dofter som borde finnas på burk

...enligt syster:


gummidoja

spolarvätska

ingrodd garagedift

medborgarplatsen


Hemma igen. Allt är som vanligt...syster tittar på OC. Mamma julpyntar och sjunger "fia faderia faderia faderallan laaa" helt hysteriskt. Vi ska äta tacos ikväll!


Citat syster: Jag tror aldrig jag har tittat in i nån annans näsborrar lika många gånger som när man är med dig.


ULLARED

I måndags var en galen dag! Jag och Lina var i Ullared! Det började med att vi pratade om det i lördags o bestämde väl att vi skulle kolla upp bussar o sånt. Sen på söndagen när vi låg o va helt bakis hela dan så gick vi in på nätete o kollade. Och vad fann vi? Det gick en buss på måndagen och det var två platser kvar på den! Som om det var ödet som ville att vi skulle åka! Vi bokade snabbt, sen åkte Lina hem o bytte lite kläder o kom tillbaka senare på kvällen. På måndagen gick vi upp klockan 03. Ungefär samma tid som vi gick o la oss på lördagen. 03.50 kom taxin o hämtade oss för att köra oss till ullaredbussen. Det går nämligen inga bussar så tidigt här så vad hade vi för val? 04.25 satte vi oss bland ett gäng tanter o några i vår ålder på bussen, längst bak brevid Greta och Gertrud. Halvvägs var det fikapaus, då åt vi vår matsäck bestående av mackor, te och physalis. Halv 9 klev vi innanför dörrarna till det beryktade varuhuset gekås! Vilket paradis för en shopaholic som jag! Allting kostade typ 20 kr!

image153
Så här pigga såg vi ut halv 5 på morgonen.

image154

image157

image159
Greta och Gertrud hade mjölk i en flaska och porslinskoppar med sig!

image160
Observera att vi delade på EN kundvagn

image161
Självaste jultomten var på besök

image163
Mitt lååånga kvitto

image164

Ett litet axplock ur min kundvagn: nattlinnen, trosor, en klänning, en kjol, badlakan, en smörgåsgrill, filmer, tandkräm, pasta, 3 skärp, julklappar (som jag av naturliga skäl inte kan nämna här), en fruktskål, handtvål, en pepparkvarn, godis, en helt underbar vit morgonrock mm...

Det var sjukt tungt att släpa alla tunga kassar från bussen. Inte en jävel som gick förbi frågade om jag behövde hjälp. Fick stanna typ 20 ggr på vägen o vila. Har fortfarande jätteont i axlarna. Tur jag köpte tigerbalsam=) Men jag visade prov på min kämparglöd minsann! Nu ska jag sova! Godnatt!

Partäääj

I lördags var det fest vill jag lova! Det började med att Lina kom hit vid 18 och åt middag. Kycklinggryta med saffran, kanel och kardemumma och rött vin till. Vinet var jättegott, grytan helt okej. Sedan begav vi oss mot stan för att möta upp kusin och hennes läkarteam innan vi gick till Anna. Där dracks det allt möjligt. Vin, drinkar, öl, och shottar. Vi spelade diverse spel som Vattenfallet, Våghals och Twister. Vi hade väldigt roligt. Sedan tog vi en taxi till Flamman. Där fick vi stå sjukt länge i kö och det var svinkallt ute. Tur att alkoholen gjorde sitt så jag inte kände av kylan så mycket. när vi äntligen kom in drack vi varsin drink och dansade. Tror inte jag behöver säga så mycket mer, bilderna säger allt!!

image126
Frida och Anna får syn på en Alien

image127

image128
Okej, jag visar halva arslet men det bjuder jag på

image129
Evelin, Kristin och Charlotta är djupt inne i sitt samtal

image132
Anna byter byxor efter avslutad twistermatch

image135
Efter att ha gått hela vägen från stan till Anna var mina ben förfrusna så jag fick låna Annas snygga gympabrallor! Blev väldigt snyggt tillsammans med min klänning!

image137


image138
Anna gör sin studentkortsmin

image139

image140

image141
Evelin gör sin bästa fotomin

image143
Vattenfallet inklusive två skumtomtar...alla fick smaka....det smakade urk!

image144
Vi var bara tvugna att smaka Filipetti...smakade lite glöggaktigt!

image145
Den här tunikan är lite falsk mardknadsföring, jag vet!

image146
Anna visar sin fingerfärdighet

image147
Blood

image148

image150
Sorgligt nog vann Lina över mig 3 ggr...inte bra för mitt rykte...alkoholens fel!

image151

image152

image133
Kusinerna i kön till Flamman


Som sagt, det var en mycket kul kväll!

grytlock och secondhandfobi

Igår handlade jag två grytor på Kretsboden. Jättefina 70-talsröda/bruna. Men den stora är lite äcklig i botten, den går inte att laga mat i så den får vara förvaringsutrymme. Till vad vet jag inte...men det löser sig. Ge mig en burk och jag skall finna något att lägga i den, som det gamla ordspråket lyder! Den mindre fick agera kakburk så länge. En sak är säker, jag har inte riktigt kommit över min fobi mot secondhandaffärer. Den yttrade sig som mest i högstadiet när Lollo o Anne skulle in o titta, då stannade jag utanför på darrande ben och hoppades att ingen jag kände skulle komma förbi. Saker kan jag köpa där, men i helgen när jag och syster gick runt så petade jag på nåt klädaktigt och det gav mig rysningar i hela kroppen!! Det är nog nåt med lukten.

image123

image124

image125
Den här är finast. Lite för stor att ha te i...förslag på annat?

Idag hade jag handledning. Det gick bra. Jag skriver bra. Jag är bäst. Sa Bodil. Hon sa hälften av vad jag skrev iaf... Sen ska jag sätta mig och föra över musik till Stanley. Han är rätt tom, har bara några skivor inlagda och jag börjar tröttna på de. Igår simmade jag med Eva. Sen åkte jag hem och åt rostat bröd och drack te och tittade på Ugly Betty. Blev lite ledsen i ögat när bandet jag spelat in på tog slut efter halva avsnittet. Tur att det går i repris.
På fredag får man pengar. Det ska bli trevligt. Tråkigt att man måste spendera det mesta på julklappar o annat skit! Men mamma har lovat att det ska bli broccoli på julbordet i år så jag är lycklig.

Veckans återupptäckt: Dido. Riktigt sköna låtar faktiskt!

Blev lite rädd när jag läste på systers blogg vad Patrik råkat ut för (blivit biten i ögat av sin papegoja). Tänk om Evert eller Al Qaida får för sig att göra något liknande...fast det är klart, Patrik är ju Patrik. Mig skulle de antagligen bara fisa på eller bajsa i mina teburkar. Gud förbjude


Idag ska jag äta tråkmidddag: varmkorv med [breu-rrdh]. men jag åt stadig lurre o pallar inte laga nåt mer. Min frys är verkligen full till bristningsgränsen. Måste börja käka upp det som finns där. Ska nog testa ifall glöggen från förra året fortfarande är drickbar. Hoppas!


Allra käraste syster

Igår åkte syster hem...*snyft* De va jättemysigt att ha henne här...eller kattenshit som det står i min mobil när man ska skriva ordet jättemysigt. I lördags gick vi på stan för att leta mössa o vintage till syster, med positiva resultat. Jag köpte glöggte. Gott! När vi kom hem drack vi riktig glögg och tittade på Ice age 2. Det kanske är fusk att dricka glögg innan första advent, men det var så himla gott! Sen lagade vi qourngryta och tittade på mer film, Down with love och Romper Stomper (en ryslig nazihistoria med Russel Crowe).  


image122
Söta syster i sin nya mössa. Förlåt men jag orkade inte göra så mycket med den...

Nu sitter ja o dricker grönt fruktte och äter ett chokladkex. Det är gott. Teet är ganska gott, mitt "ta slut på-projekt" eftersom jag inte har nån burk att hälla glöggteet i. Jag tycker om att hälla upp saker i burkar. Andra saker jag tycker om är:
Att slänga saker
Choklad
Att citera gamla komediserier
Att fotografera

Saker jag inte tycker om är till exempel:
Äckelgubbar
Folk som inte lagar till teet på ett korrekt sätt, exempelvis häller kokande vatten på grönt te.
Silverfiskar
När blommorna dör
Mitt Bodybutter som luktar "jordgubb"...ingen jordgubbe jag har ätit har nånsin smakat så...
Facebook

När jag rensade lite i datorn hittade jag en låt som min första pojkvän skrev till mig. Det var en raplåt i moll....han gillade verkligen mig...jag skrattade väldigt mycket när jag lyssnade på den. Han var varken särskilt bra på att skriva låtar eller rappa. Bäst är raden Jag väntar än en dag, men imorgon är det ju en helt ny dag...Får mig osökt att tänka på Sunes jul när de ska julrimma: "Med rimmar väl inte på med? Det gör det väl?" Hittade även en tecnolåt som hans polare gjorde med den fantasifulla titeln Bajs ser ut som bajs!

Idag skulle jag haft mitt andra handledningstillfälle, men min lärare blev sjuk så det blev uppskjutet. Helt plötsligt fick jag en ledig dag...eller jag tog mig en ledig dag. Hade kunnat läsa en massa men jag pallade inte, ska ta tag i det imorrn. Den här veckan ska jag simma, gå på pilates 2 ggr och på lördag e de utgång!! Ska bli jättekul. Nu börjar Boston tea party.


Le onde

Snökaos ska de tydligen bli inatt. Mysigt. Måste dock gå ut imorrn o åka till skolan och hämta ett gäng böcker. Har lyckats få ihop typ 7 sidor på uppsatsen idag. Genom att klippa ur vissa delar ur metodtentan. Så egentligen har jag inte skrivit något alls idag. Men jag har läst en jävligt intressant(på riktigt!) bok om Effektiv visuell kommunikation. Så imorrn ska jag sätta mig och skriva en del o så får jag väl läsa lite mer på torsdag o skriva. Sen har jag halva fredan på mig innan syster anländer.

Sen kan vi väl konstatera att folk verkar ha blivit lika förvånade som varje år när snön kommer och skapar kaos på vägarna. Öpöööh!!? Det är vitt på marken...shit! Mitt meducin mot höst- o vinterdepressioner är kopiösa mängder te och levande ljus från morgon till kväll. Idag åt jag en av mina favoritluncher; nyponsoppa, honungste o en smörgås av grovt bröd med ägg- o avokadoröra med curry. MUMS! Den är så god!

Har hittat finaste musiken på nätet, Ludovico Einaudi- le monde. Vill ha musiken och noterna NU! Please kusin, bond street är en trevlig gata!

Planen är att gå upp halv 8 imorrn men om jag känner mig själv rätt kommer det troligtvis inte bli så. Vafan man ska sova mycket på vintern! Får väl sitta längre på eftermiddagen och skriva.

Nu har jag tre roliga helger framför mig. Den här helgen kommer syster, helgen efter är det utgång (äntligen!) och helgen efter det bär det av hemåt igen. På söndagen ska jag o Anna på Globen Horse Show. Kommer bli så kul, inte gått på flera år. Undrar om Servus fortfarande går shettislöpen.

Nu ska jag titta lite på TV o sen sova. Natti!

Jävla borrande

Ett extremt irriterande ljud förstör den lilla studiero jag faktiskt lyckades uppnå på förmiddagen. Vet inte vad de håller på med i huset men det låter förjävligt! Har skrivit inledningen och syfte+frågeställningar på till uppsatsen. Inte mycket men något. Men nu är det alltså förstört. Om 20 minuter börjar världscuphoppningen på TV. Det ska jag titta på och dricka te. Chaite tror jag bestämt. Fick hem ett asgott julte som jag beställt från yvesrocher. Idag har det snöat ännu mer, men inte tillräckligt för att det ska ligga kvar på marken. Känner inte alls för att gå utanför dörren idag, det ser ruggigt ut. Men eftersom det inte finns en underjordisk gång som leder till kusin måste jag gå ut för att ta mig till henne ikväll. Men hon har lovat att jag ska få te, pepparkakor och skorpor så det ska nog gå bra.

Har beställt typ 10 böcker om reklam och visuell retorik från bibblan. Måste väl ta mig till skolan i veckan och hämta dem.

Fyfan det här oljudet tar knäcken på mig...det upphör ju fan aldrig. Får väl gå o handla eller nåt så det blir tyst.

Vinter

Jaha, så var man tillbaka i sin egna lya då. Körde hela vägen från Haninge. Gick ganska bra förutom att jag nästan missade avfarten och fick göra en toksväng. Men som jag sa till mamma som fick en nära döden-upplevelse i baksätet: Jag hade full kontroll på situationen! Först käkade vi lunch här hemma innan vi åkte in till stan för lite shopping. Jag lyckades handla upp nästan en 3e-del av lönen på HM på saker jag inte behövde. 2 koftor, en BH o en T-shirt. Sen åkte jag och mamma till Ekholmen och handlade mat medan pappa fick det roliga uppdraget att installera min skrivare. Det gick ganska bra förutom att han fått fel sorts kabel på Siba. Så den fick vi åka och byta idag.

Idag har det snöat. Fick värsta julkänslan förut. Satt o tittade ut på snön och drack julte o lyssnade på Lisa Miskovsky, Fallingwater. Det var länge sen. Mysfaktor. Sen tog skivan slut och stereon övergick till introt på Dancer in the dark-soundtracket. Helt plötsligt trodde jag att jag var med i en film o höll på att bestiga ett berg. Julkänslan försvann.

På fredag kommer syster! Weee! Men första måste jag klara av några tråkiga pluggdagar. På grund av min ineffektivitet de senaste 2 veckorna har jag ju lite att ta igen. Måste skriva en del och bestämma vilka reklamer som ska få äran att bli analyserade i min uppsats. Ska bli skönt att få sova ordenligt i natt. Los pärons har ju en förmåga att snarka.

Imorrn ska ja till kusin på fika. Va ju ett tag sen vi sågs så de ska bli mysigt. I övrigt måste jag ha en nyttig vecka. Har blivit lite mycket av det goda de senaste 2 veckorna. Får väl ta mig till simhallen nån kväll.

Jag har en speldosa som spelar Love me tender. Lite kuriosa kring ämnet mig själv. idag mötte ja Annapanna i Ikano. Nästnästa lördag ska det ta mig banne mig bli utgång. Har vi bestämt. Och Lina, du ska med!! Vare sig du har tid eller inte. Du får avboka allt annat. Och kusin...vi får fasiken jobba på saken. Och så måste vi köpa biljetter till Salem al Fakir.

Nu ska jag diska. Tråkigt.

Här kommer lite bilder för att pigga upp detta annars lite tråkiga inlägg.

image119

image120

image121


Brööööl

Jag har verkligen ingen karaktär över huvudtaget. Har knappt gjort ett skit på uppsatsen på hela veckan. Men det ordnar sig. Igår klippte jag mig och det blev bra, dock är mitt hår mycket tunnare nu efter att hon fick gå lös med saxen. Hon var även den mest hårdhänta frisör jag nåsin stött på. Mitt hår är inte gjort för att slita i med kammen när det är jätteblött. *ajajaj* Sen brände hon hårbotten med fönen så jag trodde halva kalufsen skulle lossna. "Säg till om jag är för hårdhänt"..........."mmmmaaaaaaaaaaaj!".

På kvällen var jag i stan o käkade middag med David. Det var mycket trevligt. Kändes verkligen att det gått aaaalldeles för lång tid sen vi sågs. Vi knatade runt halva stan innan vi hittade en restaurang som inte var proppfull. Tills sist hamnade vi på nåt danskt jättemysigt ställe vid rådmansgatan. David åt blodigt kött och jag åt kyckling med wokgrönsaker och skumma nudlar. Helt okej men vinet var godast. Har nog fallit dit på rödvin tror jag. Sen drack vi kaffe o te och jag fick 3 tepåsar varav jag smugglade ner två i väskan. David skämdes inte alls. 

image118
Observera att David har en liiiten liten partyhatt på huvudet

Idag har jag börjat packa ner lite kläder o sånt som ska med hem imorrn. Det är konstigt för varje gång jag ska tillbaka till Linköping så har jag typ dubbelt så mycket packning som när jag kom hem. Det är ÖB´s fel. Har varit där 2 ggr o handlat mycket saker. Godis, tandkräm, godis, sköljmedel, godis o handtvål. Tur man åker bil. Snart ska jag äta lunch innan jag och syster beger oss mot stan. Jag ska hämta böcker på bibblan och ta en tur på SOUK. Tycker lite synd om syster för att jag varit så jobbig i 2 veckor.  Citat hämtat från hennes blogg:

"De här två veckorna av systerlig visit har varit väldigt givande för att förstå min systers situation hemma i Linköping. De måste va väldigt folktomma och tysta för under dessa två veckor har jag:

- Haft konstant ljud omkring mig iform av hysteriskt hummande, brölande, frustande å gud vet allt.

- Haft ett plåster i arslet

- Insett hur min syster planerar sina måltider efter dåliga TV-program...t.ex så blev hon förkrossad när våra bröd inte skulle vara klara lagom till "Nanny" började. Det går utför syster!

- Insett att jag nog aldrig kommer kunna köpa ett klädesplagg utan att behöva berätta vart ja köpt det i resten av mitt liv....


men dock...Linda, du är bäst! För du är ju min syster! Min riktiga!"


Jaa, jag ber om ursäkt för att jag har låtit så mycket. Men man får ju passa på att låta när det väl är nån som hör en.
Nu håller ja på o tvättar o dammsuger. Samtidigt som jag skriver, jag looovar! Blir irriterad på att min chef inte svarar i luren. I need my cash!

Fika hos Jenny

I helgen var det jobb för hela slanten. Det var ganska okej för det kom inga grönsaker alls så jag slapp allt lyftande. Fick lägga ut det som fanns. Annars var det mest o baka bröd o grädda bullar. Vendelsöborna kommer nog svälla upp som ballonger om de ska fortsätta i den här takten. Olle var lika rolig som vanligt. Idag ska ja ringa Chrille så ja får lite cash.

Igår var vi hos Jenny o fikade. Mycket gott bjöds det på: Bullar, kakor, kex och ost o vindruvor. Drack te och trocadero. Det var smaskens! image111
Jenny och Anne i sina bästa poser

image113
Lollo var till en början väldigt motsträvig mot att vara med på bild men gav till slut med sig

Igår satt mamma o lekte fysiker. Hon skulle göra ett spel till sina elever så de lär sig pluttifikationstabellen ordentligt. Svarar man rät lyser lampan. Svarar man fel får man 1000 volt i kroppen.

image114
Gullemamma

image115
Tur att mamma kan räkna.image116
Den här klockan vill jag ha. Om nån känner för att köpa den till mig så finns den på cocoo.se. Kostar endast 195 kr! Gimme! Det finns väldigt mycket fina saker där. Ikväll ska jag laga chili von arne. Det är gott. Men först måste jag till maxi och handla lite ingredients. Det är svårt att gå på maxi utan att handla sånt man inte ska ha. Som te, ljus och annat (godis). Imorrn ska jag klippa mig. Det ska bli skönt att få bort lite kluvna toppar. Har börjat få såna hemska tovbollar i underhåret som knappt går att lösa upp. Och min underbara hårinpackning från Sebastian är snart slut. Då får jag nöja mig med budgetvarianten från Schwarzkopf tills jag har råd att köpa ny. Den kostar typ 275 kr.

I helgen missade jag två maskerader. En hos Annas syster och en på universitetet som Helena kläckte ur sig dagen innan att jag ju kunde få följa med på...Det var ju kul med tanke på att jag redan tackat jag till att jobba. Aja, sånt e livet. Syster var iaf skitsnygg som 20-tals pimpinette!

image117

Helgens kändisspaning

Idag har jag varit inne i stan hela dagen. Åkte 10.53 hemifrån och kom hem 18.10. Åkte in själv och gick runt lite på Åhlens innan jag mötte upp syster som skrivit tenta. Vi gick först och fyllde på blodsockret på det mysiga cafeet på drottninggatan där man sitter i typ kungatronar. En tjej råglodde på Helena. Antingen var hon lesbisk eller så var hon bara allmänt modeintresserad. Syster är ju alltid så piff. Men hon glodde inte diskret direkt. Sen gick vi till PUB-huset för att titta på kläder till Helena. Men då fick jag ont i armarna av min tunga väska som innehöll en fet bok så jag åkte till bibblan och lämnade tillbaka den. Där såg jag en man som var två meter lång och hade lusekofta och en jättelång hals och ett litet huvud. Han såg rolig ut.

Sen åkte jag o mötte upp syster igen. Handlade lite smått och gott på Lagerhaus, bland annat ett ljus som luktar jul! Jul på burk med andra ord, som Madicken ville ha! Sen åkte vi hem. Eftersom mamma o pappa inte var hemma ikväll innebar det att vi fick sköta matlagningen själva, vilket inte kändes jättelockande efter att ha brottats med folk hela dagen så det slutade med att vi åt på McDånalds (med Å som Anna säger) i Handen. Det var gott.

Igår kom mamma hem och skröt om sina kändisspan. "Gissa vem som var på samma resturang som oss? Krister Henriksson...och igår såg jag Björn Skiffs i Handen"...*wow* Idag såg vi Carina Berg på Åhlens. Följde efter henne en stund. Hon hade fula stövlar på sig och dålig hy som Helena la märke till. Sen såg jag en kvinna med jätteful läpp-penna på sig så då var jag tvungen att följa efter henne ett tag.

Ääääntligen har Sam åkt ur Idol. Grymt trött på hans töntiga hattar och enformiga röstläge. Hoppas Andreas åker ut nästa vecka. Jag är inte ett dugg engagerad. Snart måste jag gå och lägga mig om jag ska orka jobba imorrn. Ska jobba 8-19 hela helgen. Blä! Jobbade igår med, det var okej. Bara 5 timmar. Imorrn blire 11 timmar. Fina pengar. Skönt att de har väktare nu oxå hela tiden efter alla rån. Imorrn ska ja jobba med Jenny (kul), Olle (mindre kul) och Jonas aka Kiss-å-fniss (mindre mindre kul). 

Ska försöka fota lite så det blir roligare blogg (eller glogg som min mosters sambo tror att det heter). Godnatt! Eller prushkij som det heter på ryska!







Det sista hittade jag på.