Rapport från helgen som gått

Ja i lördags var jag som sagt i Norrköping hos min goda vän Lina. Anna var hemma och sjuk. Vi började med att laga en superb middag bestående av pasta med kyckling/bacon/svampsås. Till efterrätt blev det chokladmousse som avnjöts till det mindre njutbara fenomenet melodifestival.

image310
Lina som wookar till den delikata pastasåsen

image311
Lina och hennes kusin Jenny som äter den delikata pastasåsen

image312
Den smaskiga chokladmoussen med mindre smaskiga bär och de för min del odrickbara kaffeshottarna...

image313
Så här glada var vi innan vi gick ut. Så här ser jag visst ut på typ alla bilder.

Väl ute drogs humöret ner en smula när vi fick stå länge i kö, det var fullsmockat med menschen därinne och det spelades bajsmusik. Så vi bestämde oss ganska snabbt för att åka hem igen. Klockan var ändå runt 01.30 innan vi ens kom in. Taxiresan hem var ganska kul. Chauffören körde rally. Lina bondade ganska bra med honom medan jag och Jenny satt i baksätet och skrattade hysteriskt åt vår näradödenupplevelse. Nu behöver man inte gå på grönan i sommar.
Tack för en superkul kväll, tjejer! Men man lär sig visst aldrig, det är alltid som roligast på förfesten.

Imorrn ska jag, Sofia och Isak till Universitetssjukhuset och titta på konst...hm...vår seminarieuppgift består typ av att titta på konsten på väggarna och välja ut nån konstnär som fortfarande är verksam o sen typ säga nåt om genus...blä! Men allt löser sig nog eftersom vi ska få kakor av vår lärare. Hon vet hur hon ska tämja sina elever hon.

Vi var även på sjukhuset i måndags och fotograferade några av verken som vi tänkt prata om. Med Sofias mobil. Men sen upptäckte hon att hon glömt spara de så vi får göra om proceduren imorrn. Jag har lite svårt för sjukhus. Har ju i princip aldrig varit sjuk så bara den där lukten gör mig illamående. Jag såg en kvinna med plåster i håret förra gången. Det var läskigt. Hoppas jag inte behöver se nåt liknande imorrn. Kristin: Jag beundrar dig!

Idag frågade vår lärare en tjej i klassen med utländskt utseende (tidigare omnämnd som "galningen") om hon var bosatt i Sverige. Då svarade hon att hon kom hit när hon var 3 månader. Det var en väldigt konstig och omotiverad fråga. Hon bryter ju inte ens. Och skulle hon typ pendla hit om hon hade bott i nåt annat land? fattar inte hur hon tänkte där...

Nu äre sovdags.Tjillevippen!

PS: Idag har jag ätit en glass med en polkagris och en lakritskula. Dock inte från Bosses.


Jag är ett tekniskt underbarn

Jag vill börja med att säga att min tekniska sida har tagit helt nya proportioner idag. Jag började med att:
1. inse att cykeln behövde pumpas
2. faktiskt pumpa b å d a däcken
3. bli smutsig om händerna, nästan som en som jobbar med tekniska arbetargrejer
4. tvätta bort smutsen
5. cykla som bara fan till affären
6. börja frysa på vägen
7. släppa styret med båda händerna för att knäppa koftan
8. inse att jag aldrig har kunnat cykla utan att hålla i mig (men jag kan cykla med bara en hand på styret)
9. vingla till och till slut tvingas inse att jag måste stanna

jag är ju alldeles fantastisk.

Rubrik(s kub)

Angående din kommentar Sara, ja nu har jag öppnat kartongen och hittat sladden så det ska nog gå att få ljud i den.

Verkar som det bara blir jag som åker till Lina ikväll. Anna ringde mig nyss och sjöng Stad i ljus med mycket sexig stämma och feberrosslingar. Så vi är nog mest tacksamma för att hon stannar hemma och kurerar sig. Vi får försöka ha roligt utan henne. Vi blir ändå 3 stycken eftersom Linas kusin är där också.

Jag har ätit köttbullar med makaroner till lunch. det är inte så gott tycker jag men nu får jag lixom äta det som finns så det blir så gott som tomt tills flytten. Jag har 3 veckor på mig. Jag har väldigt mycket varmkorv så jag ser gärna att nån kommer och hjälper mig äta upp den.

Dagens ord

Dagens i särklass äckligaste ord: Könsmogen lax.
Hört i ett nyhetsrelaterat sammanhang på radion.

On the radio

Idag har jag köpt en sjukt snygg radio till mitt nya kök! Vet dock inte hur jag ska få den att låta. Men det överlåter jag åt pappa, som jag gör med alla tekniska grejjor.

 image308
Ikväll kommer Kusin Vitamin hit och äter middag. Jag ska ta en risk och göra lasagne. Hoppas den blir bra. Till efterrätt ska hon få kolapaj som jag gjorde igår. Den blev tyvärr alldeles för geggig, men smakade ok.

Jag har precis druckit en hel kanna tussilagote. Det var gott. Men nu känner jag mig lite skvalpig i magen.

I tisdags när jag hade simmat och skulle sätta mig i ångbastun så fick jag en chock. Det stank killprutt. Då blev min kväll förstörd. Jag fick gå direkt och sätta mig i den vanliga bastun. Det blir inte alls samma avslappningseffekt.

Imorrn ska jag och Anna åka till Norrköping och hälsa på Lina. Det ska festas så det står härliga till! Jag ska inte dricka vitt vin och visa upp min bästa sida. Halleluja!

Om 3 veckor kommer Karin Elisabet hit och hjälper mig att packa det sista. Hon ska även göra det som jag väntat på att hon ska göra i ett års tid, nämligen ta bort fågelskiten på köksfönstret. Vad är det för fel på mitt fönster förresten? Varför kommer inte regnvattnet åt?

I sommar ska jag vara med på helenas träningsläger Camp Hell. Än så länge tror jag bara att det är jag och Emelie som är anmälda. Mitt mål är att komma i mina skitsnygga thailandsjeans igen. Det är ett hårt nederlag för mig att inse att något har blivit för litet. Men det ska nog ordna sig i sommar. Bara genom att jobba tappar man väl några kilosar. Om man lyckas hålla sig borta från alla läckerheter som lockar...lösgodis och gamla winerbröd.

I sommar måste jag även klura ut hur jag ska göra med ridningen...blir nog ridskolan till att börja med iaf så man kommer igång. Vore ju trevligt att få tävla cuperna också.

Nu ska jag gå o handla lasagneingredienser.

Trädgårdsmarknad dag 3

Idag var sista dagen på marknaden. Skönt. Det har varit helt vidrigt kallt o äckligt idag. Inte skönt. Jag stod ute i kylan från 9 till 13 och sålde jordgubbar. På eftermiddagen kom en säckpipsorkester och livade upp stämningen bland samtliga besökare. Jag såg rött. Hur kan någon människa uppskatta detta instrument? För att inte tala om outfiten som hör till...sjukt fult!

Imorrn ska jag först jobba 08.45-18.15. Sen ska jag åka x2000 hem 19.55. Skönt att komma snabbt hem iaf! Har insett att det bara är 2 veckor kvar i skolan med föreläsningar. Herregud!

Idag har Helena borstat mitt hår. Jag hade en stor tuffs i underhåret som inte var kul att reda ut. Jag fattar inte varför det blir såna kluttar med hår som bara mojsar ihop sig...kanske dags för ett frisörbesök. Ska gå innan Kristinas student.

Nu ska jag umgås med mamma o pappa lite, eller Karin Elisabeth och Leif Arne som jag numera kallar de. Det är mkt roligare än att säga mamma o pappa.

Tjolahopp!

Helt slut

Nu har jag jobbat i 2 dar. Jag har gått och stått i ungefär 9 timmar varje dag. Det är ganska jobbigt. Vi har haft trädgårdsmarknad på Konsum. Igår stod jag i fiskdammen och var lite på grönt. Idag har jag stått och krängt jordgubbar och lite grönsaker typ hela dagen. Det regnade på förmiddagen och var pisskallt. Men det har ändå varit ganska okej...roligare än att vara i butiken hela tiden. Det har varit väldigt mycket folk. Och barn. Igår var det karusellen som lockade och idag hoppborgen. Imorrn ska det vara ponnyridning. Tycker ju att jag borde få vara på den men det blir nog inte så. Idag var det även en orkester som spelade lite. Det var ganska trevligt. Jag ska jobba 2 dagar till. Det jobbigaste är att gå upp klockan 7 på morgonen. Det har nog inte hänt på ungefär ett halvår. Jag har som tur är sluppit åka kommunalt. Imorse skjutsade pappa mig efter att jag tjutit lite igårkväll om att det inte gick några bussar som passade. Han är snäll, min pappa. Sen kom Helena och hämtade mig. Medans jag väntade på henne kom jag på en låt. Det var en tysk tecnolåt och gick så här: Wo ist mein schwester. wo ist mein schwester. wo ist mein schwester. wo ist mein schwester...sen när jag sjöng den för Helena så kompade hon med lite tecnoljud. När vi körde om en annan bil så kom jag på en till vers. Den gick så här: Das ist mein schwester. Das ist mein schwester. Das ist mein schwester. Samtidigt som jag sjöng så pekade jag på Helena i takt till musiken. Vi funderar på att spela in den med syntkomp.

I torsdags var jag hos Anna och Stefan och beundrade deras lilla plutt, Samuel. Sååå söt! Han var en riktig liten karamell. Jag har aldrig sett nån så liten och skör människa. Det var nästan lite läskigt att hålla i honom. Kändes som han skulle gå sönder.

image306

image307
Han var inte helt nöjd med att ligga i mitt knä. Jag var ju lixom ingen levande mjölkmaskin på samma sätt som Anna. Men jag ska nog få honom att gilla mig så småningom. Han har inget val kan man säga.

Nu ska jag och Helena titta på Amelie från Montmartre och dricka te och äta mjuk pepparkaka. Mums! Det var länge sen jag såg filmen. Sem ska jag sova så jag orkar med morgondagen också. Blir väl till att sälja jordgubbar då med. Tjo och tjim!

Beeeenjamin

Idag var Benjamin sjukt kul! Han skulle testa att spela teater. Han får 4 av 5 toasts. Kanonkul!


Här testar han rullskor...


...och supertrendiga kläder!

Underbart!!

Ignorerar disken

Sitter och smuttar på min supergoda jordgubb/melon-smoothie. mums! Har som vanligt ett litet diskberg att ta itu med. Jag förstår inte hur det blir så, jag smutsar ner nåt enormt med grejer när jag lagar mat. Jag måste även fixa lunch till imorgon eftersom jag ska åka direkt från skolan hem till Haninge. Bussen går vid 12 och sen ska jag åka till Anna och titta på lilla Samuel. Ska bli så roligt.

Mindre roligt ska det bli att jobba 4 dagar. I Älvsjö dessutom...blä! Men slipper ju Olle när jag inte är i Vendelsö, alltid nåt positivt. Sen så behöver jag ju pengarna. Man får bara 5000 typ i maj...sen förväntas man jobba. Yey! Fast jag kommer iaf bo 30 m från jobbet då. Härligt!

Idag har jag inte gjort något vettigt. Vaknade med ett ryck vid halv 10 typ och fick tvinga mig att inte somna om. Sen var jag seg hela dagen. Vid 4-snåret lyckades jag ta mig i kragen och gå en liten promenad till ica. Igår var jag lite mer produktiv. Med det menas att jag bakade en kaka och gjorde müsli. Mest för att slippa ta med en massa halvtomma påsar med ingredienser när jag flyttar, så jag tömde nästan alla. Känns så bra när jag får kasta nåt. Igår var jag även på Kretsboden och lämnade 3 kassar med grejer.

Det regnar.

Jag har fortfarande inga roliga foton att lägga upp. Hade tänkt fota min goda smoothie men den har jag druckit upp. Syster är i Fucking Åmål och samlar material till sin B-uppsats. Jag hoppas innerligt på ett vykort därifrån. När hon var i Sala på fältarbete fick jag ett vykort från gruvan med kungen och drottningen på. Hoppas jag får ett med challefille den här gången.

Det är mkt som ska fixas när man ska flytta. Jag håller på o trixar med att säga upp mitt bredband från comhem som jag fortfarande har bindningstid kvar på. man måste skicka in en styrkt flyttanmälan från skatteverket. Helt sinnessjukt vad krångligt allt ska vara.

Snart börjar Morgonsoffan. Weee!

Frukost i päls

Yes! Jag klarade tentan!

image305
Frukost i päls av Meret Oppenheim

Jag gillar verkligen surrealismen men det här är rätt äckligt...

Jag kan slänga, jag är inte rädd

I helgen har mamma och pappa varit här och snarkat. De har även tvättat insidan av mina fönster och rensat mitt avlopp i duschen. Tack gode gud att pappa gjorde det. Jag hade på sin höjd fixat att dra upp lite hårstrån som fastnat men pappa drog på sig ett par för små plasthandskar som jag helt lagligt stulit från charken på Konsum och sa nåt vansinnigt roligt om Greys Anatomy som jag inte kommer ihåg och drog upp allt möjligt från avloppet. Jag hängde över hans axel och kom med uppmuntrande ljud som "uääääck" och "bläää och "fyyyy". Pappa har även hängt tillbaka köksdörren som har stått på vinden sedan jag flyttade in. Jag kommer störa ihjäl mig på den de veckor som är kvar. Varför ska man ha en massa dörrar i en etta? Det skulle räcka med en dörr till badrummet och ytterdörren.

Det var iaf skönt att bli av med lite kartonger. Men nu har jag istället en massa tomma kartonger som kommer få stå här tills det är dags att börja packa på riktigt. Jag har verkligen försökt att slänga saker. Har gått riktigt bra faktiskt. Har fått ihop 3 kassar med grejer och kläder som ska till Kretsboden. Bland annat en dunväst som jag inte använt sen jag flyttade hit. Det är en svart från pojkavdelningen på Stadium, stl 140. Mamma frågade om jag fått den när jag var 11 eller nåt sånt, men jag köpte den när jag var 19 typ faktiskt...men den är inte så snygg. Jag har försökt gå efter mottot "Jag kan slänga, jag är inte rädd".

Idag är det inte alls varmt ute. Vill ju ha kvar den underbara värmen som varit senaste veckan medan jag suttit inne o varit förkyld. Jag skulle vilja ha några fina bilder att lägga upp men jag har inte fotograferat på aslänge. Hade tänkt ge mig ut i veckan o ta lite bilder men inte om det ska blåsa och vara kallt.

Nu borde jag kunna få svar på tentan vilken dag som helst. Helst idag.

Packilainen

Det är helt sjukt aptråkigt att flyttpacka. Fattar inte hur jag kunde tycka det var kul när jag flyttade hit...Fast det var å andra sidan inte lika mycket prylar att packa då heller. Och mycket var paketerat. Kan inte nån komma o roa mig medans jag virar tidningspapper runt ljusstakar o annat skit?

Imorse hittade jag ett knäckebröd med ett hål mitt i (inte ett sånt som ska ha hål). Jag blev väldigt rädd för det brukar ju inte gå hål mitt i o va helt runt på kanterna....tänk om det bor en råtta i mitt skafferi. Jag vågar inte leta. Fast om det är en råtta så har han varit ganska försiktig eftersom det bara är en enda brödbit som blivit antastad. För silverfiskar kan väl inte äta knäckebröd? Igår dödade jag två st. Måste nog gå runt med min sprayflaska lite tror jag...

Hm...just de...packa var det ja...

I´m ok

Jaa, jag ville bara säga att jag klarade mig. Fast höll inte på att komma in på vinden först pga det sabla låssystemet...men men...nu ska här packas!

Eller jag blev visst lite hungrig...måste nog äta lite först...

Vindsbesök

Jag ska snart gå upp på vinden och hämta ner lite banankartonger att packa i. Det tycker jag är lite läskigt. Jag har nog inte varit där uppe på ett år. Om ni inte hör nåt från mig på några timmar kanske ni kan skicka upp nån..? Mitt förråd ligger dessutom allra längst in. *rädd*

Jag får väl göra som man gjorde när man var liten och hade slutat på fritids och skulle gå direkt hem efter skolan, nämligen öppna dörren och ropa: "Tur att din pappa är polis, Nicola". Jag vet inte vad man trodde att det skulle hjälpa om det nu skulle vara nån i huset. Antagligen att tjuvarna skulle bli så rädda för den fiktiva polisen att de hoppade ut genom ett fönster och försvann eller nåt...undrar om det finns fönster på vinden?

Förkyyyld

Jag har drabbats av en mycket elakartad förkylning (alla förkylningar är elaka). Den smög sig på lite försiktigt i fredags kväll för att sedan anfalla med full kraft på lördagen. Värdelös tajming eftersom jag hade planerat att tokplugga inför tentan hela helgen. Jag har nämligen inte öppnat böckerna under hela kursen. Det upplägget har funkat ganska bra hittils men som sagt så attackerades jag av förkylningsbaskilusker som medförde nedsatt studieförmåga. Tentan var igår och den gick väl sådär. Ska till mycket för att jag ska klara den. Men det var även denna gång en ganska skum tenta. Kursen har sträckt sig från nyklassicismen till art nouveau, men det var inte en enda fråga om romantiken eller jugendstilen...jävligt smala frågor som jag fick sitta och hitta på svar på. En fråga skulle man para ihop rätt verk med rätt konstnär och jag gissade på varenda en. Omtentan ligger den 5 juni och om jag måste skriva den så missar jag Kristinas studentmottagning. Känns lite tråkigt.

Aja, lite roligare nyheter är att Anna fick en liten pojke på valborgsmässoafton. Wehooo! Grattis grattis! Nästa vecka ska jag åka hem och titta på underverket. Ska bli så spännande!

Idag har jag bara legat hemma och försökt kurera mig. Jag hade verkligen tänkt gå till skolan för jag tänkte att om jag pallar sitta o skriva tenta så klarar jag väl att sitta o lyssna i 2 timmar. Men jag insåg när jag ätit frukost att det nog var lika bra att stanna hemma. Enda sättet för att jag ska slippa snyta mig en gång i minuten är att hålla mig i vågrätt läge. Just nu känner jag mig lite bättre. Jag har ätit varma mackor och tittat på Bullerbyn och tyckt synd om mig själv. Måste packa lite i veckan eftersom päronen kommer på fredag o ska ta med sig en del grejer hem. Men det får nog bli imorrn.

Dagens dilemma är att jag inte har nån fil hemma och eftersom jag är en sådan fruktansvärd vanemänniska så blir jag lite grinig om jag inte har nån fil till frukosten. Jag orkar bara inte gå och handla. Till närbutiken som ligger 30 meter bort tänker jag inte gå av två anledningar:
1. Det luktar illa där.
2. Jag har köpt fil där en gång och ncär jag öppnade den var den full av klumpar.

Så, nej tack! Jag får väl klara mig med mackor.
Jag har just insett hur dödligt tråkigt det kommer bli att packa. Nån som vill komma och hålla mig sällskap sen innan flytten?

Anne, jag jobbar på den där pianoskivan...