Slapparhelg

Nu har det gått en vecka sen senaste inlägget och det beror på att jag haft besök i princip hela tiden. Först var mamma här tis-tors förra veckan, sen kom Anna på lördagsmorgonen och åkte hem igår kväll. Så man kan knappast klandra en stackars flicka att hon inte hunnit skriva om alla sina äventyr ynder tiden?

När mamma var här gick det mesta av tiden åt till att kuta runt i stans alla affärer för att inhandla födelsedagspresent åt pappa och gardiner och annat trevligt åt mig. Mamma hjälpte mig även att sätta upp gardinerna eftersom jag inte kan sådana husliga saker. Hon sydde även i tre knappar som lossnat. Observera HON, inte jag.

Helgen började med att jag åkte till stationen för att möta upp Anna som kom med tåget. Innan det hann jag även med att få en kram av en tant som jag hjälpte bära ner sin tantkärra för trapporna. Hon hade tagit hissen upp men hamnat på fel perrong...varför hon inte tog hissen ner igen är något jag fortfarande grubblar på. Hon hade lila hatt, lila halsduk och lila näsa. Anna och jag gick först på bokrean. Jag köpte en konstbok och en brödbok. Nu ska jag baka massa nya brödsorter. Sen köpte vi semlor, hyrde film och åkte hem. Vi tittade på This is England och När mörkret faller. De var väldigt bra båda två. På kvällen gjorde vi tacopaj. Den är så sjukt god! Sen tittade vi på melodifestivalen (Björn Gustavsson, behöver jag säga något mer?) och åt morötter, gurkor och chips med dip. Mums! Sen kände vi oss väldigt fulla i magen. Annas mage antog enorma proportioner...det kan även haft att göra med att det faktiskt ligger en liten människa i den. På söndagen tog vi det om möjligt ännu lugnare. Vi tog en liten promenad på förmiddagen och tittade på ännu en film, Sideways på eftermiddagen. Till den gjorde vi RIKTIGA popcorn i min nyinköpta röda popcornkastrull. Dom blev riktigt goda. Anna hjälpte mig även att sy i resterande knappar som mamma inte hunnit. Jag sydde en halv knapp. Mammas kommentar : Men hur hon har kunnat bli en sån fullständig analfabet när det gäller att sy, det förstår inte jag! haha, hon är rolig min mamma. Hon säger så roliga saker ibland. En gång när jag råkat köpa för mycket te sa hon: Men vi kan inte härbärgera allt det här teet.

Idag har vi varit på studiebesök på Grafikcentrum Krogen Amerika. Det var ganska kul. Det var häftigt att va inne i ett hus från 1704, men hon som höll i besöket pratade till oss som om det hon sa var extremt svårt att förstå. Man kände sig en aning dumförklarad. Vi fick även prova på att rista i en kopparplåt. Jag försökte göra ett notsystem. Det blev extremt fult så jag valde att inte trycka den. Efteråt gick jag och några i klassen till Linds och fikade. Sen gick jag och köpte en världsatlas eftersom jag kommit på att jag inte har någon sådan.

På fredag kommer Anne hit och det ska bli jättekul. Hon behövde varken hotas eller mutas för att komma. Det var bra tycker jag. Imorrn har jag först föreläsning och sen måste jag åka hem och plugga. Vill inte lämna allt till tentan. hade tänkt åka hem och jobba lite men tar nog det efter påsk sen. Måste ju spara ihop lite till sen kommande Ullaredseran!! Det här blev ett ganska tråkigt och långt inlägg, men det bjuder jag på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback