop och handlade mat. Jag bestämde även att vi skulle äta tacos. Det var gott men nu är ja jättemätt. Jag och piffy skulle ta en promenad men det ska tydligen komma en störtskur (har varken stövlar eller paraply med mig).

Pappa var uppe på taket en sväng för det har läckt in nånstans. Det är ju lite nervöst när en av ens föräldrar befinner sig uppe på huset...stegen verkade något ostabil. Men nu har han kommit ner igen oskadd så ja kan andas ut.

Nu ska jag bara jobba 3 dagar till sen har jag en veckas semester!! Weehoo! Och i helgen jobbar jag bara till 16. Om nån vill umgås nästa vecka är det bara att slå en pling! Jag har inga planer...typ...ska nog lämna blod en dag...då kan ja behöva sällskap ifall jag svimmar efteråt. Jag hoppas att jag får internet snart. Gärna den här veckan. So long!

Sur irriterad working girl

Man blir fan en bitter gammal surkärring av att jobba på detta ställe. Det finns så många idioter som tror att man kan ta vilken skit som helst. Idag kom den värsta av alla in men då gick jag och gömde mig på lagret.

Igår ringde en gubbe o sa att han behövde hjälp för han satt hemma i mörkret o var 90 år. Tror han bara hade slagit nåt nummert på måfå.Han bad mig ringa hemtjänsten på östermalm. jag höll fan på en halvtimme o ringa o försöka hitta rätt hemtjänst, kunde ju inte bara lämna  gubben åt sitt öde. Till slut ringde ja polisen... Fattar inte varför allt sånt händer mig. David trodde de va för att jag är en sån god människa *ler* den förklaringen tänker jag hålla mig till i fortsättningen.

Jag överlevde blomvattningen som ni märker och nej Piffy, jag måste gå in i huset för att hämta vatten. Den ena ormen rörde på sig. Det var obehagligt. Jag hittade till min stora glädje jordgubbar i Jennys trädgårdsland som jag glatt mumsade i mig!

Jag är väldigt arg på en av våra brödleverantörer. Han pratar väldigt tyst afrikansvenska så man knappt hör vad han säger. Dessutom vägrar han prismärka brödet så det får man göra själv. Idag försökte han lura mig på två lådor men det gick ínte minsann! Det kanske låter som att det inte är så mycket att vara arg på men det är nog hela han som gör att man blir irriterad.

Nu ska ja fortsätta jobbe. So long! Bara tre dagar kvar. weee!

Blomvattning

Sitter inne på kontoret på jobbet o tycker lite synd om mig själv. Jag ska nämligen efter att ha jobbat 08-19 åka och vattna Jennys blommor. Det är väl inte hela världen om det inte vore för hennes ormar. Jag är som bekant livrädd för alla djur som inte är hästar eller fåglar (de sista hoppas jag iaf att jag inte är rädd för) och ormburen står precis bredvid altandörren. Med andra ord måste denna passeras på väg ut i trädgården. Jag hoppas att ingen av de har smitit. Jag sitter hursomhelst och samlar mod genom att dricka en kopp russian grey och äta en kärleksmums. Håll tummarna för att jag kommer därifrån levande.

Idag har det endast varit 2 personer som har ringt hit som egentligen ska till Coop Forum. Det måste vara något av ett rekord. Annars brukar ungefär varannat samtal vara felringning. Det roligaste är när folk frågar efter typ duschkabiner o så säger man att vi inte säljer såna, då blir de så ställda. För det är aldrig nån som fattar a´tt de har ringt fel när man svara i telefonen.

Usch, vad jag är tråkig som skriver om konsum. Men, thats my life for now.

Hörs imorrn om jag inte blir uppkäkad av Majsi eller Snaiki.

Isak II

Ville bara visa upp Isak II som har vuxit och frodats sen jag fick honom för typ 3 veckor sen...då var han bara en liten plutt. Hoppas du blir nöjd med min hantering av honom, Isak!


Nästa vecka kommer nog bli ganska bloggtom. Jag ska ju jobba 7 dar i rad så det skulle antagligen bli en massa gnäll bara.

Smultron

Jag hittade 5 smultron i trädgården. Jag åt upp dom. Nu ska jag sätta mig i skuggan o läsa Tillsammans är man mindre ensam. Den är väldigt bra! Anna; om ni inte har haft den i er bokcirkel än så kan jag rekommendera den.

Ledig

Sitter hemma i söderby och lånar datorn lite. Jag har även solat ungefär 45 minuter men nu blev det så varmt att jag var tvungen att ta en paus och dricka lite vatten. Ska nog äta lite lurre oxå. Syster jobbar så det är lite ensamt och tråkigt här. Igår lagade jag vegetarisk lasagne med fetaost till henne. Den blev väldigt god. Sen åt vi glass och tittade på Skrotnisse del 2. Såna program görs inte längre. Det är synd. Nu ska allt gå i 190 o låta så fruktansvärt. Annat var det när jag var barn. (läs de senaste meningarna med gnällig tantröst).

Imorrn blir det Gålö om vädret tillåter. På söndag kommer mamma o pappa hem från Lesbos. Hoppas de haft det bra. Pappa köpte i god tid innan avresa en som han själv tyckte snygg och praktisk magväska. När jag sa att det nästan var staffbart att använda såna tyckte han att jag var löjlig och menade att om de skulle åka över till Turkiet nån dag så behövde man både pistol och knogjärn för att överleva. Hoppas de aldrig åkte dit.

Det börjar bli lite mer ordning nu i lägenheten. Det som är rörigt fortfarande är bokhyllan och skrivbordet. Datorn är inte inkopplad än eftersom jag ännu inte fått nåt nät. Tror jag inte iaf, jag vet ju inte hur man kopplar in det så ja kan inte prova. Men det kirrar pappsen i veckan sen. Det är iaf helt underbart att vara ledig i 4 dar. Chrille ville att jag skulle jobba i svartlösa på lördag morgon men det sa jag blankt nej till.

Nu ska ja äta nyponsoppa o sen sola lite till. Tjolahopp!

Flyttstädning och grillkvälll

Nu har det gått en vecka sen jag o Piffy burnade till Linköping för en dag fylld av städning. Vi startade kvart över 7 o var nere innan halv 10, men så låg jag ju i 130 nästan hela vägen. Städningen gick finemang även om det var jobbigt och tråkigt. Jag gjorde köket o syster de andra rummen *haha*


Bäst att hålla på 10 i 2 hela tiden så man inte blåser av vägen.

Efter avslutad städning åkte vi in till stan för välförtjänt glass på Bosses. Jag tog min vanliga favorit, mango och lakrits och Piffy marängswisch och lemon cheesecake. Det var så gott!



Sedan var det åter några dagars jobb. Inte så kul. I lördags hade vi grillkväll hos Cathrine för att fira henne, Sara o Cissi som fyllt år. Det var jättemysigt och gott allting!


Grillmästarna!


Sara, Lisa, Sanna.


Sanna, Cathrine, Cissi.


Stackars Sara som har så ont i ryggen, här är alla hennes meduciner. Hon går som en gravid flodhäst som skitit på sig *inget illa menat gumman;o)*

Just nu håller jag o ystersyster på att kolla resor till Barcelona. Är så svårt bara att veta vad man ska boka, finns ju så sjukt många olika flugbolag o man vill ju inte betala överpris.

Jag har planterat om en blomma idag. Duktiga mig! Jag har även fått två nya blommor av blomkerstin på jobbet. Hon är snäll hon. Nu ska jag åka hem och lägga mig. Jag är sjukt trött. Ska bli så skönt att vara ledig i 4 dagar efter imorrn. Imorrn jobbar ja 08-19. Hate it!