Utredning av missförstånd

Uppenbarligen har några av mina blogginlägg tolkats totalt fel, av personer som inte känner mig och som normalt inte skulle läsa min blogg. Jag vill poängtera att denna blogg är till för mina vänner, som känner mig och vet hur min jargong skall tolkas. Då jag använt funktionen att fler läsare utöver mina vänner har tillgång till denna blogg så har självklart risken funnits att andra läsare kunnat tolka och som i det här fallet, totalt missuppfattat mina syften.
Det gäller framförallt mitt inlägg som handlade om instruktörer vid Medborgarskolan/Aktiv ungdom och där kontentan av inlägget var att merparten av dessa instruktörer hade namn som man i vardagligt tal inte skulle klassa som de mest frekvent använda inom svenska språket. Detta var från min sida inte på något sätt tänkt som ett påhopp på dessa personer eller ett förlöjligande av deras namn, utan ett rent konstaterande att merparten av instruktörerna inom denna moderna motionsform hade "konstiga" namn, i bemärkelsen ovanliga.
Jag förstår dock att detta kunde ge upphov till missförstånd, att rekryteringen skulle ha ett kriterie att instruktörerna skulle ha annorlunda namn, vilket jag såklart är medveten om att det inte existerade. Det här var bara ett fall av ironi och menat som ett skämtsamt inlägg, som jag inte menade något illa med. hade vederbörande känt mig som person så hade den med all säkerhet inte dragit de slutsatser som nu gjorts, dvs. att jag skulle ha rasistiska åsikter och vara avundsjuk (på vadå förresten??).

Jag vill därför klargöra att jag INTE på något sätt hyser rasistiska tankar och ber om ursäkt om någon tagit illa vid sig. Det har aldrig varit min avsikt. Inte heller att baktala den kurs som jag under flera terminer sedan valt att deltaga i. Jag fann denna kurs mycket givande och utvecklande, vilket jag trodde framgick då mitt intresse för kursen var stort varav jag fortsatte under så många terminer.
Påpekandet om att jag tänkt skaffa gymkort, är även det ett fall av min självironi, då de som känner mig vet hurdan min inställning till gym är (dvs. en plats där jag inte alls kan se mig själv) och inte som ett hån mot pilates som träningsform, som det uppenbarligen uppfattades som.

Jag hoppas att denna ursäkt kommer till sin rätt och att den berörda kan förstå att detta är ett missförstånd.

Dock så vill jag i efterhand framföra lite kritik mot vederbörande instruktör, då ditt personangrepp på mig och mitt sätt
att utföra de övningar som instruerades vid tillfällena, som du så tydligt klargjorde i din kommentar att jag gjorde fel och inte alls hade någon talang i. Din roll som instruktör är faktiskt att tillrättavisa kursdeltagare när dessa gör fel, inte minst för att det är din roll som instruktör att lära ut rätt, men också för att undvika risken för skador. Jag hade uppskattat om denna kritik kommit fram tidigare, inte i efterhand som ett angrepp pga av att du missförstått mig i mina åsikter.
Om jag nu gjorde så fel, varför inte tala om det under kursens gång. Jag var där av ett egenintresse att lära mig pilates som motionsform och att då i efterhand få veta att man gjort dessa övningar fel, känns som ett bakslag och mina tankar om denna kurs som alltid varit väldigt positiva har nu fått en lite annorlunda karaktär. varför lägga massa pengar på att lära sig en typ av träning FEL?
Jag tyckte verkligen om att träna Pilates och har funderat på att återuppta min träning, men det har förskjutits på framtiden då jag flyttat från Linköping. Med andra ord så är enda anledningen till att jag inte fortsatt på din kurs i Pilates att jag inte längre är bosatt i stan.

Jag hoppas att min ursäkt nått fram, och att berörda tänker sig för innan de yttrar sig i saker de själva "inte har ett hum om". Ett tips till berörd instruktör är att tala om för dina kursare när de gör fel. Sånt är man mycket mer hjälp av under kursens gång än i efterhand, som ett personangrepp.

Tacomys med Nattalus

Ikväll har jag o Natta käkat tacos. Det var gott. Vi hade väldans trevligt under tiden, mycket skitsnack om jobbet blev det.

Sen såg vi på Idol och drack te. Mysigt värre!

Igår var familjen här och fikade. Jag bjöd på te, mumsmums ochj hembakade citron- och vallmoskorpor. De gick hem vill jag lova. Skorporna asså. Familjen gick ju också hem sen men skorporna gick hem först. Men Piffy gick hem tillsammans med 3 skorpor. Ville bara klargöra lite ifall jag skrev på ett otydligt sätt men nu är väl allt glasklart? Eftersom min soffa är så liten fick inte alla plats så Piff bäddade ner sig på golvet. Sötunge!Fy vad trött ja e. Har jobbat hela dan. Ibland händer det oväntade saker på jobbet. Idag fick jag tillexempel se Olle dansa. Jag tokskrattade. Man får väldigt många smeknamn när man jobbar på Konsum. De mest frekventa är:
LaLinda
Tårtsmulan
Skruttan
Kompostbaben
Reklamationsbaben (vilket börjar ersätta kompostbaben)
Kexet

Min arbetsplats är inte på något sätt sexistisk. Det är kanske inte de mest smickrande smeknamnen men tycker de är lite bättre än Jennys smeknamn, Kartongslampan. Fast hon gör sig faktiskt förtjänt av det eftersom man alltid får gå o plocka tomma bakeoffkartonger efter henne...

Nu är jag ledig 2 dar o det är så sjukt skönt. Imorrn ska ja först med anne till skolan o lämna in hennes tenta o fixa lite praktiska grejer åt mig. Sen på kvällen e de tjejmiddag hos Carro. Ska bli jättekul. Har inte varit hos henne på aslänge.

Jag är smått sur för jag har beställt den snyggaste badrumsmattan med flamingosar på från kitsch.se och nu har de klantarna skickat den till Linköping. Sååå arg för jag vill ha den nu! Och problemet är att den måste ligga kvar i två veckor innan de kan skicka tillbaka den. Jävla system asså! Eller så får nån där hämta ut den men då vet jag ju iaf inte när jag kan få den. Bajs!

Sååå snygg! Vill ha den nu. Jag är tlöööt...dags att sova!

Asså folk!! (läs Anne och Lina). För guds (och min) skull, uppdatera era bloggar! Eller säg till när ni har gjort det så jag slipper gå in o kolla i onödan hela tiden.

Veckan som gått

I torsdags jobbade jag först sen kom Anna och plutten hit. Vi gjorde rödspättafile med potatis och remouladsås. Det blev jättegott. Sen tittade vi på idol och åt mumsmums. Sen tittade vi på Den bästa sommaren och åt hemgjorda popcorn. Samuel sov. På natten vaknade han kanske 4 gånger men han är så snäll så han skrek inget alls. Fick tillomed en liten sovmorgon. I fredags gick vi en promenad till ÖB. Jag köpte bland annat en skitsnygg affisch med flamingosar på som sitter i badrummet nu. Sen åt vi pannkakor och lite glass innan de skulle bege sig hemåt.  Samuel kräktes ner 2 av mina byxor och en filt. Men jag förlät honom. På kvällen var ja hemma och såg på Brokeback mountain med piffy. Igår jobbade ja först till 16. Sen åkte ja till David och åt middag. Han bjöd på pasta med laxsås, rödvin, ost och kex och rosevin. Allt var väldigt gott. Han bjöd även på lite gitarrspel och sång. Mycket vackert! Sen skulle vi gå ut men när vi kom in till stan var det antingen stängt eller typ fullt överallt så vi avslutade kvällen istället. Får gå ut tidigare nästa gång. Idag har jag haft en skön slappdag. Har iofs städat lite men inget överdrivet...förutom att ja drog upp en stor äcklig hårbolle från badkarsavloppet. Äckligt som fan men nu rinner vattnet ner lite fortare iaf!


Coolingen i sin blåbärsmössa som han fått av mig.


Linsskyddet fastnade på det här kortet men det blev en ganska cool effekt.


"Han e killen me stil, den coola killen..."

Nu ska ha hem till familjen på söndagsmiddag. Alltid lika trevligt.


Lilla latrin...

Har precis haft en mycket skun konversation med min vän Cathrine som befinner sig på Nya Zeeland... Den löd så här:

Lind@ säger:

har köpt en ny aslkång o härlig halsduk

Cathrine säger:

e mitt upp i två helvetesveckor, har mkt skit som helst som ska lämnas in, inte skoj, men den fre den 26 kommer det att lätta lite, så jag försöker att stå ut till dess

Cathrine säger:

aslkång?

Lind@ säger:

aslång

Cathrine säger:

?

Cathrine säger:

e det en såndär soffa?

Lind@ säger:

va?? haha stumpan e du full? va snackar du om? en aslång härlig halsduk...du vet sån man har runt halsen när de e kallt

Cathrine säger:

jassu de men as lång, det är väl ändå två ord

Lind@ säger:

neeeeej du kan inte särskriva på detta sätt...stumpan du har varit utomlands för länge

Cathrine säger:

hm...

Lind@ säger:

haha

Efter lite konsulterande med syster kom vi fram till att hon trodde ja mena schäslong...men jag vet inte...skumt var de iaf!
Idag har jag först jobbat till halv 3 sen åkte jag till sh för att gå på första föreläsningen på fotokursen. Var inte så givande idag då det var mt praktiska saker kring kursen som avhandlades plus lite fotohistoria som ja redan läst men annars verkar den riktigt bra! Läraren verkar va bra, asduktig fotograf. Vi fick se lite vad han gjort, finns att beskåda på tindrabild.se.

Nu ska ja sova. Imorrn e ja ledig! Weeehooo!


Saknar

Några saker jag saknar just nu:

Hästarna
Linköping och dess invånare
Samuel


Ny dator

Jaja, jag är en dålig bloggare men det finns de som är sämre! Till exempel anne som inte bloggat sen 2 aug. det är inte så updaterat. Whats new..? Jag är/har varit förkyld. Börjar bli bättre. I veckan har jag mest jobbat...eller jag var ju ledig tre dar varav en ägnades åt att i förkylt tillstånd rensa garderoben och byta sommarkläder och väskor mot mera höstiga varianter. Sen har jag varit med anna och plutten. Det var mysigt. Vi bakade muffins och bröd ocgh gjorde laxsoppa. Jag stod för matlagandet och jag tillagade soppan på ett totalt felaktigt sätt. Den smakade dock som den skulle även om färgen var mer grön än saffransgul. Men jag hatar att misslyckas med mat. Blev ganska besviken på mig själv som trodde jag kunde receptet utantill i huvudet (vilket jag kunde när jag skrev ner det på väggen inne på Platens för 1½ år sen). Men det kunde jag inte insåg jag sedan...men men, den gick att äta.

I fredags jobbade jag, sen på kvällen var Nathalie här. Vi gjorde dipp med grönsaker och satt och snackade skit om jobbet och pratade om yxmannen. Det var lite läskigt...men en supertrevlig kväll! I helgen har jag bara jobbat och varit hos mamma o pappa och ätit middag. Idag fick jag gå hem 2 timmar tidigare eftersom Olle fått för sig att jag är utarbetad.

Jag har köpt en ny dator! Det är helt underbart att ha en dator som inte hänger sig bara för att man råkar ha msn och photoshop igång samtidigt. På tisdag börjar fotokursen. ska bli spännande att se vad man ska läsa med för filurer.

Jag går även och väntar på ett svar. Tänker inte säga från vad förrän jag fått svaret men jag kan säga att det inte handlar om ett sjukdomsprovsvar...

Jag längtar tills på onsdag. Då är jag nämligen ledig.

Jag har fått en ny telefon av Natta! så snäll! en rosa som jag ska hålla långt borta från alla sorters vätskor...

Coop-fest

Igår var det freakshow i kistamässan vill jag lova. Den fylldes nämligen till bredden med Coopanställda som först tvingades sitta och lyssna på massa ointressant blaj i 3 timmar innan middagen äntligen serverades. Då blev det lite bättre stämning och i kombination med den fria tillgången till alkohol så blev det en riktigt rolig kväll som sedan avslutades på Vegabaren (Sveriges första hamburgerbar för den som är intresserad). Tror bilderna talar sitt tydliga språk...


Jenny, jag, Malin, Isabell och Kim.

                                      

Det sista kortet togs på Chrilles begäran: Linda! ta ett bögkort!! Okeeeej.....Det var iallafall en jätterolig kväll. Innan vi drog o käka hamburgare satt vi i hotellbaren på Royal Viking. Helt okej! Särskilt när chefen bjuder...Tycker faktiskt synd om Nathalie som missade detta. Dessutom missade hon ju Erik Gadd (!) och Lena PH (!) som var där och spelade. Asså...Gadden...har han gjort nåt sen han hade några hittar på 90-talet? Verkar inte som det eftersom han sjöng de låtar som var min kompis Cissis favvolåtar när vi gick i fyran... Men men...jag var iallafall glad att jag var ledig idag. Var väl inte direkt bakis men något seg.

Masade mig upp vid halv 11 och åt frukost. Sen åkte jag till centrum och klippte mig. Har nu lugg. Blev väl ganska bra. Hon som klippte mig var extremt noggrann. Jag skojar inte när jag säger att hon fönade mitt hår i en halvtimme. Hon skållade även min hårbotten. Och blåste ner allt avklippt hår i min väska (måste komma ihåg att dammsuga den). Hälsade på Korven oxå såklart...köpte lite örisar av henne. Har spanat in en väska jag ska köpa när jag får lön.  

Nu ere sovdags...ska upp o jobba imorrn, men bara till halv 5 som tur e. Weehoo!